Zaterdag 29/2/2020

U12 - St. Dimpna 11-1

Verslaggever van dienst: Trainer Jef Peeters

Door het slechte weer was alles afgelast , maar zoals men weet is Jef er altijd vrij snel bij voor een andere optie te kunnen voorleggen , een eventuele vriendenmatch op kunstgras of in de zaal. Na een kleine zoektocht , had hij al meteen een ploeg kunnen strikken voor een vriendschappelijke wedstrijd op het kunstgras op Sporta Tongerlo. De U11 jongens van St. Dimpna ( provinciaal ) wilden nog eens tegen ons spelen , altijd een leuke wedstrijd al geweest in de vorige vriendenmatchen. In de voormiddag kregen we eigelijk aangenaam weer voor een leuke pot voetbal , op het geweldige kunstgras wat ons mannen altijd goed ligt. Geert ging de wedstrijd in goede banen leiden , hij was de vrijwillige scheidsrechter. Na een prima opwarming konden we de wedstrijd starten. 

Beide ploegen starten aan een vrij hoog tempo aan de wedstrijd , Zammel toch meer de bovenhand. Ons jongens laten de bal goed gaan op het kunstgras , waardoor we snelle balcirculatie krijgen bij groen wit en enkele knappe combinaties al snel opmerken. St. Dimpna probeert ook mooi op een voetballende manier te spelen , maar heeft toch wel wat moeite met stevige boys van Zammel , het krachtsverschil is met momenten te merken. Het baltempo bij Zammel ligt echt vrij hoog , waardoor SAV met momenten echt achter de bal moet lopen en er weinig antwoorden tegenover heeft. Op aangeven van Rist , kan Thomas de 1-0 al snel binnen werken. Even later iets te nonchalant uit voetballen van Zammel , we krijgen ook balverlies achteraan en de 1-1 staat zo ook op het bord. Zulke foutjes worden afgestraft. Geen man overboord , ik vraag om te voetballen natuurlijk , maar de uitvoering moet ook op tempo gebeuren dan. Rist treft ondertussen ook nog eens de paal. Even later knappe aanval via Thomas op rechts , mooi overzicht richting de 2de paal waar Sander de 2-1 simpel binnen trapt. St. Dimpna brengt ook wel gevaar , vooral op hun linkervleugel , hun flank is bijzonder snel en dribbelvaardig , maar hij wordt goed opgevangen door Dante. Zeb moet enkele kleine schotjes onschadelijk maken. De 3-1 hangt ook in de lucht , knappe 1/2 tussen Tiebe en Thomas , Tiebe met de knappe afwerking ook. Net voor we gaan rusten , scoort Thomas er nog eentje bij , prima voorbereidend werk van Tiebe , 4-1 , die alweer een schitterende partij aan het spelen is. 

In het 2de kwart is Zammel nog altijd de betere ploeg. Ze laten de bal goed rond gaan en vooral het baltempo en handelingssnelheid van groen wit is 2 tot 3x sneller als SAV. Dat loont ook al snel want we trekken alweer in de aanval , ondertussen heeft Tiebe de lat al eens getorpedeerd. Via Thomas , Tiebe , Sander en Rist krijgen we nog wel kansjes , maar de bezoekende doelman pakt enkele keren uit met een knappe redding. Op een trap van Thomas dat alweer goed gepakt wordt door de doelman , is Sander goed gevolgd en hij tikt de 5-1 simpel binnen. 5-1 is ook de ruststand.

Jef wijzigt enkele posities op het veld , maar Zammel blijft de betere ploeg in de beginfase van de 2de helft. St. Dimpna heeft het nog altijd moeilijk en achtervolgt. Enkele keren komen ze er wel goed uit , maar achteraan staat Matze een superpartij te spelen , ze komen er niet voorbij. Even later kan Rist goed inschuiven , hij bedient met een knappe pas Thomas die de 6-1 op het bord zet. Op hoekschop van Sander kopt even later Thomas de bal schitterend tegen de touwen. We krijgen via Tiebe , Rist , Dante nog enkele prima mogelijkheden , maar we zijn iets te nonchalant in de afwerking.

Waarmee we naar het laatste kwart van de wedstrijd gaan , waarin Zammel de wedstrijd makkelijk uit tikt , maar wel het tempo hoog blijft houden. De bobijntjes van St. Dimpna zijn af en bij Zammel zien we dat de fysieke paraatheid van ons jongens nog top is , allemaal fysiek in topvorm dus. Ze blijven in de aanval trekken. Dante kan een keertje goed de lijn afgaan , prima achteruit gelegd op Tiebe die de 8-1 binnen knalt. Even later knappe combinatie die start bij Matze , die Tiebe goed het straatje in stuurt , prima overzicht richting Azeddin die de 9-1 mooi tegen de netten trapt. Via Azeddin krijgen we nog een hoekschop , hij bedient Rist die met een hakje de bal klaar legt voor Tiebe die de 10-1 op het bord zet. De wedstrijd sluiten we af met nog een doelpunt voor groen wit , alweer knappe aanval over enkele stationnetjes , Matze dribbelt goed in en bedient Thomas die op zijn beurt Rist vind , knappe 1/2 met Dante waardoor de bal bij Azeddin beland , de 11-1 trapt hij simpel op het bord.

Ons jongens speelden vandaag alweer een knappe wedstrijd. Op het kunstgras zien we alweer dat we altijd iets meer kunnen als op gewoon gras. We voetbalden knappe combinaties op de mat en maakten enkele knappe goals via knappe combinaties. St. Dimpna speelde in de 1ste helft goed mee , maar het krachtsverschil was te merken bij Zammel en de balbehandeling ging iets vlotter bij Zammel als bij SAV. Knappe match jongens en een dikke proficiat met jullie overwinning. Top mentaliteit , top inzet en super gewerkt alweer. 

Goals: Thomas ( 4 ) , Sander ( 2 ) , Tiebe ( 3 ) , Azeddin ( 2 )