Zondag 16/2/2020

U12 - Bevel 4-0

Verslaggever van dienst: Trainer Jef Peeters

De match tegen Bevel werd verplaatst naar zondag , omwille van communie verplichtingen bij enkele jongens van Bevel op zaterdag. De weergoden alweer niet goed gezind , een stevige wind over de Zammelse velden , waardoor we vandaag waarschijnlijk door de vele wind het niet makkelijk gingen hebben. Dat is natuurlijk voor de beide teams , hopelijk kan Zammel er goed mee omgaan. Het was een drukke zondag want alle ploegen speelden thuis , waardoor er redelijk wat volk te zien was rond de Zammelse velden. Ludo was alweer paraat , hij ging alles in goede banen leiden. Ons jongens gingen opwarmen en we zagen meteen hoe de bal verschillende kanten verkoos voor heen te vliegen , niet makkelijk voetballen dus. De potjes gingen af en toe ook eens vliegen , waardoor Jef erachter kon gaan. 

De match kan starten en Zammel pakt deze ook meteen in handen als thuisploeg. Bevel , doet wel wat mee maar het is niet makkelijk wind op voor hen. Ze hebben op enkele plaatsen wel jongens staan die toch iets uit hun slof kunnen toveren , maar ze worden goed opgevangen door Zammel. Groen wit voetbalt al snel enkele kansjes bij mekaar , maar Thomas - Dante - Azeddin en Tiebe besluiten telkens op de doelman of naast het doel. Via een hoekschop , kan Tiebe de bal toch in doel verwerken , zodat de 1-0 op het bord staat. Bevel komt ook enkele keren piepen aan het doel van Zeb , maar onze doelman houd makkelijk de 0 op het bord. We vangen Bevel ook goed op achteraan , Rist - Arne en Matze staan prima te verdedigen. De 2-0 komt er ook , via een afgeweken schot van Tiebe. 

In kwart 2 blijft Zammel het spel naar zich toe trekken , veel balbezit voor de thuisploeg toch wel. We laten met momenten de bal goed rond gaan , wat niet makkelijk is met de wind. Na een mooie combinatie tussen Sander en Dante kan Thomas naar doel trappen , maar hij mikt op de deklat. Bevel , dat wind op speelt kan weinig laten zien , ze schieten is een keertje van afstand , maar kunnen Zeb niet echt bedreigen. De 3-0 komt er ook voor Zammel , alweer uitblinker Tiebe met zijn 3de van de voormiddag , hij trapt hem van op een verre afstand mooi binnen. 3-0 is ook de ruststand.

We gaan even binnen , uitwaaien of beter gezegd opwarmen. Jef verteld ons jongens dat ze moeten blijven voetballen , in de 2de helft moeten we wind op spelen , de bal laag houden natuurlijk is ons doel. Oppassen met de lange ballen van Bevel , die we in de 1ste helft al een paar keer gezien hebben , nu hebben zij wind mee natuurlijk. Zammel start ook goed aan de 2de helft , ze spelen wind op , maar dat is er soms niet aan te merken. Ons mannen komen er met momenten goed uit en voetballen redelijk wat kansjes bij mekaar , Thomas - Tiebe - Azeddin missen nog een resem van kansjes , we missen scherpte. In kwart 3 wordt er ook niet gescoord en we maken zich op voor het laatste kwart van de wedstrijd.

Waarin Zammel veel balbezit blijft opeisen , Bevel moet achtervolgen. De thuisploeg wringt alweer redelijk wat kansjes de nek om , via Thomas - Rist - Tiebe en Azeddin. Bevel doet ook niet veel meer met hun kansjes , waardoor we achteraan het vrij makkelijk uitvoetballen. Uit een schuine hoek , scoort Thomas wel de 4-0 , hij trapt hem mooi overhoeks binnen. We winnen uiteindelijk vrij makkelijk , een winderige partij met een knappe 4-0 overwinning. 

Ons jongens speelden een prima wedstrijd. Het was niet makkelijk met de sterke wind over het veld , voor beide ploegen natuurlijk. We misten nog een resem van kansjes , die we zelf te makkelijk en te nonchalant misten. Toch een proficiat jongens met de overwinning! 

Goals: Tiebe ( 3 ) , Thomas ( 1 )