Maandag 23/12/2019

U12 - Madrilona 1-2

U12 - Hontenisse 0-5

U12 - Vilvoorde 5-0

U12 - Kleit Blauw 4-2

U12 - Salaam Mechelen 5-0

Verslaggever van dienst: Trainer Jef Peeters

De winterstop was al half weg en daarom had Jef onze U12 in verschillende tornooien ingeschreven. De Garrincha Cup in Antwerpen hadden onze jongens nog niet gehad , Jef had ons kleppers in Hoboken ingeschreven. Via filmpjes en foto's hadden we al een idee wat het ongeveer ging worden , 4 kunstgrasveldjes met boarding rond en netten aan de achterkant , zijkant en bovenkant van het veld. De velden lagen in een fabriekshal in de straten van Hoboken. Jef kon rekenen op 8 spelers , Gust was niet paraat. Dante , Azeddin , Rist , Thomas , Zeb , Matze , Tiebe en Arne waren er wel bij. In de poulefase moesten we het opnemen tegen Madrilona , Hontenisse en Vilvoorde. Voor de plaatsen kwamen we uit tegen Kleit Blauw en Salaam Mechelen , in totaal dus 5 wedstrijden. 

Wedstrijd 1 troffen we Madrilona , waarin we al meteen een stevige tegenstander over ons krijgen. Allemaal geblokte mannen , die niet vies zijn van felle duels. In de reglementen stond dat er niet veel duels mochten zijn , maar in werkelijkheid zien we helemaal iets anders. De scheidsrechter heeft het naarmate de wedstrijd vordert niet echt meer onder controle. Toch is groen wit niet de mindere in het spel , we krijgen vrij veel kansjes via Thomas , Arne , Dante en Tiebe maar vergeten het af te maken. Aan de overkant is het wel 2x prijs , we lopen achter de feiten aan 0-2 voor Madrilona. Arne kan met een afstandsschot nog wel tot 1-2 milderen. We krijgen nog prima mogelijkheden om op gelijke hoogte te komen , maar het zit ook niet mee voor groen wit. De duels worden echt potiger met de minuut , we zijn blij dat we het einde halen zonder een gekwetste speler. Eindstand 1-2 voor Madrilona.

Wedstrijd 2 troffen we Hontenisse , een Nederlandse ploeg. Beide ploegen zijn aan mekaar gewaagd en krijgen kansen aan beide kansen. Zammel moet niet onder doen voor de Nederlanders , maar alweer missen we veel kansjes en maken we het ons zelf het moeilijk , wij missen de kansjes en onze tegenstander maakt het wel af , we staan al snel 0-3 in het krijt. We krijgen ondertussen veel mogelijkheden om de 0 van het bord te vegen , maar alweer trillen de netten niet. De bezoekers werken bijna alle kansjes af die ze krijgen , de wedstrijd eindigt op 0-5 voor Hontenisse. De uitslag is echt overdreven , het meeste balbezit was voor Zammel , maar we moeten natuurlijk onze kansjes af werken , we komen zo in de problemen met deze te missen. 

Wedstrijd 3 troffen we Vilvoorde. Daarin laten we eindelijk zien , dat we ook kunnen scoren. We beginnen ook beter te voetballen en we hebben eindelijk door hoe we ongeveer moeten spelen. Mooi voetbal zien we hier niet , het is echt duel voetbal , potige duels en je vooral niet laten doen. Via een pas van Matze richting Thomas werkt hij de 1-0 op het bord. Even later staat het al snel 2-0 , alweer via Thomas. Vilvoorde met redelijk wat gestalte in de ploeg , heeft weinig verhaal tegen de snelle en technische mannen van Zammel , ze komen ook wel een keertje aan het doel van Zammel , maar Zeb houd ze recht. De 3-0 is op aangeven van Thomas , Azeddin met de afwerking. Rist pikt ook zijn goaltje mee , knappe combinatie tussen hem en Thomas , de 4-0 is een feit. We eindigen deze wedstrijd met nog een doelpuntje voor Zammel , Azeddin trapt de 5-0 eindstand op het bord. 

Wedstrijd 4 troffen we Kleit Blauw , we eindigen op de 3de plaats in de groepsfase waardoor we nu voor plek 9 tot 12 moesten spelen. De winnaar van deze wedstrijd speelde na deze wedstrijd voor plek 9 of 10. We beginnen de wedstrijd goed en kunnen al snel de score openen , via een knappe pas van Thomas op Azeddin , die de 1-0 op het bord zet. Lang kunnen we niet vieren , want even later is het aan de andere kant ook prijs , we hebben allemaal oog voor de bal en in onze rug worden we koud gepakt , de 1-1 hangt tegen de touwen. Zammel is wel de betere ploeg en voetbalt enkele keren goed rond , de duels zijn nog altijd even stevig met momenten. De 2-1 komt er ook al snel , knappe actie van Matze en mooi overzicht op Thomas die de bal voorbij de doelman trapt. Even later mooie actie van Dante , die uit een schuine hoek de 3-1 binnen knalt. Zammel blijft de betere ploeg en houd tempo in het spel , de 4-1 is na een mooie actie van Dante , Tiebe kan de bal tegen de netten jagen. Even voor het affluiten , scoort de tegenpartij ook nog een keertje , 4-2 is de eindstand.

Wedstrijd 5 voor de 9ste op 10de plaats is tegen Salaam Mechelen. We gaan natuurlijk voor het hoogst haalbare dat er nog te pakken is. Zammel begint ook niet slecht en Salaam is geniepig in de duels. Jongens die echt doorpakken , achterna trappen , ons jongens tegen de boarding duwen , het gaat er echt over. We krijgen al snel een shoot - out , Rist achter de bal en hij trapt hem beheerst in de hoek 1-0. Ondanks de stevige duels die Salaam aan gaat , laten onze jongens zichzelf ook niet doen , ze staan stevig op hun benen. Salaam moet achtervolgen , want Zammel is de betere ploeg en ze prikken er al snel eentje bij , de 2-0 is voor Thomas na een knappe actie en hij werkt zelf mooi af. Even later helpt de doelman ons ook nog even , hij laat de bal los en de 3-0 rolt over de lijn. Salaam komt ook wel enkele keren aan Zeb zijn doel , maar hij houd de 0 op het bord. Arne wordt even later goed aangespeeld , prima weg draaien richting doel en hij werkt hem mooi in de benedenhoek , de 4-0 is een feit. We sluiten de potige wedstrijd nog af met nog een doelpunt voor groen wit , op aangeven van Thomas trapt Rist de 5-0 tegen de netten.

Speelden mee voor Zammel: Rist , Dante , Zeb , Thomas , Matze , Tiebe , Azeddin , Arne

Afwezig: Gust

Goals: Own Goal ( 1 ) , Rist ( 3 ) , Thomas ( 4 ) , Arne ( 2 ) , Azeddin ( 3 ) , Tiebe ( 1 )

Wedstrijdvideo 1: kijken vanaf 2 minuten op het andere veld en vanaf 30 minuten.

Wedstrijdvideo 2: kijken vanaf 1 uur 25 minuten.