Zaterdag 8/2/2020

Dessel - U12 4-4

Verslaggever van dienst: Trainer Jef Peeters

Voor de topper van de speeldag trokken we richting Dessel , de match tussen 2 ploegen die nog niet verloren hadden. Benieuwd of we een echte topper kregen te zien op het mooie complex in Dessel. We trokken vol vertrouwen naar ginder , hopelijk waren ons mannen er ook klaar voor zoals trainer Jef en zijn rechterhand Mario , zij zijn er altijd klaar voor. Tijdens de opwarming zat Jef al snel met zijn handen in zijn haar of beter gezegd op zijn kale knikker , want Zeb viel ziek uit en hij moest meteen op zoek naar een nieuwe doelman. Arne , was kandidaat om zijn taak over te nemen. Het veldje lag er prima bij , voor hopelijk een leuke pot voetbal. 

De wedstrijd begint al meteen aan een verschroeiend tempo , beide ploegen trekken vol in de aanval. Zammel vangt Dessel vrij goed op en voetbalt goed mee , het Dessel van vandaag is een heel sterke ploeg. Weinig zwaktes op het veld , dus we zullen top moeten zijn vandaag. Onze Zammelboys gaan de duels stevig aan , houden vrij veel tempo in de wedstrijd maar het is toch oppassen voor de snelle tegenstoten van de vinnige flanken van Dessel. Zammel is de betere met momenten , al gaat de wedstrijd redelijk gelijk op , via Thomas en Azeddin krijgen we al prima mogelijkheden om de score te openen. Even later is het toch prijs , Thomas wordt prima weggestuurd door een knappe pas van Tiebe , Thomas vanuit een schuine hoek met een geweldig schot overhoeks , de verdiende 0-1 staat op het bord. Zammel houd prima stand en achteraan is het werkendag , iedereen moet zijn taken blijven doen , Dessel speelt een ander systeem dan ons , waardoor het veel krachten kost om de spelers op te vangen. We sturen even later Thomas alweer goed weg richting doel , deze keer knappe pas van Korneel , Thomas buffelt de 0-2 staal hard binnen. Zammel op rozen denken we dan , maar de wedstrijd is nog lang. Aan de overkant moet Arne ook enkele knappe reddingen doen , hij laat zien dat hij niet alleen kan voetballen , maar ook een uitstekend doelman is. 0-2 is de stand na een knap 1ste kwartier tussen 2 goede ploegen. 

De openingsfase was vrij boeiend voor supporters en trainers. We horen aan onze jongens hun adem dat zij al redelijk wat krachten verspild hebben , toch is het aan ons om de periodes wat in te delen in de wedstrijd , periode van rust te houden en de juiste omschakeling te maken. Jef vraagt aan onze spitsen om de bal wat bij te houden en niet constant diep te lopen , vooral even in de ploeg te houden. Dat lukt behoorlijk. Dessel komt ook iets beter in de wedstrijd , maar voorlopig kunnen we dit redelijk goed opvangen , Zammel houd goed stand. Intussen krijgen we een boeiende wedstrijd te zien , heel hoog tempo , stevige duels , maar fair en vooral knap voetbal aan beide kanten met momenten. Dessel heeft iets meer power in de ploeg , bij Zammel de iets vinnigere spelertjes op het veld. We kunnen ook onze voorsprong vergroten , deze keer is het Korneel die de 0-3 op het bord kan zetten. Tegen het einde van het 2de kwart krijgen we het iets moeilijker , Dessel komt iets beter in de wedstrijd ook. Bij Zammel zijn er enkele jongens wat op hun adem getrapt , de taken worden niet meer gedaan bij sommige en dan zien we dat we sommige keren te laat komen , op de plaatsen waar we sneller moeten reageren. Dessel kan al snel de 1-3 op het bord zetten , iets te makkelijk centraal door onze verdediging , we wijken te hard achteruit. We geven het op een klein 5 minuten tijd veel te makkelijk weg , want na alweer een foutje bij Zammel , waar we niet goed verdedigen staat het al snel 2-3 , we laten ons mannetje lopen. We brengen Dessel terug in de wedstrijd net voor de rust , door onze eigen foutjes. 

Onder de rust heeft Jef wel wat bij te sturen. Als we onze taken niet blijven doen , gaan we er niet geraken. De bedoeling is onze verdedigende taken eerst terug aan te pakken en dan pas in de aanval trekken. Als er jongens bij zijn die hun taken niet doen , kunnen we veel achter de bal lopen. Het voetbal moet terug beter ook , van voet tot voet. Op het einde van de 1ste helft , waren we iets te paniekerig. Blijven voetballen mannen. Maar Zammel is toch even van slag , ook bij het begin van de 2de helft , de 2 goaltjes voor de rust hebben ons niet goed gedaan. We durven niet meer te voetballen en zijn de ballen maar aan het weg trappen achteraan , onze pasjes komen niet aan , zelf de pasjes van 2-3 meter zijn precies te moeilijk momenteel. Dessel is de betere en is veel gretiger op elke bal , de duels zijn we met momenten ook te plat. Maar dat is de verdienste ook van Dessel die er momenteel meer in geloven dan Zammel. Dat zien we ook al snel aan de uitslag , de gelijkmaker komt eraan , we worden veel te makkelijk uitgetikt , de 3-3 hebben ze maar binnen te leggen. Even later is het alweer prijs , we laten ons koud in onze rug pakken , de 4-3 wordt al snel tegen de netten geknald. Zammel krijgt via Thomas , Tiebe nog kleine mogelijkheden , maar we besluiten op een sterke thuis doelman. 4-3 en we gaan naar het laatste kwart van de wedstrijd.

Jef spreekt ons mannen toch nog even toe , als trainer moet je naar u mannen overbrengen dat je er zelf natuurlijk nog altijd in gelooft , ons mannen hadden dat gevoel niet meer zo te zien in het 3de kwart. Ik overtuig ze om er toch nog vol voor te gaan en de wedstrijd is zeker nog niet gedaan , ook al hebben we een klein knakje gekregen omdat ze nu op achterstand staan. Maar onze Zammelboys pikken dit ook op , ze beginnen veel gretiger en vinniger terug aan het laatste kwart en we zetten terug die druk vooruit wat Jef telkens wil zien. Ons mannen kunnen Dessel nu iets hoger weg duwen van ons doel , waardoor we vooraan terug wat ballen kunnen bij houden. Via Thomas krijgen we al snel een grote kans , maar hij besluit op de doelman. Achteraan bij Zammel hebben ze terug controle ook over hun aanvallers , maar het is altijd oppassen voor de snelle omschakeling bij Dessel. En daar is dat ene moment waar Jef nog op hoopte , de 4-4 is in aan tocht , Korneel stuurt Thomas goed weg richting doel en met zijn sterke lijf houd hij zijn verdediger goed af , de 4-4 werkt hij stevig tegen de netten. Via Azeddin en Tiebe krijgen we nog 2 goed mogelijkheden om misschien met winst naar huis te gaan , maar uiteindelijk is een gelijkspel verdiend voor beide ploegen die er een spannende en boeiende wedstrijd van gemaakt hebben. 4-4 is de eindstand van de leuke topper.

We kregen een knappe wedstrijd te zien , veel tempo en snelheid van uitvoering in de wedstrijd. 2 sterke ploegen tegen mekaar , leuk om te zien. Ons mannen hebben alles gegeven en het beste van zichzelf gegeven. Ons ploeg zonder een wissel , een dikke chapeau mannen en top mentaliteit getoond vandaag , de inzet en vechtlust was top. Dikke proficiat met jullie verdiend gelijkspel , we hebben na het knakje wat we toch gehad hebben na die 4-3 , allemaal samen ervoor gegaan en dan zien we dat we als ploeg ook veel kunnen realiseren. Dikke chapeau boys!!!

Goals: Thomas ( 3 ) , Korneel ( 1 )