Zaterdag 25/1/2020

Houtvenne - U12 2-5

Verslaggever van dienst: Trainer Jef Peeters

Ons jongens hebben een vrij druk programma momenteel met door de week spelen voor Cup Het Nieuwsblad en in het weekend de competitie matchen op het programma. Ze zijn ook aan een vrij hoog niveau aan het voetballen , waardoor we met plezier naar het veld komen kijken natuurlijk naar ons kleppers. Deze keer was onze tegenstander Houtvenne , waar we voor nieuwjaar voor het eerst tegen verloren , thuis in Zammel. We zagen toen een heel sterk Houtvenne , met enkele snelle en technische spelers op de mat bij hun. Benieuwd hoe we deze keer in Houtvenne op het knappe kunstgrasveld de wedstrijd gingen aanpakken en hopelijk kregen we een leuke wedstrijd. Ons jongens trokken hun niveau van de voorbije dagen mee richting de prima opwarming , daarna konden we aan het echte werk beginnen. 

We kregen meteen een stevig begin , het tempo lag meteen vrij hoog met redelijk wat balbezit voor Zammel. De thuisploeg voetbalt goed mee , maar ons kleppers toch iets meer de bovenhand. We zetten prima druk vooruit , prima mentaliteit van minuut 1 en de duels gaan we stevig aan , zodat we redelijk wat balbezit kunnen houden. We voetballen al snel enkele prima mogelijkheden bij mekaar , maar Thomas - Arne en Azeddin kunnen het niet verzilveren. Groen wit voetbalt prima rond op het mooie kunstgras , wel iets dat ons mannen ligt natuurlijk , als voetballende ploeg altijd in het voordeel. De 1 , 2 tijden die Jef ook vraagt van ons mannen wordt met momenten goed uitgevoerd , waardoor we een snelle balcirculatie krijgen in beide richting , want Houtvenne heeft ook voetballend materiaal op het veld staan. Houtvenne krijgt ook al snel een prima mogelijkheid voor de score te openen , maar Zeb pakt uit met een knappe redding. Bij een snelle omschakeling komt Tiebe in balbezit , hij geeft prima mee met Thomas die alleen naar doel kan gaan en de 0-1 mooi binnen knalt. 

Jef heeft weinig te zeggen , blijven voetballen vooral is de boodschap en tempo in de wedstrijd houden. Ons mannen zijn al een paar wedstrijden heel volwassen aan het voetballen , iedereen heeft stappen gezet en de kwaliteiten van iedereen zijn ook nog eens aangescherpt , de taken worden goed uitgevoerd wat Jef wil zien op het veld en de mentaliteit en inzet is elke week top. Daar worden onze mannen ook snel voor beloond , want in kwart 2 scoren we al snel de 0-2 , Arne krijgt de bal goed aangespeeld en zoekt zijn verdediger 1 tegen 1 goed op , prima actie en zijn schot vliegt overhoeks tegen de netten , knappe goal. Zammel heeft controle over de wedstrijd , maar toch is het oppassen voor de snelle flankspelers , die goed worden opgevangen door onze verdedigers. Toch kan Houtvenne ook een keertje scoren , de bal beland ineens in de diepte achter onze verdediging en hun sterke en grote spits loopt iedereen eraf achteraan bij Zammel , hij werkt de 1-2 binnen. Via Thomas krijgen we nog enkele kansjes , maar zijn kanon staat niet zo scherp vandaag. Via Arne , Azeddin en Tiebe krijgen we ook nog prima mogelijkheden. 1-2 is de ruststand.

Jef vraagt dezelfde scherpte zoals in de 1ste helft , in helft 2. We zien de gedrevenheid bij ons mannen in de ogen , iedereen wil een goed resultaat na de wedstrijd , dat we mee kunnen pakken richting Zammel. En ons jongens laten dat ook meteen zien , iedereen weer op niveau in helft 2 waardoor we meteen terug in de aanval trekken. Thomas kan er al snel 1-3 maken , prima actie van hem na goed druk zetten op de verdediger. Houtvenne geeft zich ook nog niet gewonnen , want achteraan laten we ons veel te makkelijk te grazen nemen in onze rug , de aanvaller werkt de 2-3 tegen de netten. Het blijft spannend en momenteel ook een zeer boeiende wedstrijd , met 2 sterke ploegen tegen mekaar. Zammel is toch de betere ploeg , achteraan staat alles pal met in de goal een goed keepende Zeb. Rist speelt een prima wedstrijd samen met Wout en 1 van de uitblinkers Matze , speelt de pannen van het dak vandaag. Hij beloont zijn prima wedstrijd ook , Arne met het schot dat 2x op de paal stuit en de bal komt in de voetjes daarna bij Matze die hem in 1 keer op de slof pakt en staal hard hoog in het doel knalt , 2-4 een heel knappe goal. Daarmee gaan we naar het laatste kwart van de wedstrijd.

Waarin Houtvenne zich wat gewonnen geeft , enkele kopjes zien we naar beneden gaan. Maar het is nog niet gedaan. Zammel blijft de bal goed rond spelen en we krijgen via Thomas , Arne , Azeddin en Tiebe nog enkele mogelijkheden om de score te vergroten , maar de thuis doelman staat ook op een degelijk niveau te keepen. De 2-5 komt er uiteindelijk wel , prima samenspel tussen Matze en Arne , laatst genoemde legt goed breed op Tiebe die de bal in doel werkt. We winnen een zeer boeiende wedstrijd tussen 2 prima voetballende ploegen met een knappe 2-5 winst.

We spelen alweer een zeer goede wedstrijd tegen een toch wel sterk Houtvenne. Prima van hun ook dat zij bleven voetballen , op een knap veld natuurlijk. We kregen een stevige maar faire wedstrijd te zien , waarin Zammel prima de bal liet rond gaan en knap voetbal liet zien. Dikke proficiat jongens , een knappe overwinning alweer tegen een moeilijke tegenstander. We zien al een paar wedstrijden na nieuwjaar dat jullie aan een vrij hoog niveau aan het voetballen zijn , prima mentaliteit en inzet weer aanwezig , prima gewerkt allemaal. Dikke duim.

Goals: Tiebe ( 1 ) , Thomas ( 2 ) , Matze ( 1 ) , Arne ( 1 )