Zaterdag 22/2/2020

U12 - Landen 1-0

U12 - Hades 1-2

U12 - Liedekerke 1-2

U12 - Hades 1-4

Verslaggever van dienst: Trainer Jef Peeters

Onze verslaggever heeft eindelijk een beetje tijd gevonden voor zijn verslagen wat bij te werken. Voor de ongeduldige die er zaten op te wachten , in Corona tijden heeft iedereen tijd zat. Het vrije weekend in februari voor ons kleppers werd opgevuld met een IP tornooi in Hades Hasselt , een serieuze test voor ons mannen dus om te laten zien wat zij in hun mars hebben tegen de provinciale en interprovinciale ploegen die op die dag aanwezig waren. Voor Jef en Mario was dit ook eens om te kijken wat ons kleppers kunnen laten zien tegen zulke sterke ploegen , een paar niveau's hoger als ons gewestelijk voetbal dus. We trokken volle moed richting Hasselt , voor het prima georganiseerde tornooi. De knappe terreinen zagen we ook al meteen liggen , de knappe kantine en zelf privé parking voor trainer Jef en Mario , vlak voor de inkom , allemaal goed geregeld. De ouders en supporters moesten iets verder op parkeren , niet zover van het sportcomplex. We werden verdeeld met 4 ploegen in een poule en in totaal waren een 4 verschillende poules van U12 op het tornooi , in totaal dus 16 ploegen. Zammel als gewestelijke ploeg tussen al dat provinciaal en interprovinciaal geweld. Iedereen was dus benieuwd , naar onze Zammelboys. De ploegen die in onze poule zaten , waren Landen ( IP ) , Hades ( IP ) , Liedekerke ( P ). Na de poulewedstrijden moesten we nog 1 wedstrijd spelen voor de plaatsen van 1 tot 16. Na een prima opwarming konden we aan het echte werk beginnen. 

Onze 1ste wedstrijd troffen we Landen. Groen wit begint goed aan de wedstrijd , stevig in de duels , baltempo hoog en we zijn aan mekaar gewaagd. Zammel toch iets meer drang naar voor , waardoor Landen achteruit moet. Groen wit doet goed mee en voetbalt al snel enkele kleine kansjes bij mekaar , Thomas en Dante vergeten het af te maken. Aan de overkant moet Zeb ook geconcentreerd blijven , Landen probeert het vooral met afstandsschoten. Naargelang de wedstrijd vordert is Zammel nog altijd de betere ploeg , ze hebben meer snelheid en kracht in de ploeg dan Landen , waardoor we de controle hebben over de wedstrijd. Uiteindelijk kunnen we ook de 0 van het bord vegen , via een hoekschop van Dante is Tiebe er als eerste bij om de bal in doel te deviëren , 1-0 voor Zammel. We kunnen achteraan ook goed stand houden en we houden de 0 tot op het einde , waardoor we de 1ste wedstrijd met een nipte 1-0 zege winnen. 3 punten binnen.

Onze 2de wedstrijd troffen we de thuisploeg Hades. Vooraf misschien wel de sterkste ploeg , waar we vandaag gingen tegen spelen. We zien het en merken het ook al meteen op op het veld , dit is een ander verhaal dan de 1ste wedstrijd. Hades neemt meteen de wedstrijd in handen en het tempo dat zij starten is verschroeiend , Zammel schrikt ervan. Wij weten met momenten niet waar we staan , overal komen we 1 of 2 stapjes te laat en we reageren overal te traag op , we gaan de duels uit de weg en vooral we vergeten te voetballen en trappen alles maar naar voor , waar Thomas op een eiland staat. We mogen blij zijn dat Hades de kansjes ook niet af maakt , want we hadden al snel 0-2 tot 0-3 kunnen achterstaan in de 1ste 5 minuten van de wedstrijd. We beseffen ook maar al te snel dat dit niveau , misschien iets te hoog gegrepen is van deze ploeg , maar toch mogen we niet zo meteen opgeven. Dat staat bij Jef niet in zijn woordenboek , het woord opgeven. Even later breekt onze verdediging wel en Zeb ook , de 0-1 en de 0-2 vliegen op korte tijd voorbij tegen de netten. In het 2de gedeelte van de wedstrijd herpakt Zammel zich toch wat en zowaar komen ze iets beter in de wedstrijd zelfs. Hades wordt nu wel goed opgevangen achteraan , de duels beginnen we te winnen op het veld en vooral we proberen meer ons spel te spelen van voet naar voet. Via Thomas en Tiebe krijgen we al snel mooie kansjes , maar we werken het niet af. Even later is het wel prijs , Rist haalt eens stevig uit en de bal vliegt via de paal en de rug van doelman tegen de netten 1-2. Zammel doet nu wel goed mee en Hades heeft wel wat kwaliteit op het veld staan , we zien wel de talenten van hun spelers ook. Uiteindelijk wordt de wedstrijd met 1-2 gewonnen door Hades , maar mogen onze mannen wel met opgeheven hoofd van het veld , na een mooie 2de helft van Zammel tegen een toch wel enorm sterk Hades. 

Onze 3de wedstrijd troffen we Liedekerke. Beide ploegen starten aan mekaar gewaagd en het tempo ligt ook al meteen redelijk hoog en de wedstrijd gaat snel op en af. Bij de Liedekerke redelijk wat technische en stevige jongens bij. Zammel doet goed mee en kan al snel de 0 van het bord vegen , op aangeven van Dante kan Arne de 1-0 tegen de netten duwen. Lang kunnen we wel niet vieren , want Liedekerke prikt al meteen terug , de bal gaat omhoog en de speler van Liedekerke pakt hem zoals ze zeggen in voetbaltermen in drop shot in 1 keer op de slof , iedereen stond erbij en keek ernaar , een wereldgoal dus , weinig aan te doen en 1-1. Zammel is op sommige plaatsten veel te laks en we zijn in de duels veel te plat , waardoor Liedekerke al snel de 1-2 kan binnen werken. Zammel geeft zich nog wel niet gewonnen , via Thomas en Dante krijgen we nog kansjes maar alweer staat ons kanon niet scherp , op dit niveau moet je zulke kansjes af werken. Via Arne krijgen we nog een vrij trap , maar deze wordt prima gepakt door de doelman. 1-2 is ook de eindstand.

Onze 4de wedstrijd en onze laatste ook voor plaatsen 9 of 10 troffen we Hades , maar de 2de ploeg. Ons jongens waren in wedstrijd 3 al bijna moegestreden door het hoge tempo in de wedstrijden. Hopelijk konden we de laatste wedstrijd ook nog tot een goed eind brengen. We beginnen al wel snel met enkele grote kansjes voor Hades , de aftrap is nog maar net gegeven en er hing al bijna een goal tegen de netten , Hades trapt onbegrijpelijk naast. Aan de overkant is het wel prijs , op een trap van Thomas die door de doelman gestopt wordt , is Dante goed gevolgd en hij trapt de 1-0 tegen de netten. Lang kunnen we niet vieren , want via een hoekschop van Hades waait de bal achteraan in doel bij Zeb 1-1. Bij sommige jongens van Zammel is hun bobijntje bijna op , de vinnigheid en gretigheid is er niet meer bij iedereen , waardoor Hades al snel kan uitlopen tot 1-2 en 1-3 na snelle tegenstoten. Zammel probeert nog wel en we krijgen nog kleine mogelijkheden via Thomas , Rist en Azeddin maar we vergeten het alweer af te maken. Aan de overkant weten ze wel hoe dat moet , de 1-4 overdreven cijfers wordt daar wel tegen de netten getrapt. 1-4 is ook de eindstand.

Onze Zammelboys speelden een verdienstelijk tornooi tegen toch wel enkele sterke ploegen. We eindigen op een knappe 10de plaats , van de in totaal 16 aanwezige ploegen. Proficiat mannen met jullie inzet en mentaliteit vandaag , we hebben laten zien dat we zeker met momenten niet moeten onder doen in het spel , maar we zien ook dat de balbehandeling en tempo op dit niveau nog wel iets anders is dan op gewestelijk voetbal. Daar hadden enkele jongens toch problemen mee. Nu hebben we zelf ook is kunnen ondervinden , wat IP voetbal is en waar er nog werkpunten zijn om ons nog te verbeteren op redelijk wat vlakken. Prima gewerkt mannen!

Goals: Dante ( 1 ) , Rist ( 1 ) , Tiebe ( 1 ) , Arne ( 1 )