Zaterdag 1/2/2020

U12 - Ranst 6-0

Verslaggever van dienst: Trainer Jef Peeters

De drukke periode voor ons toppers is voorlopig nog niet gedaan , want zij zijn nog in de running voor Cup Het Nieuwsblad en in de weekends moeten de competitiewedstrijden ook nog gespeeld worden natuurlijk. De Zammelboys zijn op een hoog niveau aan het voetballen ook de laatste weken , waardoor we elke week verwachten dat zij hun spel telkens terug opnieuw tonen op het veld. Deze keer ontvangen we thuis Ranst , een ploeg die we nog niet zijn tegengekomen in de periode dat ik trainer ben , altijd benieuwd natuurlijk wat zij op het terrein konden laten zien tegenover onze ploeg. We hoopten natuurlijk allemaal op een boeiende match , want daarvoor komen we natuurlijk naar het terrein. Ludo was er ook weer bij , hij kwam onze wedstrijd fluiten zoals elke thuiswedstrijd van onze U12. 

In de beginfase zien we dat de thuisploeg het balbezit op eist , maar er is ook al snel te merken dat de centrale as bij Ranst een vrij sterke as is. Prima doelman in de goal , stevige centrale verdediger , een prima middenvelder met snelle voetjes en veel loopvermogen en een sterke spits vooraan , waar we de handen vol mee hebben. De positieve trainers van Ranst sturen hun ploeg ook prima , waardoor de wedstrijd in de beginfase redelijk gesloten is. Groen wit heeft wel het balbezit en probeert goed rond te tikken , op het vettige terrein. De overvloedige regenval in de vroege morgen , heeft voor redelijk wat plassen gezorgd op het veld , waardoor de bal wel eens blijft steken en we het water omhoog zien springen tijdens het lopen. De bal gaat bij Zammel met momenten wel goed rond , de kansjes komen er ook via Azeddin die al meteen de paal kan viseren , jammer. Zammel blijft geduldig afwachten en via een hoekschop van Arne kan Tiebe aan de 1ste paal de bal knap in 1 tijd in doel deviëren , knappe goal en 1-0 voor Zammel. De thuisploeg is gretig op de bal en we laten Ranst ook niet in de wedstrijd komen , achteraan staat het prima en we geven tot nu toe niet veel kansjes weg , de enige ballen die Zeb moet aanraken zijn enkele terug speel ballen , die hij prima in levert aan de volgende jongens. Ondertussen heeft Thomas , Arne , Tiebe en Azeddin nog wat kansjes gehad , maar we vergeten het telkens af te werken en de score te vergroten. Even later is het toch prijs , deze keer is het Lars met de prima corner op links , Arne pakt hem heerlijk op de volley en de 2-0 staat zo op het bord.

In kwart 2 blijft Zammel baas , Ranst doet wel goed mee maar Zammel is veel steviger in de duels en we zoeken ook de ruimte op de flanken , waar we redelijk wat snelheid hebben natuurlijk. De snelle tegenstoten van Zammel komen met momenten van overal , waardoor Ranst het tot verdedigen moet houden. Thomas , die al wat pech gehad heeft vandaag kan tot nu toe zijn goaltje nog niet meepikken. Een goed spelende Arne , weegt op de verdediging van Ranst en maakt enkele knappe acties op rechts , hij is niet te houden. De 3-0 is ook van mooie makelij , Matze kan de bal achteraan op links veroveren en hij begint zijn solo op links , hij begint op snelheid op te drijven waardoor hij de rechtsachter er ook nog eens af loopt en prima voorzet richting Arne voor doel , die hem knap voorbij de doelman trapt , knappe goal gasten , 1 uit het boekje. 3-0 is ook de ruststand.

Jef heeft onder de rust niet veel te zeggen , het idee is wel voor blijven te voetballen en er blijven voor te gaan. Ranst is een prima ploeg , vooral zoals al eerder gezegd de centrale as mag er zijn. Op de flanken ligt de ruimte dus vraagt Jef daar ook van te profiteren , ons mannen pikken dit op. De beginfase is Zammel alweer goed gestart in de 2de helft , we kunnen al snel via Floris de lat viseren. Via Thomas , die pech heeft treffen we ook tot 2x toe de lat en de paal , de bal wil er niet in bij hem. Even later helpt Ranst hem een beetje , via balverlies achteraan bij Ranst is hij wel bij de pinken , hij trapt de 4-0 makkelijk binnen. Achteraan staat Rist , Matze en Floris goed te verdedigen. Kilometerbeest Tiebe heeft er weer wat op zijn teller staan op het middenveld. Ranst krijgt ook wel een goede mogelijkheid om de 0 van het bord te vegen , maar zij treffen ook de deklat. Op naar het laatste kwartier.

Waarin groen wit de wedstrijd uitspeelt en nog altijd baas is in het spel. Zammel speelt alweer een vrij volwassen wedstrijd , waardoor we weinig in de problemen komen. We geven alweer weinig kansjes weg , onze verdediging staat pal , onze doelman Zeb heeft een rustige voormiddag. In het laatste kwart krijgen we nog wel enkele kansjes , Thomas alweer treft weer tot 2x toe de paal , het is zijn dagje niet zo te zien. Toch scoren we nog een keer , via hoekschop van Arne krijgt een verdediger van Ranst de bal tegen zijn been en vliegt in eigen netten 5-0. De wedstrijd eindigt met nog een doelpuntje voor groen wit , knappe individuele actie van Azeddin op links , de afwerking mag er ook zijn , 6-0 is de eindstand.

Onze Zammelboys spelen alweer een prima wedstrijd. Heel volwassen , prima mentaliteit alweer en hard gewerkt gasten op een zeer zwaar veld. Een proficiat ook aan de begeleiding van Ranst , daar kunnen de meeste een voorbeeld aan nemen , prima match jongens! Dikke proficiat alweer aan mijn mannen , chapeau voor jullie match.

Goals: Own Goal ( 1 )  , Thomas ( 1 ) , Azeddin ( 1 ) , Arne ( 2 ) , Tiebe ( 1 )