Zaterdag 19/10/2019

Dessel - U12 1-6

Verslaggever van dienst: Trainer Jef Peeters

Voor de topper van de 8ste speeldag trokken we richting het sterke Dessel , dat nog maar 1x verloor dit seizoen in de competitie op het veld van ons groen witte kleppers in Zammel. De heenronde zat er ook weer op en we zaten al in de terugronde , te beginnen tegen Dessel dus. Zammel mist nog enkele pionnen , Gust - Azeddin en Milan liggen nog in de lappenmand. Dante - Rist - Zeb - Thomas - Vince - Arne - Matze - Tiebe en Floris zijn er wel bij. We waren allemaal benieuwd wat onze jongens gingen laten zien tegen het sterke Dessel. We zijn al een heel seizoen op een vrij hoog niveau aan het voetballen , het dipje blijft hopelijk nog even uit en we zien ook de gretigheid en gedrevenheid van ons mannen wat enorm positief is als je iets wilt halen in de wedstrijden of op een veld. Toch wel straf eigenlijk voor een kleine club als Zammel , als je dit vergelijkt met Dessel die uit iets meer volk kunnen kiezen of meer volk kunnen aantrekken dan ons clubje , Dessel met ongeveer een 9000 inwoners toch een pak groter als Zammel , dat het wel met iets minder zal moeten doen. Sommige hadden misschien wat bang omdat trainer Jef alweer niveau 3 ingeschreven had , zoals de meesten trainers weten of moeten weten is de eigen sterkte van de ploeg , tot nu toe is niveau 3 alweer de juiste niveaucode die we ingeschreven hebben , zodat wel elke week match hebben. Wat ons jongens ook weten is dat ze nu telkens vanaf minuut 1 wakker moeten zijn en ervoor moeten werken , we krijgen het geen enkele wedstrijd cadeau , er moet voor geknokt worden. De volwassenheid begint in onze ploeg ook door te komen , in deze wedstrijden moesten we het dikwijls uit handen geven omdat de duels meer voor de tegenstander waren , daarin zijn we ook vooral gegroeid , zoveelste groter we worden , zoveelste meer duels komen er en die moeten we ook stevig beginnen aan gaan , anders kom je telkens te laat in de wedstrijd. Voor hopelijk de leuke en spannende match hadden ze ook ideaal voetbalweer voorspeld , beetje nat en qua temperatuur ideaal voor te voetballen. De gelegenheidsscheidsrechter was klaar en wij waren ook gereed na een prima opwarming , we konden aan het echte werk beginnen. 

De wedstrijd start en we zien al meteen dat Dessel de match in handen pakt , ook mede dankzij hun systeem dat zij spelen. 1 - 3 - 2 - 2 formatie , waarvoor Jef ons manschappen voor gewaarschuwd had. Nu denken de meeste van , waar houd die zijn eigen mee bezig , alle kleine details kunnen van pas komen. Jef had gevraagd om goed in positie te blijven en vooral er moest hard gewerkt worden en veel meters gedaan worden op het veld. In balbezit spelen wij ons systeem , in balverlies moesten we het klein houden en onze flanken goed naar binnen komen , het kantelen waar de bal heen gaat is belangrijk op verdedigend opzicht. In de beginfase hebben we het er ook moeilijk mee , Dessel speelt het met momenten goed uit en kan Zeb al enkele keren aan het werk zetten , onze doelman houd voorlopig de 0 nog op het bord. Aan de overkant , kunnen we via Arne en Thomas ook eens uitbreken , hier blijft ook de 0 op het bord. Het tempo van de bal en van alle zaken in de wedstrijd is bijzonder hoog , we horen naast de kant velen zeggen wat is me dat voor snelheid in die wedstrijd , ze hebben gelijk ook. Veel kantwissels , veel loopacties en pittige maar faire duels. Dessel kan ook de score openen , een mooie aanval wordt ook goed afgerond en de 1-0 staat op het bord , op dat moment misschien wel verdiend. Jef stuurt bij waar nodig is , hij heeft veel werk met onze jongens te helpen wanneer ze naar binnen moeten gaan bij balverlies , de tactische zaken moeten er bij sommige nog wat in komen natuurlijk , maar naarmate de wedstrijd vordert komt Zammel toch iets beter in de match. Dessel moet nu iets meer achter de bal lopen en de bezoekers voetballen enkele prima kansjes bij mekaar , Thomas - en Vince kunnen deze niet benutten. Even later en net voor we gaan rusten is het wel prijs , prima actie van Thomas die goed zijn verdediger in de wind zet , Vince duwt aan de 2de paal de 1-1 op het bord. Daarmee gaan we ook even rusten.

Jef heeft enkele puntjes om aan te halen , we moeten iets gretiger worden en iets meer druk op de bal zetten. We weten dat Dessel een stevige en goede ploeg is , laat ze dan ook niet voetballen. In balverlies blijven ons werk doen , fysiek zijn onze kleppers in topvorm , dat zien we ook op het veld. Kwart 2 kan starten , waarin Zammel en Dessel aan mekaar gewaagd zijn. Veel middenveld spel waardoor we enkele pittige duels krijgen , Tiebe heeft niet liever , hij werkt zich te pletter op het middenveld. Achteraan staan we iets beter te verdedigen dan in het 1ste kwart , Matze - Rist en Dante hebben nu iets meer controle over hun tegenstander en houden hun goed weg van het doel van Zeb. Achteraan bij Dessel hebben ze het moeilijk met onze snelle jongens van voor , Vince en Arne op de flanken zorgen voor gevaarlijke acties en Thomas gaat stevige duels aan met hun centrale verdediger. Dessel krijgt ook nog enkele mogelijkheden , maar Zeb pakt uit met knappe saves. Aan de andere kant krijgt Zammel misschien wel de beste mogelijkheden , Vince - Thomas - Arne en Tiebe vergeten het af te maken , waardoor we 1-1 als ruststand krijgen en we binnen even gaan uitblazen en opwarmen voor stevig aan die 2de helft te beginnen.

Jef legt nog enkele punten uit op het bord , waardoor hij denkt dat we misschien in de 2de helft het verschil kunnen maken. Wat juist moeten we niet altijd prijs geven , dat is iets tussen mij en Mario en natuurlijk de mannen die het op het veld moeten doen , onze spelers. Scherp blijven is altijd de boodschap van Jef , ook al is het goed dan is hij nog altijd niet content , sorry maar perfectie mag zekers? Daar worden ze alleen maar beter van , hopelijk toch. De rust is voorbij , ons kleppers moeten er alweer in vliegen op een schitterend veldje wat ik vergeten te vermelden ben , de accommodatie mag er zijn in Dessel , knap. Kwart 3 wordt op gang gefloten en de bezoekers uit Zammel vliegen echt uit hun startblokken , we zagen in de 1ste helft al redelijk wat tempo in de wedstrijd , Zammel doet er nog wat tempo bij en schakelt een versnelling hoger nog. We pakken Dessel meteen bij de keel en drukken ze tegen hun doel , de ruimtes die er komen benutten we ook super goed en dat loont ook al snel , Thomas kan prima diep gaan en legt goed achteruit op Tiebe die de 1-2 op het bord knalt. Dessel is van slag en kan de bal nog moeilijk in de ploeg houden , Zammel nu echt de bovenhand. Groen wit voetbalt ook prima rond en laat Dessel goed achter de bal lopen , waardoor we het alweer al voetballend doen , wat Jef telkens vraagt en weet dat onze mannen dit kunnen. De 1-3 komt er ook aan , via een knappe aanval kan Vince zijn 2de van de voormiddag maken , hij knalt hem voorbij de thuis goalie. De bezoekers blijven tempo in kwart 3 houden , via Thomas lopen we zelfs uit tot 1-4 , na alweer een knappe aanval. Meteen na dit doelpunt centert Dessel af en kan al meteen ook een aanval opzetten via een 2-3 tal passen , maar ze vergeten het af te maken , scherp blijven is de boodschap. Via een hoekschop van Floris , kan Thomas ook nog eens de lat raken. We krijgen nog kansjes via Tiebe en Thomas , maar de thuis doelman pareert ze mooi uit het doel. Achteraan is uitblinker Arne aan een geweldige wedstrijd bezig , Matze houd op zijn linksachter positie alles dicht en trekt goed mee in de aanval en op de rechtsachter heeft Dante ook alles onder controle , hij rukt ook enkele keren goed mee op met zijn snelheid als wapen. Daarmee gaan we naar het laatste kwart van de wedstrijd.

Waarin Zammel het meeste overwicht heeft , Dessel probeert ook nog wel wat aanvallen op te zetten maar wordt goed opgevangen door de Zammelse verdedigers. Doelman Zeb moet nog wel enkele keren zich laten gelden , maar daarvoor staat hij natuurlijk in doel. Onze omschakelingen zijn enorm scherp vandaag , we houden tempo als we er kunnen uit komen , wat ook rendeert. Thomas dwingt een Desselse verdediger ook nog eens tot een own goal , de 1-5 staat zo op het bord. Dessel kan geen vuist meer maken en Zammel speelt de wedstrijd goed uit , ze prikken er zelfs nog eentje bij , Floris met de knappe voorzet richting 2de paal , waar Rist de 1-6 eindstand op het bord zet na een boeiende en leuke wedstrijd vandaag.

Ons jongens winnen de topper met een knappe 1-6 winst. Super gespeeld gasten vandaag , na een evenwichtige 1ste helft waar beide ploegen goed meededen in het spel , hebben we in kwart 3 het verschil kunnen maken met een heel sterk kwartier. Onze jongens hebben allemaal super hard gewerkt en de mentaliteit en inzet vandaag was TOP gasten , alle 9 jullie job super gedaan. Dat is wat een trainer wil zien , ervoor werken. We krijgen niks cadeau. Een dikke proficiat met jullie overwinning vandaag en op naar een stevige trainingsweek zoals elke week en naar volgend weekend.

Speelden mee voor Zammel: Rist , Dante , Zeb , Arne , Thomas , Matze , Tiebe , Vince , Floris

Afwezig: Gust , Milan , Azeddin

Goals: Vince ( 2 ) , Tiebe ( 1 ) , Thomas ( 1 ) , Own goal ( 1 ) , Rist ( 1 )

Volgende wedstrijd op Zaterdag 26/10 in Zammel tegen Houtvenne om 11h30. Supporters op post!!!