Woensdag 12/2/2020

Olympic Pirates - U12 0-14

Verslaggever van dienst: Trainer Jef Peeters

Ons mannen troffen in de volgende ronde van Cup Het Nieuwsblad Olympic Pirates Deurne. Alweer een onbekende tegenstander voor ons kleppers , altijd afwachten welke niveau we gingen tegen krijgen natuurlijk. De piraten hadden de vorige ronde geluk gehad , zij gingen door met een dubbele forfait. Een tripje richting Deurne , waar we alweer op tijd naartoe vertrokken op een woensdagavond. Bij het aankomen zagen we meteen de schitterende accommodatie naast de weg liggen , een knappe kantine waarnaast 4!!! knappe kunstgrasvelden te schitteren lagen , de goesting kwam al meteen op om op die terreintjes te voetballen natuurlijk bij onze jongens. Na een peptalk van Jef voor de wedstrijd trokken we richting de opwarming , die vinnig en prima was. 

We zien al meteen bij de start van de wedstrijd dat Zammel heel gretig start , meteen de volle 200% er tegen aan. Groen wit zet meteen hoog druk , tegen het toch wel grote en krachtige Deurne. Ons jongens zijn veel vinniger aan de bal en er is veel beweging bij Zammel , waardoor onze technische mannen prima de vrij ruimtes zoeken. Het baltempo op het knappe kunstgras bij Zammel is ook 2 tot 3 keer sneller dan bij de Piraten. We kunnen al heel snel de 0-1 op het bord zetten , via een knappe actie op rechts en de voorzet wordt in eigen doel gewerkt. Zammel blijft goed voetbal brengen en speelt Deurne met momenten echt op een hoopje , de 0-2 hangt ook al snel tegen de netten , prima 1/2 tussen Tiebe en Thomas , Thomas met de afwerking. Even later al snel de 0-3 , alweer hetzelfde duo Tiebe - Thomas , Thomas alweer met de afwerking. De mannen van Deurne werken vooral met lange ballen , die door Zammel vrij makkelijk onschadelijk gemaakt worden , Deurne kan het doel van Zammel bijna niet bereiken. Ze worden goed opgevangen door de Zammelse verdediging. Even later profiteren we van balverlies achteraan bij de Piraten , Tiebe met de 0-4. Even later zet hij ook de 0-5 op het bord , na mooi samenspel tussen hem en Thomas. 

Jef heeft weinig te zeggen onder de korte rust , waardoor ons mannen snel even kunnen drinken en meteen hun plaatsen terug opzoeken. Het is aan hen om te blijven voetballen natuurlijk , waardoor we Deurne niet het gevoel geven dat ze in de wedstrijd kunnen komen. Ons mannen pakken het 2de kwart ook meteen in handen , waardoor we al snel de 0-6 op het bord kunnen zetten , knappe actie van Thomas die op zijn beurt Matze bedient , hij werkt mooi af. De 0-7 komt er ook al snel , alweer balverlies achteraan bij Deurne , Thomas is er weer als de kippen bij , hij tikt hem makkelijk binnen. Deurne heeft weinig verhaal , tegen de snelle aanvallen en vinnige jongens van Zammel , ze proberen de schade te beperken. Tiebe kan de 0-8 ook op het bord zetten , na een mooie 1/2 met Thomas. Even later alweer krachtpatser Tiebe , de 0-9 heeft hij ook weer binnen gebuffeld. 0-9 is ook de ruststand.

Jef wisselt onder rust toch wel wat posities , een paar jongens door mekaar. Het 3de kwart doet Deurne toch iets meer mee , ze beperken de schade toch een beetje waardoor we maar 1 keer tot scoren komen. Arne met de knappe actie op links , hij komt goed naar binnen en de 0-10 werkt hij in de verste hoek binnen. We krijgen nog wel wat kansjes , via Tiebe - Thomas - Arne en Azeddin , maar we worden iets te nonchalant in de afwerking. Aan de overkant , krijgt Deurne ook nog een kansje of 2-3 , maar ze werken het ook niet af. Waar we naar het laatste kwart van de wedstrijd trekken.

In het laatste kwart , blijft groen wit de beste ploeg waardoor we makkelijk de wedstrijd kunnen uitspelen. Deurne krijgt ook wel na een foutje op hun spits , een penalty , maar zij missen deze wel. De 0 blijft dus op het bord. Zammel daarentegen , prikt er nog enkele bij. Op aangeven van Rist , trapt Arne de bal mooi tegen de netten , de 0-11 staat zo op het bord. De 0-12 hangt ook al snel tegen de netten , alweer Tiebe met de afwerking. De 0-13 is voor Arne , hij trapt de bal op een serieuze afstand mooi naast de paal in doel. Na een knappe combinatie tussen Azeddin , Arne en Tiebe werkt laatst genoemde , Tiebe dus de 0-14 eindstand op het bord.

We winnen uiteindelijk met een ruime eindstand deze wedstrijd en nemen de 3 punten mee richting Zammel. Het niveauverschil , wat we natuurlijk aan de uitslag al merken was iets te groot , waardoor deze wedstrijd iets te gemakkelijk ging. Ons jongens zaten op elk vlak veel gretiger in de wedstrijd en de vinnigheid was meer te merken bij Zammel , dan bij Deurne. Uiteindelijk werd de terugwedstrijd ook gecanceld , Deurne gaf forfait woensdag. Daarmee zitten we bij de laatste 4 van Cup Het Nieuwsblad , in de halve finales dus , volgende tegenstander de mannen van Oosthoven. We zijn allemaal benieuwd natuurlijk , hoever ons jongens gaan geraken in dit tornooi. Kom zeker en vast supporteren voor ons kleppers , alle steun is welkom.

Goals: Tiebe ( 6 ) , Arne ( 3 ) , Thomas ( 3 ) , Matze ( 1 ) , Own Goal ( 1 )