Lava Tornooi 2018/19 Gewest Geel-Mol

Na ons prima parcours de afgelopen weken en stijgende vormcurve, trokken we, woensdag 28/11/2018, met een voltallige groep, naar Kasterlee. Daar stonden ons 6 wedstrijdjes van 12.5 minuut te wachten tegen respectievelijk Kasterlee, Tongerlo,Verbroedering Balen, Olen United, Lierse kempenzonen en AS Geel.

Kasterlee – Zammel 0-1
Deze wedstrijd verloopt chaotisch en de korte wedstrijdjes laat geen ruimte voor foutjes. Een achterstand is moeilijk op te halen dus zijn beide ploegen op hun hoede. Zammel krijgt de beste kansen en trekt het laken naar zich toe met welliswaar het kleinste verschil, Gerben bezorgt ons de winst in de 6de minuut. Jammer genoeg verliezen we Robbe met een spierblessure voor de rest van het tornooi.

Tongerlo – Zammel 0-1
Een beetje hetzelfde verhaal in de tweede wedstrijd, onze jongens hebben de zenuwen nog niet helemaal onder controle en vergeten te voetballen. Zeker na de vroege voorsprong, want Lu weet de eerste minuut al raak te prikken,0-1. Tongerlo dreigt met afstandsschoten maar Matty is weer in goeden doen en incasseert geen treffer.

Verbr Balen – Zammel 0-1
Onze tegenstrever van vorig weekend plooit zich wederom dubbel, maar een snelle combinatie tussen Vince en Lu bezorgt ons via Vince de 0-1 in de 4de minuut. Balen is heel dichtbij de gelijkmaker maar Matty is net op tijd om een gered schot voor een aanstormende balenaar klem te pakken. We kunnen onze kansen niet benutten ,maar spelen de wedstrijd wel goed uit.

Olen United – Zammel 0-0
Deze tegenstrever speelde vorig seizoen provinciaal en het niveau ligt al iets hoger dan de eerste drie wedstrijden. Zammel moet eerst ondergaan, maar na enkele schuchtere pogingen van Olen, nemen we het commando over. Een mooie aanval komt op rechts bij de infiltrerende Donart en zijn pegel wordt knap gered door de uitstekende doelman van united. Even later is er weer een mooie aanval en wordt Vince vrij voor doel gezet door Gerben. Vince gaat de keeper voorbij, maar zijn trap met links is te zwak en de verdedigers redden in extremis. Even is het bibberen op het einde, maar Zammel verdedigt goed en houdt de 0.

Zammel – Lierse Kempenzonen 2-0
Zammel drijft het tempo op en ze hebben hun beste spel opgespaard blijkt, want Lierse wordt tegen eigen doel geplakt en onze boys wervelen over het veld, Lu zet een mooie actie op op links en brengt de bal hard voor, de keeper kan de bal niet klemmen en Seppe is er als eerste bij om de bal in de 2de minuut binnen te deviëren,1-0. Lierse probeert, maar Lars,Donart en Jona of Neyo staan heel goed te verdedigen. Het is Zammel dat het betere van het spel heeft en mooie vlotte combinaties op de mat legt. Seppe bekroont zijn prima partij met de 2-0 in de 8ste minuut. Lierse weet van geen hout pijlen maken en stoot op een sterk Zammel dat zo kan gaan strijden om plaats 1 tegen de buren uit Geel.

Zammel – AS Geel Provinciaal 1-0.
We geven de boys mee dat hun tornooi al meer dan geslaagd is en vragen hen om te genieten van deze wedstrijd tegen As Geel. Maar onze boys zijn nu helemaal los en stormen op het doel van de gelenaren af. Geel moet alle zeilen bijzetten, want dit Zammel is niet te onderschatten vandaag. We stapelen de kansen op met prima spel, maar vergeten te scoren. Geel heeft uiteraard kwaliteit in huis en krijgen ook een prima mogelijkheid via een snelle uitbraak, maar toch staat Zammel beter te spelen. Positioneel staan de pionnetjes gewoon goed en lopende mensen zonder bal komen telkens op de juiste moment in de vrije ruimtes. Gerben mist nog onbegrijpelijk alleen voor de doelman na goed jaagwerk, de vermoeidheid speelde hem in deze fase parten. Geel ziet sterretjes door onze snelle aanvallen en heeft geluk dat de pogingen van de prima spelende Lucius op links, jammer genoeg niet krijgen wat ze verdienen, namelijk een doelpunt. Vince slap schotje met links lijkt even later ongevaarlijk, maar gaat nog bijna door de benen van de keeper. Spanning ten top, want Geel komt af en toe opzetten via snelle individuele acties. Gelukkig is Matty gewoon onverslaanbaar vandaag en hij red twee knappe pogingen subliem. Willen we kans maken op de beker , lees,finale ronde in Wommelgem op het einde van het seizoen, dan moeten we winnen. Geel heeft namelijk een beter doelsaldo en dus zetten onze boys alles op alles om hun knappe wedstrijd winnend af te sluiten. Zammel drukt en het is uitblinker Lu die na één van zijn knappe acties, verschroeiend uithaalt en de bal in de kortste bovenhoek knalt en zo onze U13A-kes in een delirium brengt, want Geel kan ook geen vuist meer maken en Zammel mag zich meer dan verdiend winnaar van dit tornooi noemen. Dikke proficiat boys, “save the best for last” was jullie devies vandaag. Wat hebben we genoten van jullie inzet,combinaties en teamspirit!