Ol Pirates Deurne – Kfc Zammel 1-8

Op deze koude zondagochtend stonden we voor onze verste verplaatsing naar het onbekende Olympic Pirates Deurne. Na een 40 tal minuutjes mogen we de gloednieuwe accommodatie van de gastheren bewonderen. 4 perfecte kunstgrasvelden en kleedkamers om wel een stuk of 20 tal ploegen afzonderlijk onder te kunnen brengen. Zammel is voltallig dus kunnen we eraan beginnen.
Het gebeuren speelt zich vooral af op de helft van de thuisploeg, want Zammel zet druk vooruit en gastheren hebben moeite om eruit te komen. Het eerste kwart verkwanselen we een resem goeie mogelijkheden en kunnen we rekenen op onze alerte doelman wanneer er plots een piraat voor hem opduikt. Het tweede kwart breekt Seppe de ban, want in de 18de minuut kan hij een gelost schot in doel knallen, 0-1. Seppe, die door het heen gaan van zijn Voake, een lastige week achter de rug had, speelt zijn verdriet van zich af wanneer hij na een knappe actie mooi de bal voorbij de doelman plaatst en zijn ploeg op een verdiende 0-2 voorsprong plaatst. Lars,Robbe en Jonathan zijn verdedigend niet vaak in actie geweest, maar verzorgen wel mooi de opbouw van achteruit. We gaan de rust in met deze 02 voorsprong.
De tweede helft neemt Zammel een vliegende start want na het opgaan, ligt de bal na 10 seconden al in het netje. Gerben en Donart combineren er zich vlot doorheen en deze laatste legt het leder een beetje onorthodox in doel,0-3. Gerben heeft de smaak te pakken en toont zijn technische bagage gevolgd door een prima schot, 0-4 in de 32ste minuut. De thuisploeg moet hier even van bekomen en tracht de rangen wat te sluiten. Dit lukt ze gedurende een tiental minuutjes maar Zammel zet nog eens aan en Gerben kan een knap schot van Lucius, dat door de keeper gered wordt in tweede instantie wel binnen leggen, 0-5 in de 45ste minuut. Een minuutje later is het aan Vince om zijn vertrouwen op te krikken, zijn schot treft doel in de 46ste minuut,0-6. Weer een minuutje later is het Gerben die op rechts een voorzetschot heerlijk ziet binnen gaan en de keeper wat verbouwereerd achter laat,0-7. Lars is er hoekschop tot tweemaal dichtbij, maar scoren zit er niet in vandaag voor hem jammer genoeg. De combinaties verlopen vlot in de tweede helft en Zammel speelt het goed uit. In de 48ste minuut is er een knappe actie van Vince die vervolgens met links mooi afwerkt en de stand op 0-8 brengt. De scheids kent dan in de 49ste minuut verrassend een vrije trap toe aan de thuisploeg. De eerste poging wordt simpel weggewerkt, maar wanneer de scheids deze opnieuw laat over nemen, gaat het grondscherend schot toch binnen, 1-8. Zammel gaat nog vol in de aanval en Lucius wordt de diepte in gestuurd, hij omspeelt de keeper maar de tackelende verdediger, ontneemt hem een doelpunt en de verdediger blesseert zich hierbij. Blijkbaar waren er tijdens de rust al twee spelers van de piraten binnen gebleven en ook voor de rest van de jongens is het welletjes geweest want er haakt er nog ééntje af. We stellen nog voor van ook bij ons er iemand af te halen, maar de kopjes hangen omlaag en de overige piraatjes verlaten het zinkende schip. Zo halen we onze eerste volle buit binnen van 2019. Het rommelige begin werd omgezet in een prima collectieve prestatie. Top gedaan mannen.

Speelden voor Zammel: Matty, Robbe, Lars, Jona, Neyo, Gerben(3), Vince(2), Seppe(2), Lu, Donart