Zaterdag 28/9/2019

U12 - Vosselaar 8-4

Verslaggever van dienst: Trainer Jef Peeters

Na een genietbare partij vorige week op Lierse , moesten onze jongens alweer thuis het terrein op voor de wedstrijd tegen Vosselaar. Ons groen witte machines zijn de laatste weken in prima doen , hopelijk konden zij deze vorm ook weer laten zien tegen de mannen uit Turnhout. De gekwetsten bank begint ook stil aan vol te geraken , Milan en Gust zijn nog altijd gekwetst , vrijdagavond kwam Azeddin er ook bij , het zit dit jaar niet echt mee. Dante , Rist , Zeb , Thomas , Matze , Tiebe , Arne , Floris en Wout waren er wel bij. Na de stevige regenval de voorbije week , lag de grasmat er schitterend bij voor een leuke pot voetbal. Ludo was ook weer paraat en ging de wedstrijd in goede banen leiden , de mama's en papa's waren van tap in de kantine , zij hadden hun werk. Na een prima opwarming kon de wedstrijd beginnen. 

Waarin de thuisploeg gretig begint en meteen ten aanval trekt. De mannen uit Turnhout vooral met lange ballen en constant hoge ballen , we krijgen er bijna een stijve nek van. Ieder zijn manier van voetballen natuurlijk , groen wit laat met momenten goed de bal rond gaan. Het tempo ligt met momenten iets te laag , af en toe klasse flitsen en een versnelling in het spel bij Zammel , zo voetballen we ook de kansjes bijeen en Vosselaar helemaal uit verband. Zammel voetbalt ondertussen al behoorlijk wat kansjes bij mekaar , maar vooraan bij Zammel zijn ze veel te nonchalant in de afwerking , wat veel beter moet. Via Matze kunnen we wel de 1-0 inzetten , hij bedient prima Thomas die de openingstreffer binnen werkt. Zammel heeft het moeilijk met de lange uittrappen van de doelman en de lange ballen die vertrekken bij de verdedigers , ze laten hun ook enkele keren vangen en de spitsen van Vosselaar kunnen enkele keren recht naar het doel van Zeb gaan , ze wringen de kansjes de nek om. Blauw wit treft ook nog eens de paal in kwart 1. Met een 1-0 stand gaan we even rusten.

Jef vraagt meer beleving op het veld , veel meer tempo in de wedstrijd en vooral van voet tot voet voetballen , wat de sterkte moet zijn van ons. We maken het ons dikwijls te moeilijk met de moeilijkste optie te kiezen , voetbal is simpel als je het simpel houd zegt men wel is. Niet altijd eerst de moeilijkste bal willen trappen , beginnen met de makkelijkste. In kwart 2 gaat het tempo toch met momenten iets de hoogte in , het is niet echt een hoogstaande wedstrijd maar Zammel toch het overwicht. Vosselaar doet mee , maar het voetballend gedeelte is op een ander manier , ze trappen van elke hoek waar ze staan. Zammel zit redelijk veel aan het doel van Vosselaar , maar ons kanon staat niet scherp vandaag. Via Thomas treft Zammel nog wel eens de lat. Vosselaar voetbalt niet heel veel kansjes bijeen , maar Zammel helpt ze daar nog wel een beetje mee , veel te slordig balverlies achteraan bij Zammel , Vosselaar trapt deze gelukkig op de verste paal. 1-0 is en blijft de ruststand.

Jef wil veel meer scherpte op het veld , bij sommige is het veel te laks. Men denkt dat het van zelf ook gaat , met deze mentaliteit haalt hem geen resultaat. Er moet gewerkt worden op elke plaats , het tempo moet de hoogte in , alles moet op tempo en van VOET tot VOET. Groen wit schiet eindelijk wakker in het begin van de 2de helft , ze beginnen eindelijk voetbal te spelen wat we willen zien , met 2-3 pasjes in de aanval geraken. De aanval begint bij een goed inschuivende Wout , die Dante prima de lijn weg stuurt , prima voorzet op de inlopende Arne die de verdiende 2-0 binnen werkt , knappe goal. Zammel blijft de beste ploeg en houd nu eindelijk eens tempo erin , ongeveer dezelfde aanval die alweer begint bij Wout , Dante alweer op snelheid voorbij zijn verdediger en de prima voorzet alweer op Arne , de 3-0 hangt tegen de netten. Iedereen denkt nu zijn ze vertrokken , we geven de 3-1 met een grote strik weg , Vosselaar terug iets meer in de wedstrijd. Zammel reageert ook wel meteen terug , alweer op de rechterkant met Dante op snelheid voorbij alles en iedereen , prima overzicht richting de 2de paal waar Thomas de 4-1 binnen knalt. Achteraan geeft Zammel op zich niet heel veel weg , Floris - Rist en Wout staan goed. Daarmee gaan we alweer even rusten.

Het laatste kwart blijft evenwichtig , groen wit toch iets beter al voetballend , Vosselaar meer op power play. Een bedrijvige Dante is met momenten als hij zij snelheid gebruikt een gesel voor de verdediging , zijn voorzet beland bij Tiebe , die hem in 1 tijd op de slof neemt , zijn bal wijkt af en de 5-1 ligt tegen de touwen. Vosselaar reageert ook meteen , de 5-2 gaat alweer te makkelijk voorbij Zeb. Tiebe stuurt even later Thomas alleen weg naar doel , hij werkt beheerst de 6-2 binnen met behulp van de paal. Via Thomas , Dante , Matze , Tiebe en Arne krijgen we nog een resem van kansen , maar onze afwerking is niet al te best vandaag. We kunnen een grote kloof maken , prima corner van Dante richting Thomas die hem mooi richting doel werkt met het hoofd , de bal wordt afgeweken en de 7-2 staat op het bord. Zammel helpt Vosselaar alweer een handje met de 7-3 en de 7-4 , we geven onze tegendoelpunten veel te makkelijk wel jongens , dat heeft met concentratie en scherpte te maken!! We sluiten de wedstrijd af met nog een doelpunt voor groen wit , Rist zoekt de combinatie met Thomas die hem mooi mee geeft terug met Rist , hij knalt hem staal hard onderkant deklat tegen de netten en zet de 8-4 eindstand op het bord. 

We speelden vandaag een wisselvallige wedstrijd , met momenten goed en met momenten iets te slordig in het spel. Een ploeg die in de duels speelt en met lange ballen speelt hebben we het altijd moeilijk mee , het is dan aan ons om ons spel te spelen en het al voetballend te doen , wat onze sterkte is. We hebben al voetballend de doelpuntjes gemaakt , zo speel je ze uit verband. Onze kansjes moeten we ook iets scherper terug mee omgaan , we hebben er iets te veel laten liggen. Als we voetbalden , zien we tot wat jullie in staat zijn. Neem dit mee naar de volgende wedstrijden die er nog aankomen , voetballen zoals jullie kunnen en 60 minuten concentreren. Een dikke proficiat met jullie overwinning en op naar volgend weekend.

Speelden mee voor Zammel: Rist , Dante , Zeb , Arne , Thomas , Matze , Tiebe , Floris , Wout

Afwezig: Gust , Milan , Azeddin

Goals: Thomas ( 4 ) , Rist ( 1 ) , Tiebe ( 1 ) , Arne ( 2 )

Volgende wedstrijd op Zaterdag 5/10 in Zammel tegen Herenthout om 11h00. Supporters op post!!!