Zaterdag 2/11/2019

Bevel - U12 3-3

Verslaggever van dienst: Trainer Jef Peeters

Na ons 1ste verlies van vorige week , trokken ons mannen richting Nijlen voor de wedstrijd tegen Bevel. Met een regenachtig weertje kwamen we aan in Bevel en zagen we al meteen het knappe kunstgrasveld liggen naast de parking , daarop moest het gaan gebeuren. Hopelijk zat de vakantie niet meer in de benen , sommige hadden daar vorige week al last van. Jef kon nog niet rekenen voor de wedstrijden op Gust , hij begint pas na nieuwjaar mee te voetballen terug , de trainingen zijn ondertussen al wel terug gestart voor hem. Rist , Dante , Thomas , Azeddin , Zeb , Arne , Tiebe , Matze en Lars waren wel paraat. Vorige week hebben ze ons toch eens kunnen kloppen , de mannen van Houtvenne voetbalden goed tegen ons , nu was het aan Bevel voor het ons moeilijk te maken. Thuis werd er gewonnen tegen hen , maar Jef waarschuwt ons jongens voor elke ploeg die we nog gaan tegen krijgen , de terugronde is helemaal anders als de heenronde. De gelegenheidsscheidsrechter kwam opdagen en we konden er dus aan beginnen. 

We zien al meteen dat we het vandaag niet cadeau gaan krijgen , Bevel dat een goed blok neer zet en ook goed mee voetbalt is niet het Bevel van in Zammel. Stevig en af en toe snelle uitbraken van de thuisploeg. We zijn gewaarschuwd. Zammel voetbalt traag en nog al loom de bal rond , we gaan de duels veel te plat aan en er zijn veel slechte passen en slordigheden te zien bij de bezoekers , niet het voetbal wat we willen zien. We zoeken telkens de lange bal , we maken verkeerde keuzes , er is bijna geen beweging zonder bal en als we de bal eens hebben geven we deze ook veel te snel terug aan Bevel. Enkele jongens spelen onder hun niveau en dan weten we dat het moeilijk wordt. Bevel daarentegen vecht voor elke bal en proberen er iets tegenover te zetten , al bij al houden we ze wel goed weg van het doel van Zeb. Zammel krijgt enkele goede mogelijkheden via Thomas , Lars en Arne maar we besluiten veel te nonchalant op de thuis doelman. 0-0 is de stand na het 1ste kwart. 

Het voetbal dat we laten zien hebben is niet naar de goesting van Jef , hij probeert wat bij te sturen maar ons jongens lijken ongeïnteresseerd , de gretigheid , vechtlust en inzet zoals de voorbije weken is ver te zoeken. We moeten al eens proberen om beginnen te voetballen en vooral er in geloven iedereen. Maar veel betert het niet , het spel is soms niet voor aan te zien. Toch krijgen we de beste mogelijkheden alweer om de score te openen , maar Lars en Arne laten de kansjes liggen. En in het voetbal zeggen ze wel eens , als je zelf de kansjes laat liggen krijg je op het einde het deksel op de neus , zo ver komt het ook. We worden koud in de rug gepakt op links , de afwerking mag er zijn 1-0 voor de thuisploeg. De 2-0 is op ongeveer dezelfde wijze , veel te makkelijk door onze verdediging , we hebben allemaal oog voor de bal en de bal ligt alweer achter Zeb in het netje. De 3-0 komt er ook al snel , 2 Bevelse aanvallers vooraan te zien tegen 4 groene van Zammel , 1 van de 2 aanvallers is als eerste op de bal en straft alweer een foutje achteraan af. 3-0 ruststand. Allemaal naar binnen , want Jef heeft wel iets te vertellen.

De donderwolken komen stillaan boven de Bevelse velden te voorschijn , want in de kleedkamer worden er wel wat woorden gezegd tegen ons kleppers , het spel van de 1ste helft was met momenten niet om aan te zien. We krijgen misschien wel de beste mogelijkheden om te scoren , maar daar moet je met overtuiging mee omgaan. We speelden veel te geforceerd in de 1ste helft , weinig voetbal en veel de lange bal en slechte passen. We moeten het als TEAM doen en niet als individu , wat we precies in de 1ste helft dachten te doen. Jef en Mario vragen ons mannen om de zwakke 1ste helft achter ons te laten en alle 9 te antwoorden op het veld in plaats van met de mondjes. Allemaal wakker geschud , terug richting kunstgras en bevestigen met de voetjes. We zien dan ook een heel ander Zammel buiten komen en meteen de match in handen pakken. We zien nu een gretig Zammel , werken voor elke bal , de duels stevig aan gaan en vooral eindelijk het voetbal spelen van wat wij willen zien , van VOET tot VOET. Het is nog altijd wel oppassen voor de snelle en gevaarlijke tegenstoten van Bevel , maar Dante - Arne en Matze vangen alles goed op achteraan. Vooraan wordt goed druk gezet nu op de balbezitters en dat loont ook al snel , mooie aanval die start bij Thomas die hem goed met Lars mee geeft en die de 3-1 al snel tegen de netten kan trappen. Zammel laat het balletje goed rond gaan met momenten , eindelijk wat tempo in het spel van groen wit , via Azeddin - Tiebe en Lars krijgen we nog enkele goede mogelijkheden. De thuisdoelman staat ook goed te keepen. Azeddin kan nog een keertje richting doel gaan , zijn schotje wordt gepakt door de doelman , maar in de rebound tikt Thomas de 3-2 binnen , we komen korter. Daarmee gaan we even rusten alweer.

Jef houd onze manschappen scherp en we moeten blijven voetballen hoe we bezig zijn. Tempo erin houden en ervoor werken. Dat doen onze jongens ook , we geven weinig weg en we trekken alweer in de aanval. Via Lars , Rist en Tiebe krijgen we al meteen mogelijkheden , maar onze afwerking staat niet gericht vandaag. Toch is de gelijkmaker in aantocht , Rist kan een keertje uithalen van ver , de keeper moet de bal lossen en Lars tikt de 3-3 voor zijn neus tegen de netten. Toch wel verdiend op dat moment. Zammel blijft Bevel tegen hun doel drukken , maar de thuisploeg komt ook nog enkele keren aan het doel van Zeb , via enkele hoekschoppen. Arne probeert het nog een keertje van ver , net iets te laag de doelman kan pakken. De wedstrijd gaat richting een gelijkspel toe , maar net voor affluiten krijgt Bevel nog een grote kans , de kopbal wordt schitterend gepakt door Zeb , hij moet zich helemaal strekken voor hem uit de winkelhaak te duwen , knappe redding. Uiteindelijk misschien de juiste uitslag voor beide ploegen , eindstand 3-3.

Ons jongens speelden vandaag een wedstrijd met 2 gezichten , in de 1ste helft een mindere vertoning van onze jongens met veel slordigheden in ons spel en veel slechte passen. De gedrevenheid en mentaliteit van de 2de helft was in de 1ste helft niet te zien. Alles ging veel te traag en we waren te laks op elk gebied. Na een donderpreek van Jef en Mario onder de rust kwam er wel een ander Zammel naar buiten , we waren allemaal veel vinniger en we wilden ook meer de bal. Toch een knappe 2de helft gespeeld nog en een verdiend gelijkspel uit de brand gesleept. Dikke proficiat daarvoor , onze 1ste helft leren we lessen uit en vergeten we snel. We gaan een stevige trainingsweek tegemoet , ons niveau moet terug omhoog en in het weekend komt er alweer een topper tegen onze kameraden van Lierse Kempenzonen , iedereen terug op niveau hopelijk!!

Speelden mee voor Zammel: Rist , Dante , Zeb , Arne , Thomas , Matze , Tiebe , Azeddin , Lars

Afwezig: Gust

Goals: Lars ( 2 ) , Thomas ( 1 )

Volgende wedstrijd op Zaterdag 9/11 in Zammel tegen Lierse Kempenzonen om 09h20. Supporters op post!!!