Zaterdag 7/9/2019

Booischot - U12 0-12

Verslaggever van dienst: Trainer Jef Peeters

Na een prima seizoensbegin thuis tegen Dessel , trokken we voor de 1ste keer op verplaatsing in de competitie. Onze groen witte kleppers trokken richting Booischot , voor hun 2de competitiewedstrijd van het seizoen. Prima voetbalweertje met een aangenaam zonnetje op de achtergrond. Trainer Jef kon nog niet rekenen op de gekwetste Gust , hij ligt nog in de lappenmand. Dante , Rist , Azeddin , Milan , Zeb , Thomas , Matze , Tiebe en Arne waren er wel bij. Na een prima trainingsweek had Jef er alweer vertrouwen in , de ploeg is de laatste weken in prima vorm en hopelijk bewijzen ze het tegen Booischot ook nog een keer. Nog een keertje vernoemen , dat we in Zammel verwend zijn met onze terreinen , dikke pluim voor onze terreinverzorgers , het veld waarop we moesten voetballen lag er niet al te best bij , maar onze trainer had ons jongens toch gevraagd om zo goed mogelijk het voetbal te brengen wat zij gewend zijn , van voet tot voet. We konden er na een hobbelende opwarming aan beginnen. 

Er is al snel een niveauverschil te merken tussen beide ploegen , groen wit met veel druk naar voor zoals elke week , Booischot meteen vast zetten. Bij de thuisploeg hebben ze het moeilijk om achteraan eruit te komen , de verdienste van Zammel ook na goed vast zetten. Zwart wit speelt vooral met de lange bal , achteraan bij Zammel staat het vrij goed dicht. Groen wit voetbalt 2 , 3 tempo's hoger als Booischot en dat loont ook al meteen , we openen de score via een mooie aanval tussen Matze en Thomas , die goed breed legt op Arne die de 0-1 op het bord zet. Zammel houd tempo in de wedstrijd en laat op een hobbelend veld de bal toch goed rond gaan , we zien mooie combinaties en mooie aanvallen aan Zammelse kant. Onze verdediging met Matze - Rist en Zeb hebben samen met Milan achteraan alles onder controle , de linkervleugel is hun gevaarlijkste man op het veld , maar Zeb staat goed te verdedigen. Zammel houd druk vooruit en zij kunnen profiteren van balverlies achteraan bij Booischot , Arne pakt het cadeau aan en werkt de 0-2 makkelijk binnen. Even later is het aan Thomas , hij kan eens aanleggen van ver , niet te pakken 0-3. Milan moet weinig reflexen laten zien tot nu toe , hij voetbalt wel goed mee en vraagt de ballen goed als onze verdedigers onder druk komen. Dit kwart sluiten we af met nog een doelpuntje voor groen wit , Thomas kan richting doel trekken , zijn schot wordt goed gepakt en in de rebound is Azeddin goed gevolgd en werkt de 0-4 goed binnen. Daarmee gaan we even rusten.

Jef heeft er weinig aan toe te voegen , iedereen doet zijn taken en er zit veel tempo in de wedstrijd , wat goed is. Het is vooral aan ons om blijven te voetballen zoals we bezig zijn , onze jongens pikken dit ook goed op. Want kwart 2 start Zammel ook enorm scherp en gretig aan de wedstrijd , met heel veel balbezit. Booischot heeft weinig verhaal te bieden , Zammel heer en meester. Bij Zammel veel beweging met en zonder bal op het veld , prima combinaties te zien en vooral veel kansjes. We laten nog een resem aan kansen liggen via Matze , Tiebe , Dante en Arne. Dat kan toch nog iets scherper met momenten. Even later is het toch prijs , Thomas krijgt de bal in de voeten aan doel , hij draait en pegelt de 0-5 in de verste hoek binnen. Zammel voetbalt nog een groot aantal kansen bij mekaar , maar de scherpte ontbreekt. Dit is ook de ruststand.

Na een korte rust en wat richtlijnen van Jef , kunnen ons mannen er terug aan beginnen. Booischot ziet het momenteel al niet echt meer zitten , zij moeten zorgen dat ze geen afstraffing krijgen hoor ik de trainer zeggen. Zammel dat terugschakelen vandaag niet kent , schakelt of houd versnelling in het spel. Overal wordt hard gewerkt op het veld , veel gelopen met en zonder bal en we voetballen nog veel kansjes bij mekaar. Ondertussen heeft Jef de ploeg al wat door mekaar gemixt , iedereen is op een andere plaats , de meeste van onze jongens kunnen op verschillende plaatsen hun plan wel trekken. Zammel krijgt een vrije trap aan de cornervlag ongeveer , Dante achter de bal en prima voorzet tot bij Rist die hem in 1 tijd met een knappe volley binnen trapt 0-6 , knappe goal. Even later nogmaals een mooie aanval van Zammel over enkele stationnetjes , Matze drijft goed in en speelt Tiebe goed aan , Tiebe houd goed overzicht tot bij Rist die de 0-7 goed binnen werkt. Booischot , kan Milan bijna niet in gevaar brengen , hij heeft echt een heel rustige voormiddag. Zammel trekt alweer in de aanval , prima balverovering bij Tiebe die Thomas goed de lijn af stuurt , prima breed op de inlopende Dante die de 0-8 mooi binnen trapt. Daarmee is dit kwart ook weer gespeeld en gaan we richting de laatste 15 minuten.

Waarin Zammel nog altijd de betere ploeg is , de kopjes van Booischot zijn al lang naar beneden gegaan. Zammel blijft tempo in de wedstrijd houden en trekt nog een keer in de aanval. De aanval begint bij Tiebe , hij vind de vrije Thomas die goed afhaakt , prima kaats terug op Tiebe die de 0-9 binnen knalt. Tiebe werkt zich te pletter op het middenveld zoals altijd , hij pakt de bal goed mee richting goal , prima voorzet van op rechts richting Thomas die de 0-10 aan de 2de paal binnen werkt. Booischot heeft geen verhaal tegen het sterke Zammel en weet met momenten niet waar ze staan , Rist kan tot op de achterlijn lopen , zijn voorzet wijkt af en beland zo achter de doelman 0-11. De laatste actie van de wedstrijd begint bij Thomas , hij gaat voorbij zijn tegenstander en hij werkt ook zelf af , hij kon hem of moest hem misschien breed leggen op Zeb , 0-12. 

Ons jongens speelden vandaag alweer een volwassen wedstrijd. Booischot was geen verhaal voor ons jongens , het niveauverschil was iets te groot. We hebben prima druk naar voor gehouden , Booischot nooit in de wedstrijd laten komen , prima combinaties op een hobbelend veld laten zien , de mentaliteit en inzet zat bij iedereen ook zoals het moest zijn , goed gewerkt gasten en een dikke proficiat aan allen! Op naar alweer een stevige trainingsweek en naar volgend weekend.

Speelden mee voor Zammel: Rist , Dante , Zeb , Arne , Thomas , Matze , Tiebe , Azeddin , Milan

Afwezig: Gust 

Goals: Thomas ( 4 ) , Rist ( 3 ) , Dante ( 1 ) , Tiebe ( 1 ) , Arne ( 2 ) , Azeddin ( 1 )

Volgende wedstrijd op Zaterdag 14/9 in Zammel tegen Bevel om 11h00. Supporters op post!!!