Zaterdag 26/10/2019

U12 - Houtvenne 4-5

Verslaggever van dienst: Trainer Jef Peeters

Vanwege het forfait van Booischot doorheen het seizoen , zag het er lang naar uit dat ons U12 geen wedstrijd gingen hebben , maar zoals de meeste Jef al kennen was hij al lang op zoek gegaan naar een vriendschappelijke wedstrijd. Last minute is Houtvenne nog in onze reeks gekomen , wat wel eens een interessante wedstrijd kan worden. Groen wit kon terug rekenen op Azeddin die donderdag terug voor de 1ste keer is komen trainen , Gust en Milan liggen nog in de lappenmand. Gust is deze week wel terug begonnen met trainen. De andere jongens waren er ook bij met Rist - Dante - Azeddin - Zeb - Thomas - Lars - Korneel - Arne - Tiebe en Matze. De resultaten van ons kleppers zijn tot nu toe top , maar de dip komt misschien wel korterbij dan de meesten denken , vorige week wonnen we nog de topper tegen Dessel overtuigend , maar we moeten er blijven voor werken natuurlijk elke week opnieuw , als we dat niet doen dan lukt het allemaal niet van zelf. Omwille van een drukke dag op de terreinen in Zammel , verhuist onze wedstrijd richting het B - veld , iets kleiner en smaller dan het A - veld , wat misschien een beetje in ons nadeel is. Ludo was er ook weer bij voor de wedstrijd in gang te fluiten en met een aangenaam voetbalweertje konden we eraan beginnen. 

Zammel start dan ook het beste aan de wedstrijd met veel druk naar voor en met momenten prima combinaties op de mat. Houtvenne voetbalt iets te traag in de beginfase , maar het is wel al te zien dat we het vandaag niet cadeau gaan krijgen , het valt op dat er redelijk wat gestalte is bij de Houtvenne boys en zeker en vast kwaliteit ook bij de bezoekers , een degelijke ploeg dus. Toch is het de thuisploeg dat het beste start , de 1-0 ligt al snel in het mandje , op aangeven van Thomas kan Arne de openingstreffer binnen trappen. Houtvenne voetbalt met momenten goed mee , maar wordt goed opgevangen door de Zammelse verdediging , Zeb - Rist - Dante en Korneel houden alles dicht. Zammel krijgt via Thomas , Matze en Tiebe nog enkele kansjes om de score te vergroten , maar ons kanon staat niet scherp genoeg. De 2-0 hangt wel in de lucht , want op aangeven van Korneel via een knappe pas kan Arne zijn 2de van de voormiddag binnen werken. Zammel blijft baas in kwart 1 , bij Houtvenne gaat het met momenten iets te traag , waardoor Zammel dat tikkeltje sneller kan voetballen. Tiebe stuurt Lars een keer goed weg en hij werkt de 3-0 binnen , op dat moment verdiend. Net voor we gaan rusten , scoort Houtvenne een keertje tegen , de 3-1 wordt voorbij Zeb geknald. Daarmee gaan we even rusten.

Jef verwacht dat onze mannen scherp blijven , vooral niet denken dat de winst al binnen is en blijven voetballen. We zien af en toe de nonchalance bij Zammel , wat eruit moet gasten , bij ouder worden leren we dat wel ( hopelijk ). Kwart 2 kan beginnen en we zien een veel scherper Houtvenne starten als in kwart 1. De duels worden feller en ze zijn een pak gretiger als Zammel , ze voetballen ook met knappe combinaties waardoor Zammel af en toe moet achtervolgen. De kansjes zijn voor beide ploegen verdeeld , Zammel krijgt er via Thomas , Arne , Lars en Tiebe nog enkele. Houtvenne krijgt ook nog prima mogelijkheden via hun sterke spitsen , achteraan bij Zammel verdedigen we met momenten veel te laks , dat zien we niet graag. Toch is het Zammel dat nog een keertje prikt aan de andere kant , prima vrije trap van Azeddin richting Tiebe die de 4-1 binnen trapt. Houtvenne reageert ook al snel tegen , de 4-2 staat al snel op het bord. 4-2 is ook de ruststand.

Ons jongens zijn niet scherp genoeg meer zoals in kwart 1 , nonchalant , het willen forceren , weinig beweging en vooral een veel te traag tempo voor deze ploeg als Houtvenne uit verband te spelen. Alle 10 moeten terug hun niveau opkrikken van de voorbije wedstrijden , anders kunnen we nog een moeilijke wedstrijd tegemoet gaan. En dat wordt het ook , Houtvenne start alweer veel gretiger als Zammel in de 2de helft , ze voetballen al snel redelijk wat kansjes bij mekaar. Ze zijn veel vinniger en steviger als Zammel , groen wit moet dus achtervolgen. We gaan al snel van een voorsprong naar een gelijkspel , Houtvenne kan snel achter mekaar 2 doelpunten maken , zodat we onze voorsprong in rook zien op gaan. Van 4-2 naar 4-4 , verdiend voor Houtvenne. Groen wit probeert wel mee te voetballen , maar ons handeling is veel te traag , vooraan is er veel te weinig beweging , achteraan staan we veel te ver van ons mannetje , zodat we het zelf moeilijk maken voor ons. Houtvenne is in de duels ook veel steviger , wij gaan ze aan als lammetjes. Via Thomas , Lars en Tiebe krijgen we nog kleine mogelijkheden om terug op voorsprong te komen , maar we maken het niet af. 4-4 en op naar het laatste kwart van de wedstrijd.

Waarin Jef ons mannen nog een laatste keertje probeert op te peppen , het moet van iedereen veel beter en er moet voor gewerkt worden , enkele jongens zijn totaal niet op niveau vandaag , de verdienste ook van Houtvenne , een sterke ploeg. In kwart 4 gaat het terug iets meer gelijk op , maar Houtvenne wil meer gaan voor de winst , bij Zammel heb ik het gevoel dat het niet voor vandaag gaat zijn , misschien wel de dip die er is ging aan komen natuurlijk. Ze proberen wel nog in de aanval te trekken , maar we geraken niet gemakkelijk voorbij de Houtvenne verdedigers. En natuurlijk als we zelf de kansjes missen , krijgen we nog eens het deksel op de neus , op dat moment wel verdiend voor Houtvenne , de 4-5 werken ze mooi af. Net voor affluiten krijgen we nog 3 goede mogelijkheden via Tiebe , Thomas en Lars maar de eindstand blijft op het bord , 4-5 voor Houtvenne.

Proficiat aan Houtvenne die na het 1ste kwart een prima wedstrijd speelden. Ze smeren ons het 1ste verlies van het seizoen aan , wat er natuurlijk eens ging aankomen. We zagen vandaag een minder Zammel , buiten het 1ste kwart wat goed was , de andere kwartiertjes waren veel te plat. Wat we de andere wedstrijden lieten zien van karakter , inzet en mentaliteit miste ik vandaag. We kregen ook een sterke tegenstander tegenover ons , maar dan nog moet iedereen , alle 10 jongens op niveau zijn , anders hebben we het elke wedstrijd moeilijk. Een verloren match is natuurlijk geen verloren seizoen , we zijn al lang genoeg verwend geweest , leren verliezen hoort ook in het leerproces van voetballer , dat is vandaag een keertje gebleken , we weten zelf wat er mis is gelopen als spelers , de kopjes bij mekaar terug en op naar de volgende wedstrijd waar alweer voor gewerkt moet worden , ALLE spelers op het veld. 

Speelden mee voor Zammel: Rist , Dante , Zeb , Arne , Thomas , Matze , Tiebe , Azeddin , Lars , Korneel

Afwezig: Gust , Milan

Goals: Arne ( 2 ) , Lars ( 1 ) , Tiebe ( 1 )

Volgende wedstrijd op Zaterdag 2/11 in Bevel om 09h30. Supporters op post!!!