Fc Herenthout – Kfc Zammel

Na onze knappe prestatie van afgelopen woensdag, toen we in Kasterlee de Lavabeker in de lucht mochten steken, waren onze verwachtingen hoog gespannen voor de confrontatie tegen het fysiek sterke Herenthout.
We treden aan op een prima kunstgrasveldje, maar veldje is ook het juiste woord. Want de breedte is nog wel oke van afmeting, maar in de lengte is dit een pak korter dan normaal. Dit is vooral in het voordeel van de thuisploeg, die hierdoor op een kortere ruimte kunnen verdedigen en gebruik kunnen maken van hun duelkracht. Maar bij de Zammelse boys is de scherpte ver te zoeken. Toch hebben we het overwicht in de eerste helft, maar steeds is het net niet. Minder goede controles en foutieve keuzes zorgen voor slecht uitgespeelde kansjes en wanneer we onder meer door een individuele actie via vooral Seppe, dan toch een vrije schietkans krijgen, is het de thuisploeg die met zogenaamde “professionele” foutjes de angel uit de actie halen. Voor Zammel blijft het dan ook opletten voor het directe spel van Herenthout, die snel trachten hun diepe man te lanceren. Matty moet dan ook heel alert zijn op twee goeie mogelijkheden voor de thuisploeg. Robbe trekt ook eens mee naar voren en zijn poging wordt door de doelman tegen de lat geduwd, maar in de rebound merken we dat Zammel niet de gretigheid heeft van woensdag en weg is de kans. Gerben kan een tweetal keren uithalen, maar zijn schotjes worden door de doelman simpel gepakt. Ook Vince krijgt een prima mogelijkheid, maar kraakt voor de zoveelste maal dit seizoen zijn schot en hierdoor is deze bal een pakbare prooi voor de doelman. Desondanks het mindere spel had Zammel de rust in kunnen gaan met een voorsprong.
De tweede helft krijgen we weinig beterschap, het is zelfs Herenthout dat beter en beter in de wedstrijd komt. Zammel kan geen vuist maken en speelt een gelaten wedstrijd, we hebben Matty dan ook een tweetal keer nodig om ons van een achterstand te behoeden. Onze opbouw, wat normaal één van onze troeven is, lopen één voor één wel ergens spaak. We mogen dan ook van geluk spreken wanneer de thuisploeg, balverlies van ons net niet kan afstraffen, de aanvaller trap alleen voor doel naast de bal en de wedstrijd eindigt hierdoor in een troosteloze brilscore. Zulke wedstrijden zitten er natuurlijk ook tussen boys, jammer dat dit net de afsluiter was van 2018, maar zoals we zijn bekijken we dit wederom positief. Want jullie konden wederom de nul houden en hielden stand in de moeilijke momenten. Eerdaags zal de nieuwe kalender voor na de winterstop bekend gemaakt worden, dus dan weten we weer wat te doen in januari. Bedankt alvast voor jullie voorbeeldige inzet deze eerste ronde van het seizoen.

Voor Zammel speelden: Matty,Robbe,Jona,Lars,Gerben,Lu,Seppe,Neyo,Vince en Donart.