Vandaag moesten onze U11 A voor het eerst aantreden als U12 B. We gaan dus na nieuwjaar steeds de strijd aangaan met ploegen van een jaartje ouder. Voor deze eerste test kwam Herselt B (zij werken samen met Ramsel) op bezoek. We spelen op ons grote A-terrein wat voor een serieuze fysieke uitdaging zorgt voor al onze U11 spelers.

Ze starten goed aan de wedstrijd maar onze eerste aanval stuit op de sterke grote doelman. Dan gaan we gaandeweg erg slordig om met onze passing waardoor de bezoekers enkele malen kunnen profiteren van een overtal voor onze goal. De bezoekers zijn efficiënter in hun afwerking en kunnen in het eerste kwart al enkele doelpunten uitlopen tot 0-3.

In het tweede kwart gaan we gaandeweg toch beter voetballen en via Mattis is onze 0 ook van het bord. Verdere pogingen stuiten steeds op de sterke keeper. Matteo en Ernest raken niet voorbij de doelman.  Onze verdediging is intussen prima bezig en we moeten slechts 1doelpuntje toestaan nog zodat we na en evenwichtig tweede kwart gaan rusten met 1-4 op het bord. 

In de tweede helft hebben we het betere van het spel en zitten we vooral op de helft van de bezoekers te spelen. Maar schoten van Dries, Victor en Brent V raken ofwel het doelkader ofwel heeft de doelman en goede redding in huis. Pech is ons deel als we een hoge bal pardoes in en aanvaller zijn voeten doen belanden en die aarzelt niet om de 1-5 te netten.   We geven niet op, Liene speelt sterk achteraan en de anderen blijven met inzet spelen en creëren nog voldoende mogelijkheden om te scoren via Twan, Ernest en Jerlinio, maar het wil maar niet lukken. De bezoekers doen met de kansen wel wat hoort en zetten de 1-7 op het bord. Even voor affluiten knalt Ernest dan toch zijn goal tegen de touwen.

Vandaag is de eindstand wat overdreven want onze boys en girl hadden ruime tijd zeker het betere veldspel en speelden heel wat kansen bij elkaar op dit grote veld. Geen erg, deze eerste ervaring  tegen U12 nemen we mee in onze rugzak en daar kunnen we alleen maar sterker door worden.  Loopvermogen in combinatie met snelheid zal een belangrijke factor worden in deze wedstrijden tegen grotere spelers.

Speelden vandaag met veel inzet: Twan, Dries, Liene, Ernest (1), Mattis (1), Brent V, Jerlinio, Victor, Matteo