Vriendschappelijk

Olen United – Kfc Zammel 4-3

Doordat we de afgelopen weken met het slechte weer minder tot voetballen waren gekomen dan we gehoopt hadden ,werd er een vriendschappelijke wedstrijd ingepland. Eéntje die zeker kon tellen als waardemeter, want de wedstrijden tegen Olen United waren al meermaals een dubbeltje op zijn kant. Gerben is jammer genoeg nog niet van de partij, maar Lars Vaneynde van de U13B kwam ons een voetje helpen.
De thuisploeg start aan een razende vaart en we slikken al in de 1ste minuut de 1-0, wanneer Jonathan aan de foute kant dekking geeft en matty de bal niet kan vasthouden. De rebound is dan ook raak. Zammel moet serieus aan de bak, maar heeft het moeilijk om hun spel op gang te krijgen. Olen bepaalt de wedstrijd in het eerste kwart, maar veel geven we niet meteen weg. Maar een zelf creëren we ook geen kans, want daarvoor zijn we te overhaast en te slordig met de omschakelmomenten. Olen dreigt nog wel op enkele hoekschoppen, maar we gaan de korte break in met 1-0. Het tweede kwart start ook Olen weer het best en Matty moet enkele keren opletten wanneer hij iets te lang talmt om de bal in te spelen. Hij speelt vandaag zeker niet op zijn beste niveau en is daardoor wat onzeker. We komen een tweetal keren goed weg, wanneer hij tegen de jagende spits van Olen schiet en de bal maar net naast de doelpaal buiten gaat. Deze wedstrijd raast wel over het veld, aan een hoge intensiteit wordt er gestreden voor elke morzel grond. Lagzaamaan krijgt Zammel voet aan de grond en begint het de thuisploeg lastiger te maken. Hun prima doelman red enkele pogingen van Donart en Lucius. Donart heeft na een aarzelende start het tempo beet en zorgt voor meer balvastheid vooraan. De scheids fluit deze snelle partij tot rust en we kunnen even de nodige aanwijzingen geven.
De tweede helft is 5 minuten ver wanneer Lars L het duel verliest van zijn vinnige tegenstrever, de trap op doel wordt wederom door Matty in de voeten geduwd van een olen speler en het staat 2-0. Ook onze verdedigers gingen hier niet vrijuit, want van alert reageren was geen sprake. Maar Zammel zit nu wel beter in de wedstrijd en de aanvalspatronen beginnen stilaan terug te lopen. Een diepe bal wordt door Seppe enig mooi mee gegeven met de opkomende Lucius, deze komt alleen voor de uitgekomen keeper. Lu gaat buitenom, maar de hoek lijkt onmogelijk geworden om te scoren. Toch slaagt Lu in volle ren om de bal vanop een halve meter van de doellijn van buiten de cirkel de bal via de paal binnen te leggen, een beauty voor de 2-1 in de 40ste minuut. De vinnige voorlinie van Olen wordt nu stevig aan banden gelegd door Zammel. Maar wanneer de 2-2 in de lucht hangt, is daar weer een mooie aanval van Olen. Lars V, die trouwens een pirima partij speelt, verslikt zich in een verdedigende actie en de snelle voorzet die hierop volgt, wordt keihard in doel geknald door de rechtervleugel van Olen, 3-1 in de 48ste minuut. Zammel is niet aangeslagen en kan dadelijk tegen prikken via Donart. Deze wordt door enkele stations vrijgespeeld en hij gaat gezwind zijn man voorbij waarna een prima schot foutief door de doelman wordt ingeschat en het leder in doel verdwijnt, 3-2 in de 49ste minuut. De wedstrijd gaat op en neer en is een boeiend kijkstuk met prima voetbal. Lucius vind steeds beter zijn draai en Seppe zet hem weer alleen voor de keeper. De bal lijkt te ver maar snelle Lu kan de bal toch naast de keeper in doel werken voor de 3-3 in de 51ste minuut. De thuisploeg lijkt klaar voor de genadeslag en Lars V’s schot treft bijna raak. Ook Robbe en Lars L, kunnen hun schoten niet binnen het kader houden jammer genoeg. Deze 50/50 wedstrijd verdient misschien geen winnaar, want beide ploegen hebben een ongeveer elk een helft de bovenhand gehad, maar toch weten de Olense boys ons koud te pakken wanneer we in de 57ste minuut, balverlies lijden op het middenveld en in de omschakeling de 4-3 slikken. Zammel gooit nog eens alles in de aanval, maar gaat strijdend ten onder. Knappe partij van beide ploegen , met hoog tempo , mooie goals en veel inzet.

Voor Zammel speelden: Matty, Robbe, Jonathan, Neyo ,Lars L, Lars V, Vince, Donart(1), Seppe, en Lu(2)