Zaterdag 7/3/2020

Herenthout - U12 1-4

Verslaggever van dienst: Trainer Jef Peeters

Na alweer een hele week afwachten of er wel gevoetbald ging worden in het weekend , moesten onze jongens richting Herenthout , waar er een kunstgrasveldje ligt wat normaal in ons mannen hun voordeel is. Geen gemakkelijke wedstrijd tegen Herenthout , maar deze moest ook gespeeld worden. Het is aan onze jongens voor het al voetballend te doen , andere mensen hadden misschien andere gedachten over deze wedstrijd. We kijken gewoon naar ons zelf en we gaan er het beste van maken. Ons kleppers hebben ondertussen niet stilgelegen , andere ploegen hebben een vrij weekend gehad , ons toppers zijn altijd bezig geweest. We mochten gelukkig op het kunstgras spelen , ons jongens blij natuurlijk en dat zagen we al meteen in de prima opwarming , we konden eraan beginnen. 

De wedstrijd kan starten en Zammel eist meteen het balbezit op , maar het baltempo is nog al aan de trage kant. Herenthout zoals altijd , parkeert de bus voor hun doel en loert op de tegenaanval. Vooral met lange en hoge ballen. Groen wit heeft het zelf ook door op het veld , dat ze een trapje sneller moeten gaan spelen en dat zien we ook snel. Ons baltempo gaat de hoogte in en we zien al snel knappe combinaties op het kunstgras , we zetten enkele prima aanvallen in mekaar , Lex - Azeddin en Arne kunnen ze niet benutten. Even later is het wel prijs , knappe aanval op rechts via nieuweling Lex die prima zijn flank af gaat en heel goed overzicht houd aan de 2de paal , waar Azeddin de 0-1 op het bord kan trappen , mooie goal. Herenthout , probeert ook enkele keren eruit te komen maar ze worden goed opgevangen achteraan bij Zammel , ze kunnen ook enkele keren dreigen via hoekschoppen , maar Rist - Zeb - Dante en Matze hebben alles onder controle achteraan. Zammel prikt er nog eentje bij en voetballen prima tot nu toe , Dante kan een keertje oprukken en met een prima steek pas stuurt hij Azeddin mooi weg , hij legt de 0-2 mooi naast de doelman. Daarmee gaan we ook even rusten. 

Jef vraagt om vooral te blijven voetballen en niet met Herenthout mee te doen. De duels stevig blijven aan gaan en vooral tempo houden in de wedstrijd. We laten ons niet mee slepen in het spel van de Herenthoutse begeleiding , ze zouden niet liever willen dat wij op alle commentaar zouden reageren , zulke opvoeding hebben wij niet nodig , beetje respect voor mekaar mag wel. Zammel blijft in kwart 2 de betere ploeg en we zetten nog een paar knappe aanvallen in mekaar. Via een bedrijvige Lex en Azeddin op de flanken komt vooral het gevaar , maar de kansjes worden niet afgemaakt. Herenthout probeert hun spitsen ook te zoeken , maar de ballen vliegen met momenten echt rond onze oren of buiten de lijnen. Zeb moet enkele keren paraat staan in zijn doel , hij is attent. Groen wit trekt nog eens in de aanval en Tiebe wordt goed aangespeeld door Lars , Tiebe haalt stevig uit en de 0-3 ligt tegen de netten. Dit is ook de ruststand. 

Met een aangenaam weertje kunnen we buiten blijven , aangenaam zonnetje dat schijnt op het toch wel mooie kunstgrasveldje , we zijn er jaloers op. We laten de jaloersheid wel niet zien op het veld , want ons mannen starten alweer het beste aan kwart 3 , maar Herenthout komt toch iets meer opdrijven nu ook , ze krijgen ook kleine kansjes , Zeb houd de 0 op het bord. Het spel verwatert toch een beetje bij Zammel , de pasjes zijn wat slordig , beweging zonder bal is minder te zien en er is te veel balverlies bij groen wit. Toch voetballen we via Azeddin , Lex , Arne en Lars nog wel wat kansjes bijeen , maar ons vizier staat niet zo scherp vandaag. Even later scoort Herenthout wel een keertje tegen , Tiebe werkt ongelukkig de bal in eigen doel , jammer maar geen man overboord 1-3. Toch is het misschien een kantel moment , het is aan Zammel om terug het spel van de 1ste helft op te pikken , als het 2-3 moest worden kan het nog wel eens spannend worden. Maar wij pakken het positieve gedacht , de 1-4 komt eraan , Zammel kan op vrije trap via Arne de 1-4 binnen knallen , de bal veranderd door een Herenthoutse speler van richting en gaat tegen de netten. Daarmee gaan we naar het laatste kwart van de wedstrijd.

Waarin groen wit de wedstrijd nog vrij simpel uit speelt. We krijgen via Tiebe , Arne , Lars en Azeddin nog kansjes , maar we vergeten het af te werken. Zammel speelt de bal goed rond , waardoor Herenthout zich snel gewonnen geeft en Zammel met een 1-4 overwinning richting Zammel kan trekken. 

Onze Zammelboys speelden vandaag een vrij volwassen wedstrijd. Misschien niet de mooiste wedstrijd om te zien , veel duels , veel lawaai naast de kant en opmerkingen die in mijn ogen niet echt nodig zijn in het jeugdvoetbal. Wij als trainers zijn een voorbeeldfiguur of wij moeten toch proberen om het voorbeeld te geven richting de spelers toe , scheidsrechters zijn ook maar vrijwilligers en vooral deze lieve meneer die onze wedstrijd leidde , deed dat zeker niet slecht. Een beetje respect voor de persoon die waarschijnlijk elke thuiswedstrijd bij jullie aan het fluiten is en vooral als trainer het voorbeeld geven als voorbeeldfunctie richting de spelers toe. Prima wedstrijd jongens , vooral helft 1 was goed , in de 2de helft kwamen wel wat slordigheden op de mat , waardoor we het ons eigen wel wat moeilijk maakten. Maar top mentaliteit en inzet alweer van iedereen en vooral positief gereageerd op de reacties naast het veld. Goed gespeeld boys.

Goals: Azeddin ( 2 ) , Arne ( 1 ) , Tiebe ( 1 )