Kfc Zammel – Vc Westerlo Pov U12 1-4

Zonder Lucius en Gerben moesten we vandaag aan de bak tegen onze buren van Vc Westerlo. Wout van de U12 kwam ons een handje helpen. Het veld ligt vooral in de middenstrook heel drassig en de jagende wind zal in ieders voor en nadeel blazen.
Zammel start goed aan de wedstrijd en gesteund door de wind in de rug, trekt het ten aanval. Donart kan zich op links goed doorzetten maar vindt de doelman op zijn weg. We kunnen Westerlo ver van ons doel houden en creëren zelf een aantal kansen. Zo gaat een volley van Vince net voorlangs en red de doelman ook nog eens op een poging van Donart. Robbe heeft de touwtjes in handen achteraan, maar Westerlo breekt ook een keertje uit en dan kunnen we op onze uitstekende doelman Matty rekenen om de stand op 0-0 te houden. Toch is dit een eerste waarschuwing, want Westel begint meer en meer tegen te prikken en we verliezen steeds meer controle over de wedstrijd. Tijd om er wat aan te doen denkt Lars, en hij kapt eerst tot tweemaal toe zijn mannetje uit en daarna haalt hij de zware hamer boven en spijkert de bal snoeihard in de rechterbovenhoek, 1-0 in de 13de minuut. Wout Caethoven doet het prima op de rechtsachter positie en hij komt maar zelden in de problemen de eerste 15 minuten. We gaan de korte break dan ook in met een krappe maar terechte voorsprong op dat moment.
Neyo heeft de plaats van Wout overgenomen in het tweede kwart en ook Westerlo heeft de pionnetjes iets aangepast. Hierdoor krijgen we het veel lastiger want achteraan zijn we nu kwetsbaar en in een dolle 5 minuten gaat de linksbuiten nu als de bliksem ervandoor en bezorgt ons grote problemen. Robbe moet telkens uitstappen en de voorzetschoten die volgen zijn dan aartsgevaarlijk. Ook Lars die het uitstekend deed in het eerste kwart, heeft ,door zijn inspanningsastma, iets meer last om de ruimtes te belopen. Lang duurt het dan ook niet of Westel staat terug gelijk. Na enkele sublieme reddingen moet Matty zich in tweede instantie gewonnen geven nadat hij eerst de bal tegen de paal kan deviëren en daarna een Westel speler sneller op de bal is om de rebound te scoren, in de 22ste minuut. Nog geen minuut later is het wederom prijs, Matty redt eerst nog maar, weer zijn onze verdedigers niet alert genoeg om hun doelman bij te staan en is het een Westerlo speler die sneller op de bal, de 1-2 binnen duwt. Zammel probeert nog voor rust de gelijkmaker te netten, maar heeft al veel krachten verspilt en het is telkens net niet. Vince krijgt nog twee prima mogelijkheden, maar zijn poging om eerst de doelman te passeren mislukt. Bij de tweede poging schiet hij iets te zwak in. Seppe, die aan dezelfde kwaal lijdt als Lars, heeft het nog moeilijker om zich in deze wedstrijd staande te houden en verliest te veel ballen waardoor we geen aansluiting vinden en telkens weer achter de bal moeten hollen. Donart heeft al flink wat kilometers op de teller en dat begint ook te wegen, waardoor we aanvalland telkens minder en minder door komen. We gaan dan ook rusten met een 1-2 achterstand.
Met de tweede helft, wind op kop, belooft het voor de Zammelse troepen een lastige klus te worden, maar starten doen ze alvast goed. Toch neemt Westerlo de wedstrijd nog steviger in handen en raken we steeds minder en minder op de helft van de bezoekers. We slikken dan jammer genoeg de 1-3 in de 37ste minuut na een beoordelingsfoutje van Matty. Maar dat is hem vergeven aangezien hij al enkele super saves liet zien vandaag. Westerlo drukt maar kan ook niet tot scoren komen. Tot de 45ste minuut moeten ze hiervoor werken , maar dan staat het 1-4. We blijven de voetballende oplossingen zoeken, maar onze moegestreden krijgers kunnen in de tweede helft niet echt aan kansen geraken. Zo eindigt deze wedstrijd op 1-4 in het voordeel van de buren van Westel. Volgende week recupereren we de op vakantie zijnde Lucius en de uit blessure kerende Gerben twee sterkhouders voor hopelijk de rest van het seizoen. Dan spelen we thuis tegen de Piraatjes van Deurne. Bedankt aan Wout Caethoven om ons te komen helpen, je hebt dat prima gedaan.

Voor Zammel speelden: Matty, Robbe, Wout, Jonathan, Neyo, Lars(1), Vince, Seppe en Donart.