Zaterdag 21/9/2019

Lierse Kempenzonen - U12 2-4

Verslaggever van dienst: Trainer Jef Peeters

Onze volgende wedstrijd moesten we in de namiddag gaan spelen bij onze vrienden van Lierse Kempenzonen , altijd een aangename ploeg en vooral sterk voetballende ploeg om tegen te spelen. Zij hebben ook de luxe om op kunstgras te spelen op de knappe accommodatie van het vroegere Oosterzonen. Leuk om te horen ook , zij zijn tot nu toe ook ongeslagen zoals de boys van Zammel , wat normaal gezien de meeste moet motiveren om nog een tandje bij te steken op elk vlak , normaal gezien 2 voetballende ploegen tegen mekaar zorgt dikwijls ook voor een leuke pot voetbal. Jef kon nog niet op zijn voltallige ploeg rekenen , Milan ligt nog in de gips en Gust ook nog in de lappenmand. Dante , Azeddin , Rist , Thomas , Zeb , Matze , Tiebe , Arne en Korneel waren er wel bij. De weergoden waren dit weekend ook weer voor de laatste keer denk ik dit jaar nog eens goed gezind , een stralend zonnetje op het mooie kunstgras , wat ook nog eens extra warmte af geeft , voor te voetballen misschien iets te warm naar de goesting van sommige spelertjes. Na een opwarming tussen de veldjes , konden we hopelijk voor een leuke pot voetbal eraan beginnen. 

Normaal is het Zammel dat meestal het gretigste begint , maar deze keer is het Lierse dat domineert en Zammel met momenten het enorm moeilijk maakt door het hoge tempo van voetballen. Bij Zammel wordt niet echt gedaan van wat er gevraagd wordt voor de wedstrijd , het druk zetten is veel te laks , de duels worden niet stevig aangegaan , we komen overal een stap te laat en we vergeten zelf ook te voetballen in de beginfase , Lierse voetbalt Zammel echt met momenten op een hoopje. Het balbezit is vooral voor Lierse , maar ze voetballen op zich niet heel veel kansjes bij mekaar. Zeb moet enkele ballen wel makkelijk onschadelijk maken , na enkele hoekschoppen. Zammel herpakt zich toch iets en probeert met momenten iets meer de bal te laten gaan en dan zien we dat we enkele mogelijkheden krijgen via Thomas , Arne en Azeddin. Met een doelman van niveau in het doel bij Lierse zal het niet makkelijk zijn om hem te kloppen vandaag. Achteraan bij Zammel krijgen ze ook meer grip over hun tegenstander , Dante - Rist en Korneel gaan de duels stevig aan en houden de aanvallers voorlopig goed weg van het Zammelse doel. Even later wordt de ban toch gebroken , we vegen de 0 van het bord , prima indrijven van de goed spelende Korneel , hij haalt verschroeiend uit en de bal vliegt onderkant deklat in de winkelhaak binnen , de Lierse doelman is kansloos na zo een mooie pegel 0-1 , misschien een beetje tegen het spel in wel. Lierse heer en meester met momenten , maar het doelpunt valt aan de andere kant , wat misschien onze sterkte ook wel is. Daarmee is het 1ste kwart ook gespeeld.

Jef schud onze groen witte kleppers toch eens wakker , het mag en moet bij sommige veel beter en gretiger. Het tempo van handeling en baltempo moet de hoogte in bij Zammel , veel meer scherpte overal op de 2de bal en vooral het druk zetten moet in groep , ze vooral niet laten voetballen , want dat kunnen ze enorm goed , dat hebben we in kwart 1 gezien. Zammel probeert iets hoger druk te gaan zetten en krijgt iets meer controle over de wedstrijd , maar het balbezit is nog altijd voor Lierse dat er goed mee om gaat en het tiki taki laat zien wat hun specialiteit ook is , bij Zammel is er iets meer power en fysiek aanwezig , wat in ons voordeel moet zijn. Lierse krijgt nog enkele kleine kansjes , die Zeb goed onschadelijk maakt , achteraan bij Zammel staan ze goed te verdedigen , scherp blijven is de boodschap. Bij Zammel toch iets meer beweging dan in het 1ste kwart van de wedstrijd , via Azeddin - Korneel en Matze krijgen we nog mogelijkheden om te scoren , maar de Lierse goalie bewijst zijn sterkte ook. Met veel balbezit voor Lierse gaan we met een krappe 0-1 voorsprong de rust in.

Waar Jef hier en daar bijstuurt , het is niet naar zijn goesting om het zo te zeggen. Zammel kan veel en veel beter , maar op de grasmat moeten we dit laten zien , veel meer de bal het werk laten doen , zeker met dit warme weer. Veel gretiger in de duels en vooral iets meer diepgang en aansluiting , de afstanden tussen aanval - middenveld - verdediging waren in de 1ste helft veel te groot en dit nog eens op het grote veld in Oosterzonen. Een paar versnellingen hoger bij sommige jongens mag ook wel. De kleine ' donder ' preek rendeert wel , Zammel start toch iets vinniger aan de 2de helft , maar de 1-1 hangt al snel tegen de netten , we laten ons vangen door alleen de bal in het oog te houden , ons mannetje glipt achter ons weg en richting doel , de 1-1 wordt voorbij Zeb getrapt op dat moment verdiende Lierse misschien al wel een goaltje. Zammel voetbalt nu enkele keren goed mee , Lierse moet ook enkele keren achtervolgen. De verdediging van Lierse heeft hun handen vol met Thomas die tegen een stevige en sterke verdediger staat , Tiebe en Azeddin bewaken de vleugels goed. Matze als nummer 10 nu begint ook meer in zijn spel te komen , iets meer creativiteit in het midden. Achteraan krijgen we terug meer vat op de spitsen van Lierse en Zeb blijft ook attent. Zammel krijgt even later een hoekschop na een prima actie van Azeddin , Azeddin neemt ook de hoekschop voor zijn rekening en deze wordt goed afgetrapt , Thomas kopt aan de 1ste paal de bal voorbij de doelman van de thuisploeg , een knappe kopbal en zo 1-2. De match gaat nu goed op en af en ondertussen hebben de supporters en begeleiders al een boeiende wedstrijd gezien met heel veel tempo in de match. Daarmee is dit kwart ook gespeeld en gaan we naar het laatste deel van de wedstrijd.

Waarin Zammel het toch iets meer over pakt , groen wit is fysiek en vooral qua kracht iets beter nu als Lierse. Bij de thuisploeg zijn enkele jongens moegestreden , waardoor Zammel tempo kan houden in de match. Ze trekken enkele keren goed in de aanval. Via een mooie combinatie die bij Arne begint , stuurt hij Dante prima langs de lijn , hij houd goed overzicht en bedient Tiebe op een presenteerblaadje de 1-3. Lierse probeert er nog wel uit te komen , maar Zammel vangt ze op zich goed op , achteraan staat Zammel goed. Wat Jef denkt , voeren onze jongens ook uit. Snel het 4de doelpuntje proberen te maken , hopelijk zakken de kopjes dan bij Lierse. Tiebe denkt goed mee met Jef en kan goed door jagen en verovert de bal , Tiebe goed met het overzicht en Thomas kan de 1-4 voorbij de goalie trappen. Lierse kan nog milderen tot 2-4 na een mooi uitgespeelde aanval , toch wint Zammel een super boeiende wedstrijd met een knappe 2-4 eindstand.

Een knappe overwinning van onze jongens na een spannende en boeiende wedstrijd. In de 1ste helft kregen we met momenten voetbal les van Lierse , waar vooral de thuisploeg vrij indrukwekkend was op een voetballende manier , maar de grote kansjes bleven wel wat uit. In de 2de helft kwam Zammel iets meer in de wedstrijd. We zagen een wedstrijd met veel tempo in , goed voetbal. Een proficiat ook aan trainers David en Herman van Lierse op de manier van spelen ook , uit deze wedstrijden leren beiden ploegen ook heel veel uit , daar wordt iedereen alleen maar beter van. Aan onze Zammelse kleppers een dikke proficiat met een knappe overwinning tegen dit sterke Lierse Kempenzonen. Ons spel moet wel iets beter de volgende keren , iedereen moet zijn taken doen wat er van hem gevraagd wordt , anders wordt het moeilijk. We zijn tot nu toe nog altijd ongeslagen in 13 wedstrijden , hopelijk kan dit nog even blijven duren , we gaan daar natuurlijk alles aan doen. Te beginnen deze week op training en volgend weekend alweer in een thuiswedstrijd voor ons kleppers!

Speelden mee voor Zammel: Rist , Dante , Zeb , Arne , Thomas , Matze , Tiebe , Azeddin , Korneel

Afwezig: Gust , Milan

Goals: Korneel ( 1 ) , Tiebe ( 1 ) , Thomas ( 2 )

Volgende wedstrijd op Zaterdag 28/9 in Zammel tegen Vosselaar om 09h30. Supporters op post!!!