Vrijdag 27/12/2019

U12 - Tongerlo 5-0

U12 - Testelt 9-2

U12 - Heultje 3-1

U12 - Paal Tervant 4-0

U12 - Donk 5-1

Verslaggever van dienst: Trainer Jef Peeters

Naar jaarlijkse traditie , namen onze U12 alweer deel aan het indoortornooi in Tongerlo , een tornooi 5 tegen 5 met boarding rond de veldjes. Ons jongens hebben nog niet veel stil gezeten in de winterstop , overal waar er te voetballen is zijn zij aanwezig geweest bijna. Met trainers zot Jef , kan dat wel eens gebeuren natuurlijk. Zoals we al een paar jaar weten in Tongerlo , worden we in poules verdeeld. Tongerlo , Testelt , Heultje en Paal Tervant zaten bij ons in de poule. Na 4 groepswedstrijden , moesten we nog voor de plaatsen spelen. Azeddin had ziek afgemeld , voor de rest kon Jef rekenen op zijn 8 kleppers. Gust was er weer bij , Rist , Dante , Thomas , Zeb , Matze , Tiebe en Arne ook. We konden buiten rustig gaan opwarmen , de temperatuur was buiten aangenamer als binnen in de tent. Na een prima opwarming trokken we de tent in , voor onze 1ste wedstrijd te starten!

Wedstrijd 1 troffen we de thuisploeg Tongerlo , waar we in het verleden al wel eens tegen gevoetbald hebben. De wedstrijd kon beginnen en elke wedstrijd duurt 1 x 10 minuten. Onze kleppers moesten dus meteen bij de les zijn , want veel tijd was er niet. We zien al snel dat onze jongens goed geluisterd hadden en ze gingen er meteen voor ook. We kunnen al snel de score openen via Dante , die goed gevolgd is op een harde trap van Arne 1-0. Tongerlo heeft moeite met het stevig tempo van Zammel , het is vooral achtervolgen voor de geel blauwe jongens. De 2-0 is ongeveer hetzelfde als de 1-0 , Arne alweer met een goed schot , nu is het Thomas die goed gevolgd is om de 2-0 binnen te tikken. Groen wit is de beste ploeg en het balbezit blijft ook bij Zammel , Tongerlo kan Zeb niet echt in de problemen brengen. Op aangeven van Tiebe , kan Matze de stand vergroten , 3-0 voor Zammel. De 4-0 komt er ook al snel , Thomas met de knappe individuele actie , de bal vliegt tegen de netten. We eindigen deze wedstrijd met nog een doelpunt voor Zammel , op aangeven deze keer van Dante , die goed breed legt op Thomas , 5-0 is ook de eindstand.

Wedstrijd 2 troffen we Testelt. Zammel start alweer aan een verschroeiend tempo , maar Testelt doet in de beginfase ook vrij goed mee. Na balverlies bij Zammel achteraan , maken we het ons het soms zo moeilijk. Het is aan ons om Testelt uit verband te voetballen , een paar tempo's hoger moeten we schakelen. Op een trap van Rist , is Tiebe goed gevolgd voor de 1-0 binnen te werken. Dan brengen we ons alweer in moeilijkheden achteraan , slechte controle bij Zammel en de bal wordt onderschept , de 1-1 staat al snel op het bord. Zammel is in het spel wel de betere ploeg , Testelt gaat er ook volledig voor , waardoor we in de beginfase er moeilijk door komen. We schakelen even wat versnellingen hoger , de 2-1 komt er na mooi samenspel tussen Tiebe en Matze , Matze met de afwerking. Even later de rollen omgekeerd , deze keer is het Matze als aangever , Tiebe als afwerker , 3-1 voor Zammel. De 3-2 komt er ook voor Testelt , na alweer iets te nonchalant verdedigen achteraan bij Zammel. Thomas trekt meteen in de aanval , hij knalt al meteen de 4-2 binnen. Vanaf dan gaan de kopjes van Testelt wat na beneden , Zammel blijft tempo houden in de aanvallen en ze knallen er nog enkele bij. Dante prikt er ook nog eentje bij , op aangeven van Arne 5-2. Thomas tekent voor de 6-2 , na een knappe actie. Op een trap van Matze , is Thomas ook goed gevolgd , hij tikt de 7-2 tegen de netten. De 8-2 is ook voor Thomas , mooie assist van Matze. De wedstrijd sluiten we af met nog een doelpunt voor de Zammelboys , op aangeven van Gust kan Tiebe de 9-2 eindstand vastleggen. 

Wedstrijd 3 troffen we Heultje. Zammel start daarin vrij traag en doet mee met het tempo van Heultje. Zij kruipen allemaal voor hun doel , waardoor wij moeten trachten om op tempo te spelen en zij uit verband te spelen. Het tempo ligt veel te laag , weinig beweging zonder bal , we hebben te veel tijd nodig om de controles te doen en we maken het ook niet meteen af. We krijgen kansjes via Thomas , Dante en Rist. Toch is het Tiebe die de ban breekt , hij kan een schot van Rist in doel verlengen 1-0. Ons tempo gaat niet echt de hoogte in , veel slordige acties en Heultje houd redelijk stand. Het is dus oppassen voor de tegenstoot die er altijd kan komen. Ondertussen heeft Zammel een vrije trap gekregen , Tiebe achter de bal en Thomas werkt in de rebound de 2-0 binnen. Heultje hun 1ste schot tussen het doelkader , gaat ook tegen de netten , 2-1. We sluiten deze mindere en trage wedstrijd af met nog een doelpunt voor groen wit , op pas van Rist kan Thomas de 3-1 eindstand op het bord zetten. 

Wedstrijd 4 troffen we het ongeslagen Paal Tervant. Paal dat ook nog niet verloren had , was een vrij stevige ploeg met een stevige spits die van elke hoek van het veld naar de goal trapt. Ons jongens gaan een tempo hoger moeten spelen , dan tegen Heultje , als ze iets willen halen tegen Tervant. We zien ook al meteen , welke ploeg voor de 3 punten in aanmerking komt , 1 en al Zammel wat de klok slaagt. Groen wit duwt Paal volledig tegen hun eigen doel , nu zien we wel tempo en voetbal op de mat van Zammel. Ze zijn heer en meester. Het duurt even vooraleer we scoren , Paal heeft ondertussen al enkele keren geluk had , via kansen van Thomas , Dante en Matze. Thomas breekt de ban wel , hij kan de 1-0 op het bord zetten. Paal kan ook een keertje voor Zeb komen , hij kan de 0 op het bord houden. Even later Thomas alweer met de knappe actie , de 2-0 trapt hij tegen de netten. Zammel blijft goed voetbal brengen en de 3-0 komt er ook snel aan , prima afwerking van Arne. De 4-0 eindstand is voor Dante , prima actie van hem en de afwerking mag er ook zijn. 

Wedstrijd 5 troffen we Donk. We eindigen met 12 op 12 op de 1ste plaats in groep A , Donk met 10 op 12 eindigt ook op de 1ste plaats in groep B. Zammel en Donk moesten uitmaken wie op de 1ste en 2de plaats ging eindigen in de algemene stand. In de grote finale zien we alweer Zammel als beste starten , de match is nog maar net bezig en de 1-0 staat al snel op het bord , Arne met de prima actie en de 1-0 ligt achter de doelman. Even later is het weer prijs , Zammel kan profiteren van balverlies van Donk , Rist prikt de 2-0 simpel binnen. Donk heeft weinig verhaal tegen onze jongens , ze proberen de schade wat te beperken , ze blijven allemaal op hun helft. Op aangeven van Matze , pikt Gust ook zijn doelpuntje mee , de 3-0. Deze keer is het Gust als aangever , prima pas op Dante die de 4-0 binnen knalt. De forfaitcijfers komen ook op het bord , Arne deze keer als aangever , Dante alweer met de afwerking , 5-0. Donk kan nog milderen tot 5-1 , maar Zammel wint deze finale voor plek 1 overtuigend met een knappe 5-1 overwinning.

Ons jongens eindigen zo op een knappe 1ste plaats op het indoortornooi in Tongerlo. Ze speelden een knap en vlekkeloos tornooi , met knap voetbal. Dikke proficiat mannen! 

Speelden mee voor Zammel: Rist , Dante , Zeb , Thomas , Matze , Tiebe , Gust , Arne

Afwezig: Azeddin

Goals: Dante ( 5 ) , Thomas ( 11 ) , Matze ( 2 ) , Tiebe ( 4 ) , Arne ( 2 ) , Gust ( 1 ) , Rist ( 1 )