Zaterdag 12/10/2019

Oosthoven - U12 0-7

Verslaggever van dienst: Trainer Jef Peeters

Voor ons laatste wedstrijd van de heenronde trokken we richting Oud Turnhout , onze tegenstander was Oosthoven. Ons kleppers zitten nog altijd in een prima vorm , hopelijk kan een dipje nog even uit blijven. Het voetbal zit goed , we zijn volwassener geworden tegenover vorig jaar , de mentaliteit en gretigheid zit goed en vooral het spel plezier is te zien op het veld , we voetballen als ploeg wat misschien wel onze sterkte is. De gekwetsten bank zit nog altijd redelijk vol want Gust , Azeddin en Milan zijn nog steeds niet beschikbaar. Dante , Zeb , Rist , Thomas , Arne , Matze , Tiebe en Lars waren er wel bij , geen wissel dus maar ons vedetten zijn conditioneel prima in orde. De mooie accommodatie in Oosthoven zagen we toen we aankwamen , prima veldje ook waar we ons mooi voetbal hopelijk terug konden laten zien. De scheidsrechter wenste ons een sportieve wedstrijd en na een prima opwarming konden we aan het echte werk beginnen. 

Zammel begint ook fel aan het 1ste kwart , meteen goed in de wedstrijd en hoge druk richting het doel van Oosthoven. De paars witte hebben enkele stevige jongens in de ploeg , waardoor we ook gretige duels krijgen op het veld. Jef had gevraagd om uit het duel te spelen , maar als ze een duel aan moeten gaan ze wel stevig op hun benen moeten staan. Daarin hebben we ook grote stappen gezet t.o.v. vorig jaar , de duels horen er nu eenmaal ook bij zoveelste groter dat je wordt. Groen wit moet het hebben van ons verzorgd voetbal en de combinaties op de knappe grasmat , waarop we aan het voetballen zijn. De bal gaat goed rond bij Zammel en Oosthoven heeft het moeilijk met de vinnige jongens bij de bezoekers , we hebben veel snelheid in de rangen en vooraan zijn Arne en Lars een gesel voor de verdediging. Thomas heeft alle werk met de stevige centrale verdediger van Oosthoven en als we kansjes krijgen via Thomas , Arne en Lars staat er nog een prima doelman in doel bij de thuisploeg , die houd Oosthoven enkele keren goed recht. Op het middenveld is werkbeest Tiebe alweer in zijn doen , hij verdeelt het spel en recupereert veel ballen. Achteraan staat Zammel ook goed , Dante - Rist en Matze hebben samen met Zeb alles onder controle en geven weinig kansjes weg , Zeb moet enkele keren gewoon de bal oprapen. De scherpte vooraan , kan en moet iets beter want we missen wel wat kansjes , of telkens maken we de verkeerde keuze of is de handeling iets te traag. Arne wordt ook eens stevig aangepakt door een Oosthoven speler , enkele tranen bij Arne en hij pept zichzelf eens goed op en reageert ook met een knappe individuele actie op links , goed zijn mannetje voorbij en de 0-1 tegen de netten getrapt , prima actie van Arne. Daarmee fluit de scheidsrechter ook het 1ste kwartje af.

Jef is tot nu toe tevreden over het spel , enorm veel balbezit voor groen wit. In de afwerking kan en moet het zeker iets beter , blijven voetballen van voet tot voet is de bedoeling en Oosthoven vooral niet in de wedstrijd laten komen met de hoge druk die coach Jef altijd vraagt. Dat kost ook krachten natuurlijk , maar op een voetbalveld moet gewerkt worden voor een goed resultaat neer te zetten. Ons kleppers luisteren goed naar hun trainer en afgevaardigde Mario , de mentaliteit zit goed en ze trekken alweer richting het doel van Oosthoven. De 0-2 komt er ook aan , prima actie van Lars op rechts die op snelheid de lijn af gaat , combinatie met Thomas en de bal komt terug bij Lars die mooi breed legt op Arne die aan de 2de paal de 0-2 binnen tikt , knappe goal. Zammel blijft heer en meester en Oosthoven komt er ook wel enkele keren uit , maar groen wit verdedigd goed en stevig. De volgende aanval is alweer raak voor Zammel , prima actie alweer van Lars op rechts , prima naar binnen gesneden en hij puntert de bal tegen de netten 0-3. Hij had hem ook kunnen breed leggen. Zammel voetbalt geduldig en wisselt veel van kant , Oosthoven heeft het moeilijk om dat allemaal dicht te lopen , lopende mensen is altijd moeilijk om te verdedigen. Net voor we gaan rusten , trekt Zammel nog eens in de aanval , Thomas met de knappe actie vooraan , hij legt goed af op Tiebe die de 0-4 binnen knalt. 

Ons jongens snakken wel even naar de welverdiende rust , Jef voegt hier en daar nog iets toe , zoals de meesten al weten moet bij hem altijd alles tip top in orde zijn. En ze trekken met dezelfde ingesteldheid richting de 2de helft , waarin Zammel alweer veel balbezit heeft. Ze voetballen geduldig en met een vrij hoog tempo de bal goed rond. Oosthoven , krijgt hier en daar kleine kansjes , maar Zeb laat zien dat hij ook geconcentreerd staat te keepen. 1 keertje helpt hij Oosthoven een keertje , zijn reactie is iets te nonchalant en hij verliest bijna de bal , Oosthoven werkt het gelukkig niet af. Groen wit krijgt aan de andere kant ook nog wel redelijk wat kansjes , maar de thuis goalie staat ook wel goed te keepen. Bij de bezoekers wordt hard gewerkt op het veld , prima jongens. Even later zet Tiebe een knappe 1/2 op met Lars , Tiebe knalt de bal buiten het bereik van de doelman 0-5. De 0-6 komt er ook al snel aan , de thuis doelman begaat ook een foutje , hij speelt de bal iets te kort richting de centrale verdediger , Thomas zit er goed tussen en de 0-6 staat op het bord. Daarmee gaan we ook nog een keertje rusten.

In het laatste kwart is Zammel nog altijd de betere ploeg. Oosthoven heeft zich ondertussen al gewonnen gegeven en kan er nog weinig tegenover zetten. Zammel krijgt nog wel wat kansjes via Thomas die het iets te geforceerd doet vandaag. Matze , Tiebe , Lars en Dante krijgen ook nog enkele kansjes. De 0-7 kan Zammel ook nog binnen werken , via een individuele actie van Thomas werkt hij ook de 7 tegen de netten. We winnen uiteindelijk ook vrij makkelijk onze laatste wedstrijd van de heenronde , een vlotte 0-7 eindstand.

We sluiten de heenronde goed af met een vlotte winst alweer tegen Oosthoven. Ons voetbal in de heenronde was goed , met ups en downs maar dat is normaal bij jeugdvoetbal , op elk niveau natuurlijk. We speelden vandaag alweer een knappe match , mooi voetbal en knappe combinaties op de mat gebracht , iedereen heel goed gewerkt en alles gegeven , mentaliteit en inzet was alweer top en het spelplezier was van jullie gezichten af te lezen. Een dikke proficiat alweer met jullie knappe overwinning. We zitten alweer in een nieuwe trainingsweek en maken zich op voor de 1ste wedstrijd van de terugronde , te beginnen zaterdag tegen het sterke Dessel , waar we alweer top gaan moeten zijn om iets mee te pakken naar Zammel , ik ben alvast benieuwd en hopelijk jullie ook!

Speelden mee voor Zammel: Rist , Dante , Zeb , Arne , Thomas , Matze , Tiebe , Lars

Afwezig: Gust , Milan , Azeddin

Goals: Arne ( 2 ) , Lars ( 1 ) , Tiebe ( 2 ) , Thomas ( 2 )

Volgende wedstrijd op Zaterdag 19/10 in Dessel om 09h30. Supporters op post!!!