Zaterdag 5/10/2019

U12 - Herenthout 12-2

Verslaggever van dienst: Trainer Jef Peeters

De jongens van Zammel waren een hele week op bosklassen , zij hadden in Durbuy redelijk wat kilometers in hun benen en een prima training gehad deze week. De andere jongens Matze , Tiebe , Zeb en Thomas trainden met onze U13 mee , alvast bedankt daarvoor Cisse. Milan , Azeddin en Gust lagen nog in de lappenmand. Dante , Rist , Zeb , Thomas , Matze , Tiebe , Arne , Wout en Korneel waren er wel bij. Ons jongens moesten alweer thuis aantreden tegen het sterke Herenthout , waar we vorig jaar 2x tegen verloren in competitie. Iedereen zag er naar uit , we gingen er alles aan doen om een goed resultaat in Zammel te houden. Met een ideaal voetbal weertje en een prachtig veldje konden we samen met Ludo aan de wedstrijd beginnen. 

Waarin Zammel als beste start , met veel druk naar voor wat Jef ook telkens vraagt. De 1-0 hangt ook al snel tegen de touwen , prima aanval die vertrekt bij Zeb over enkele stationnetjes via Korneel die Matze goed weg stuurt langs de lijn , hij loopt zijn verdediger er volledig af en werkt de 1-0 mooi voorbij de doelman. Zammel voetbalt goed en speelt Herenthout met momenten van het ' kaske na de muur ' zoals ze soms zeggen. We voetballen redelijk wat kansjes bij mekaar. Herenthout komt ook af en toe is piepen voor het doel van Zeb , maar houd staat goed te keepen. Achteraan bij Zammel staat het allemaal goed , Zeb - Rist - Dante en Korneel hebben alles onder controle. De 2-0 start ook weer bij Zeb , over enkele stationnetjes alweer via Wout naar Dante die goed naar binnen snijd en Matze goed aanspeelt , hij werkt beheerst af. De 3-0 komt er via hoekschop na een mooie combinatie tussen Matze en Korneel , de bal wordt voor doel gebracht en in een geharrewar kan Thomas de bal voorbij de doelman tikken. Via Thomas , Arne en Matze krijgen we nog wel wat kansjes , maar we vergeten het af te werken. Daarmee is kwart 1 gespeeld.

Jef ziet een prima Zammel in kwart 1 en vraagt om te blijven voetballen , tempo te houden en vooral Herenthout niet in de wedstrijd te laten komen. Groen wit is in goede doen vandaag en trekt alweer in de aanval , prima inspelen van Rist op Dante die goed naar doel kan gaan , de verdedigers lopen mekaar omver en hij geeft mee met Thomas die de 4-0 binnen knalt in de korte hoek. Tiebe kan ook zijn goaltje mee pikken , hij reageert op een 2de bal en de 5-0 hangt tegen de netten. Herenthout komt ook een paar keer voor Zeb , maar ofwel verdedigd Zammel goed ofwel trappen ze iets te overhaast. De 6-0 is van mooie makelij , Arne zet de aanval zelf op en speelt Matze in , die balverlies heeft , de bal komt terug in de voeten van Arne die met een geniale ingeving de bal met zijn linker in de verste hoek legt , knappe goal. Dit is ook de ruststand. 

We gaan even naar binnen , korte maar krachtige bespreking voor onze jongens van trainer Jef. Jullie weten dat hij dikwijls nog kleine puntjes heeft die beter kunnen , misschien een typisch perfectionistisch kantje van hem maar daarmee willen we iedereen beter maken. Groen wit komt ook goed uit de kleedkamer , Herenthout komt ook iets beter voor de dag in de 2de helft en zorgt voor iets meer gevaar , maar voorlopig hebben onze verdedigers en Zeb nog alles onder controle achteraan. Het tempo ligt iets lager als in de 1ste helft , maar toch is groen wit nog altijd de betere ploeg. De 7-0 komt er ook aan , prima inspelen van Matze op Arne die goed zijn lijf zet en weg draait richting doel , prima inspelen op Thomas die hem mooi tegen de netten trapt. Even later mooie actie van Matze op rechts , prima breed op de weglopende Thomas die met zijn linker de 8-0 op het bord zet. Even later balverlies achteraan bij Zammel , Herenthout profiteert daarvan en scoort zo de 8-1 op een gemakkelijke manier. Korneel zet een keertje goed druk naar voor , prima inleveren bij Thomas die zoals we weten de goal weet staan , de 9-1 ligt tegen de netten. Daarmee gaan we naar het laatste kwart van de wedstrijd.

Waarin Zammel heer en meester is , Herenthout heeft al lang de kopjes laten hangen en kan er nog weinig of niks tegenover zetten. Toch blijft het opletten voor de counters. Op aangeven van Rist via een mooie voorzet kan Thomas alweer de 10-1 binnen werken. De 11-1 is ook voor Thomas , mooie combinatie tussen Dante - Tiebe - Thomas en Matze , de bal beland terug bij Thomas die hem simpel binnen trapt. Thomas wordt even later goed de hoek ingestuurd , Dante loopt goed naar binnen en krijgt hem mee van Thomas , hij trapt met behulp van de paal de 12-1 binnen. We sluiten de wedstrijd nog af met een doelpunt voor Herenthout , dat we zelf een beetje weg geven , inspelen van Zeb op Korneel die op de bal staat te wachten , hij wordt onderschept en de 12-2 eindstand staat zo op het bord.

Groen wit speelden vandaag een schitterende wedstrijd , onze 1ste helft was heel goed. Enkele mooie doelpunten via knappe combinaties die we op de mat lieten zien. Allemaal op niveau vandaag en dan zien we tot wat jullie in staat zijn. Een dikke proficiat met jullie knappe overwinning vandaag en op naar volgend weekend alweer , te beginnen op de trainingen. 

Speelden mee voor Zammel: Rist , Dante , Zeb , Arne , Thomas , Matze , Tiebe , Korneel , Wout

Afwezig: Gust , Milan , Azeddin

Goals: Thomas ( 7 ) , Dante ( 1 ) , Tiebe ( 1 ) , Arne ( 1 ) , Matze ( 2 ) 

Volgende wedstrijd op Zaterdag 12/10 in Oosthoven om 10h30. Supporters op post!!!