Zaterdag 14/9/2019

U12 - Bevel 8-0

Verslaggever van dienst: Trainer Jef Peeters

De mannen van U12 kregen de jongens uit Bevel op bezoek. Bevel dat de vorige jaren een vrij sterke lichting had kwam het ons moeilijk maken op onze schitterende grasmat , onze jongens zijn gewaarschuwd dus en zullen scherp en met de juiste mentaliteit aan de wedstrijd moeten beginnen. Ons jongens hun vorm mag men momenteel ook niet onderschatten , want zij zijn aan het voetballen tegen een enorm hoog tempo en vrij hoog niveau , dat we natuurlijk elke week moeten bevestigen terug. Jef kan niet rekenen op zijn voltallige ploeg , Gust ligt nog steeds in de lappenmand en alsof het nog niet erger kon is Milan ook vorige week donderdag gekwetst geraakt op de training , hij kwam ongelukkig neer en kwetste daarbij zijn enkel , uit onderzoeken op spoed vrijdag , kreeg hij het slechte nieuws dat zijn enkel gebroken was , zeer jammer voor hem en voor de ploeg natuurlijk , alvast veel beterschap gewenst van de hele ploeg Milan! De andere jongens waren er wel bij. Dante - Azeddin - Zeb - Rist - Thomas - Matze - Arne en Tiebe , Floris kwam ons ook versterken. Met een aangenaam zonnetje over de Zammelse velden konden we richting de opwarming trekken en Ludo kwam al snel tevoorschijn om de wedstrijd in goede banen te komen leiden. 

De wedstrijd wordt op gang gefloten en groen wit start zoals de laatste weken heel gretig en alweer veel druk naar voor aan de wedstrijd. Bevel speelt een paar tempo's lager als Zammel , waardoor de thuisploeg de bal goed kan rond laten gaan en Bevel vooral niet in de wedstrijd laat komen. De thuisploeg laat de bal in de beginfase ook vrij goed rond gaan , maar morst redelijk wat met de kansjes ook , ze worden veel te slordig afgewerkt. Jef vraagt om de nonchalance eruit te laten en veel scherper overal te zijn , vooral voor doel. Bevel helpt groen wit ook een beetje , slecht in spelen achteraan bij de bezoekers , Arne is deze keer er prima bij als 1ste en werkt de bal makkelijk in doel 1-0. Bevel probeert ook wel te voetballen , maar ze hebben veel moeilijkheden met het hoge tempo van Zammel , waardoor ze iets te traag handelen en reageren op de 2de ballen. Matze kan goed het lijntje eens af gaan , hij knalt mooi overhoeks in de bovenhoek de 2-0 binnen , mooie goal. Na een mooie aanval via Azeddin die Arne bedient en die op zijn beurt goed breed legt richting de inlopende Floris , knalt laatst genoemde op de doelman , Arne is goed gevolgd en tikt de 3-0 makkelijk binnen. Daarmee gaan we ook even rusten.

Jef vraagt om toch nog meer voetbal op de mat te brengen , vooral iets sneller handelen sommige jongens , 1 - 2 tijden als dat gaat , we weten dat jullie dat kunnen. Vooral tempo in de wedstrijd houden en iets scherper voor doel worden. Kwart 2 start Bevel toch iets feller met iets meer druk naar voor , zij krijgen ook al snel een prima mogelijkheid om de score te openen bij hun , maar Zeb duwt de bal met een knappe reflex tegen de paal en wordt ontzet daarna. De daarop volgende counter , via Floris wordt Thomas goed in de loop gespeeld , zijn schot wordt nog geblokt en vliegt zo tegen de lat. Dante kan ook nog eens de keeper tot redding brengen , zijn schot wordt goed gepakt. Daarmee is dit kwart ook gespeeld.

De bal gaat goed rond bij Zammel , het is aan ons om dit ook te blijven doen in de 2de helft. Bevel heeft al veel gegeven en ze zijn maar net met 8 , wij kunnen wisselen wat in ons voordeel moet zijn. Ons jongens zijn bijna allemaal redelijk fysiek in orde , dus dat moet lukken in de 2de helft. Groen wit start ook goed een kwart 3 , waardoor Bevel alweer moet achtervolgen. Via Floris krijgen we al snel een kans , hij trapt ze voorlangs. Even later Thomas goed tot op de achterlijn , prima achteruit gelegd op Dante die mooi binnen trapt 4-0. Matze kan een doeltrap goed onderscheppen en trapt zo de 5-0 binnen. De mooiste goal van de wedstrijd begint bij doelman Zeb , hij bedient Tiebe goed die Matze meteen inspeelt en een mooie driehoek maakt met Azeddin. Azeddin zoekt prima de diepte richting Arne , die Thomas goed de hoek in stuurt en mooie weg draait , knappe voorzet richting 2de paal waar Rist hem mooi binnen duwt 6-0 , mooie goal. De 7-0 komt er na goed doorzetten van Arne die stevig getackeld wordt , de bal beland bij Rist die hem voorbij de doelman duwt. Daarmee is dit kwart gespeeld.

Op naar het laatste kwartier van de wedstrijd waarin Bevel helemaal moegestreden is. Zammel voetbalt nog een goed tempo , Thomas mist al snel een kansje om de score nog te vergroten. Dante kan zich nog eens op gang trekken , voorbij alles en iedereen , hij werkt ook beheerst af 8-0. Bevel zet Zeb ook nog eens aan het werk , hij houd de bal uit zijn doel. Rist kan op aangeven van Dante nog eens een volley richting doel trappen , hij wordt goed gepakt door de doelman. Daarmee fluit Ludo met het laatste fluitsignaal de wedstrijd af. 

Prima match van onze groen witte kleppers. Bevel vooral niet in de wedstrijd laten komen , vanaf minuut 1 hoge druk en voetbal beginnen spelen. Met momenten iets te slordig in het spel en de nonchalance bij de afwerking moet eruit bij sommige. Het tempo voor sommige moet de hoogte in en vooral de handelingssnelheid is voor sommige nog een werkpuntje , alles moet op tempo als je op het veld staat. Dikke proficiat jongens met jullie overwinning op naar volgende week!

Speelden mee voor Zammel: Rist , Dante , Zeb , Arne , Thomas , Matze , Tiebe , Azeddin , Floris

Afwezig: Gust , Milan

Goals: Dante ( 2 ) , Rist ( 2 ) , Matze ( 2 ) , Arne ( 2 ) 

Volgende wedstrijd op Zaterdag 21/9 in Lierse Kempenzonen om 14h00. Supporters op post!!!