Woensdag 29/1/2020

Kontich - U12 1-5

Verslaggever van dienst: Trainer Jef Peeters

De heenwedstrijd werd stevig gewonnen door ons kleppers , maar we moesten nog een terugwedstrijd gaan spelen ook in Kontich , op papier was de volgende ronde al binnen , maar elke wedstrijd moet gespeeld worden natuurlijk , alles kan in het voetbal. Ons mannen hadden er alweer zin in. Na een klein uurtje rijden kwamen we aan in Kontich. Kontich is geen slechte ploeg , zij spelen U13 niveau 2 , wat wel iets wil zeggen natuurlijk. Ze voetballen ook verzorgd van voet tot voet , knap van hun. Ons mannen gaan er alweer alles aan doen , om toch eens naar de volgende ronde te gaan in Cup Het Nieuwsblad. Eerst deze wedstrijd nog tot een goed eind brengen en dan zien we wel hoever we gaan geraken. Na een korte opwarming , ondanks de filevorming op de E313 , konden we meteen aan de wedstrijd beginnen. Wat normaal niet de gewoonte van Jef is , die wel wat stress had natuurlijk.

Ondanks de korte opwarming begonnen onze jongens uiteindelijk vrij goed aan de wedstrijd. We zagen ook meteen een gretig Kontich die er natuurlijk nog alles aan gingen doen , om nog iets te rapen tegen ons. Toch is het Zammel dat het balbezit op eist en ook enkele keren goed in de aanval trekt. We krijgen al wat kansjes via Arne - Thomas en Tiebe , maar de 0 blijft staan. Aan de overkant , houden onze verdedigers alles onder controle , het is wel werkendag , want Kontich speelt een iets ander systeem , waardoor iedereen zijn job moet doen en goed kantelen richting de kant waar de bal is. We doen dat met momenten uitstekend , het juiste moment druk zetten is ook belangrijk. Even later vegen we toch de 0 van het bord , op een stevige trap van Tiebe is Thomas goed gevolgd om de 0-1 op het bord te tikken. Daarmee is dit kwart ook meteen gespeeld. 

In kwart 2 houd Zammel controle over de wedstrijd. Kontich probeert er wel eens uit te komen , maar ze stuiten ofwel op een alerte Zeb of op een prima verdediging van Zammel. Via een hoekschop , kunnen we 0-2 uitlopen , de hoekschop gaat via een been van Kontich tegen de netten. De mooiste goal van de wedstrijd komt er na knap samenspel tussen Tiebe en Azeddin , knappe 1/2 en Azeddin goed voor doel richting Arne die hem knap tegen de netten duwt 0-3. Even later al snel de 0-4 , prima inschuiven van Rist die het eens van ver probeert , de bal vliegt hoog in doel. Knappe goal. Net voor de rust scoort Kontich toch een keertje tegen , iets te makkelijk weggegeven achteraan bij Zammel , slecht uitverdedigen en de aanvaller van Kontich pakt het cadeau aan 1-4. 

In kwart 3 voetbalt Zammel ook nog vrij goed rond , waardoor we Kontich achter de bal laten lopen. Op een alweer kunstgrasveldje kunnen we toch altijd iets meer , het veldje ligt ons wel. Via Thomas krijgen we nog een resem kansjes , maar hij is voor doel niet scherp genoeg. Tiebe - Arne en Azeddin krijgen er ook nog , alweer te nonchalant in de afwerking. Kontich krijgt ook nog een mogelijkheid of 2 , maar Zeb houd Zammel ook eens recht , hij haalt een schot net onder de lat uit zijn doel. Er wordt niet gescoord in kwart 3 en zo gaan we naar het laatste kwart van de wedstrijd.

Waarin we de wedstrijd rustig uit voetballen , we geven alweer weinig weg achteraan. Iedereen blijft zijn taken goed doen , er wordt hard gewerkt op het veld. We krijgen nog een knappe goal , prima corner van Arne en voor doel komt Thomas goed ingelopen en die buffelt hem knap binnen met de kop 1-5. De kansjes stapelen zich nog een paar keer op , maar alweer Thomas - Tiebe - Arne vergeten het af te werken. 1-5 is ook de eindstand.

Ons jongens gaan verdiend over de 2 wedstrijden een ronde verder in Cup Het Nieuwsblad. We komen uit tegen Olympic Pirates Deurne , een onbekende ploeg alweer voor ons dus het is afwachten wat het gaat worden. Dikke proficiat jongens , de 2 wedstrijden heel goed gespeeld en een dikke chapeau met jullie overwinning! We komen bij de laatste 8 van het tornooi , het is aan onze jongens voor te bewijzen hoe ver we kunnen geraken in dit tornooi. We zijn allemaal benieuwd natuurlijk. Succes in ieder geval! 

Goals: Thomas ( 2 ) , Own Goal ( 1 ) , Rist ( 1 ) , Arne ( 1 )