Woensdag 22/1/2020

U12 - Kontich 10-2

Verslaggever van dienst: Trainer Jef Peeters

Trainer Jef had ons jongens net zoals vorig jaar terug ingeschreven voor Cup Het Nieuwsblad. Vorig jaar speelden we 2 verdienstelijke wedstrijden , maar lagen we er in in de voorronde al uit tegen Oosthoven. Ons kleppers waren gebrand op revanche dit jaar , iedereen wil zo ver mogelijk geraken natuurlijk in dit parcours , het is aan ons U12 voor dit te laten zien ook hoever we kunnen geraken. De loting werd na nieuwjaar gedaan , het sterke Kontich werd geloot , eerst thuis in Zammel en dan trokken we uit richting Kontich. Altijd leuk een midweek wedstrijd. Voor deze gelegenheid hadden we ook Ludo Verwimp gevraagd om de wedstrijd te fluiten , zoals altijd doet hij dit uitstekend. Na een uitstekende opwarming konden onze 8 leeuwen erin vliegen.

We zien ook meteen een gretig Zammel , dat verschroeiend uit de startblokken schiet. Hoge druk naar voor , snelle handelingssnelheid en vooral mooie combinaties en knap voetbal op de mat. Kontich dat ook mooi probeert te voetballen , heeft moeite met de druk van Zammel en heeft redelijk wat balverlies. Zammel daarentegen , kan al snel enkele prima mogelijkheden bij mekaar voetballen , maar Thomas - Arne - Matze vergeten deze af te werken. De 0 wordt al wel snel van het bord geveegd , want Matze kan de score openen voor Zammel , de 1-0 hangt tegen de netten. Kontich voetbalt ook goed mee , maar wordt achteraan bij Zammel wel goed opgevangen. Ze kunnen al wel snel de gelijkmaker binnen werken , na iets te laks verdedigen 1-1 , na een leuke pot voetbal tot nu toe. Groen wit heeft wel de bovenhand , veel balbezit en veel drang naar voor bij Zammel. Net voor het affluiten van het 1ste kwartje scoort de thuisploeg alweer , deze keer een knappe individuele actie van een sterk spelende Thomas , hij knalt de 2-1 op het bord.

In kwart 2 zien we nog altijd een prima Zammel , Kontich heeft met momenten geen verhaal tegen de groen witte aanvalswolk , enorm vinnig allemaal bij de thuisploeg. Via Matze - Arne - Tiebe en Thomas krijgen we nog enkele mogelijkheden om te scoren , maar we vergeten het allemaal af te maken , of deze kansjes worden goed gestopt door de doelman. Bij Kontich zijn enkele jongens bij die we toch in het oog moeten houden , prima technische spelertjes en ook redelijk wat snelheid in de ploeg. Het systeem dat zij spelen , vangen we ook goed op , maar daarvoor moet er hard gewerkt worden bij de thuisploeg , iedereen moet zijn taken blijven doen , waardoor de fysieke paraatheid top moet zijn. Het druk zetten kost ook krachten , maar ons kleppers kunnen dit. Net voor de rust , kan Thomas de 3-1 nog op het bord zetten , na een boeiende en spannende 1ste helft.

We kunnen even gaan rusten en opwarmen in de kleedkamer , dan kan Jef wat bijsturen waar nodig is en ons jongens nog misschien iets scherper zetten dan dat ze al stonden. Ik en Mario zien aan ons kleppers dat ze er echt willen voor gaan vandaag , enorme goesting voor te voetballen in de ogen en als ploeg gaan we dit proberen te doen , daar is iedereen het mee eens. Dat zien we ook al snel in het begin van de 2de helft , waarin de thuisploeg alweer verschroeiend start. We kunnen al snel het doelkader is testen , Thomas zijn knal spat uiteen op de doelpaal. Even later op links een knappe actie van Matze die zijn tegenstander prima in de wind zet , prima voorzet richting de inlopende Thomas die de 4-1 tegen de netten knalt. Kontich , dat knap blijft opbouwen achteraan voetbalt de 4-2 ook bijeen , de bal wordt iets te simpel in de beneden hoek geknald , dit kon vermeden worden mannen. Geen man overboord denken onze jongens en zij schakelen nog enkele versnellingen hoger. Via 1 van de uitblinkers , Thomas kunnen we de 5-2 ook binnen werken , prima individuele actie van hem , de afwerking mag er ook zijn. Groen wit blijft goed voetbal brengen op de mooie grasmat in de Zammelse arena , Kontich weet met momenten niet waar ze moeten lopen en verdedigen , maar Zammel voetbalt ze enkele keren echt op een hoopje , echt knap om te zien. De 6-2 is ook van mooie makelij , prima actie op links van Azeddin die goed overzicht houd en Thomas bedient , de bal vliegt alweer voorbij de toch wel sterk keepende doelman. Bij Kontich gaan de kopjes bij sommige toch al wat naar beneden en daar profiteert groen wit ook van , ze lopen nog uit tot 7-2 , deze keer kunnen we profiteren van balverlies achteraan , Azeddin is bij de pinken en werkt de bal makkelijk voorbij de doelman. 

Op naar het laatste kwart , waarin de thuisploeg het volwassen uitspeelt. Kontich probeert nog wel , maar ze worden prima opgevangen achteraan door onze sterk spelende verdedigers die samen met Zeb het nog goed dicht houden. Azeddin ziet zijn schot nog eens op de paal stranden , maar via Thomas kunnen we er nog eentje bij prikken , hij werkt uit een zeer schuine hoek de 8-2 verschroeiend binnen. Achteraan houd Rist alles onder controle , zodat we vooruit kunnen voetballen en druk vooruit kunnen houden. De 9-2 is ook voor Thomas , prima druk gezet op de verdedigers en hij kan de bal voorbij de doelman duwen. We sluiten een boeiende en uitstekende wedstrijd van ons jongens af , met nog een goaltje voor Zammel , via een hoekschop kan Thomas alweer uit een schuine hoek de 10-2 eindstand binnen knallen. 

Een prima wedstrijd van ons jongens , die uitstekend starten aan Cup Het Nieuwsblad. We speelden een heel sterke wedstrijd , waarin veel tempo en snelheid zat over de hele lijn. Ons jongens hebben er alles aan gedaan , voor een sterk resultaat neer te zetten , een dikke chapeau daarvoor kleppers! Prima gewerkt en goed als ploeg gevoetbald.

Goals: Thomas ( 7 ) , Azeddin ( 2 ) , Matze ( 1 )