Zaterdag 31/8/2019

U12 - Dessel 7-5

Verslaggever van dienst: Trainer Jef Peeters

Iedereen was benieuwd hoe we onze 1ste wedstrijd van de competitie gingen aanpakken tegen het toch nog altijd grotere en sterke Dessel. Ons jongens komen dit jaar alweer uit in een niveau 3 reeks , die misschien wel de sterkste reeks is in jaren. Een serieuze test dus voor ons kleppers , maar na een prima voorbereiding met enkele tornooien en een vriendschappelijke wedstrijd waren ons jongens klaar voor het echte werk. Trainer Jef kon nog altijd niet rekenen op zijn voltallige ploeg , Azeddin was nog op vakantie en Gust nog gekwetst , op het allerlaatste had Milan ook nog afgemeld , hij zat nog aan zee. Xander kwam ons verder helpen , de andere jongens waren wel paraat. Rist , Dante , Zeb , Thomas , Tiebe , Arne en Matze. Jef had er zoals altijd alle vertrouwen in , maar Dessel wou waarschijnlijk wel een kleine revanche van op het tornooi in Dessel zelf. We kregen alweer enorm warm weer voorgeschoteld , we waren maar juist met 8 , toch afwachten hoe onze jongens in vorm waren. Na een prima en stevige opwarming trokken ons mannen het veld op. Gelegenheidsscheidsrechter Ludo was er ook weer bij , hij floot de wedstrijd in gang. Nog eens een applausje voor ons terreinverzorgers , ze leverden alweer schitterend werk want we konden van start gaan op een knappe grasmat.

De wedstrijd start aan een enorm hoog tempo , waarin Dessel iets meer initiatief neemt als Zammel. We vergeten met momenten te voetballen , wat Jef toch altijd vraagt. De afstanden tussen verdediging - middenveld - aanval is iets te groot , waardoor er nog meer meters moeten gedaan worden. Niet dat Zammel wordt weggespeeld , maar iets meer balbezit voor Dessel toch in de beginfase. Dessel dreigt met enkele schotjes die over vliegen , maar Zeb houd voor de rest goed de 0 op het bord. De uitploeg komt ook op voorsprong als eerste , de spits kan richting doel gaan en omspeelt Zeb en werkt de bal goed in doel 0-1. Zammel pikt naargelang de wedstrijd vordert toch iets meer aan en ze beginnen iets meer de bal te laten gaan en dat loont ook snel. Via de flank krijgt Thomas de bal in de voeten uit een schuine hoek , hij puntert de bal overhoeks binnen 1-1. Daarmee gaan we ook rusten na een stevig openingskwartier. 

Jef stuurt op enkele plaatsen toch wat bij , alles moet nog beter en vooral onze handeling moet veel sneller bij sommige. Aansluiten en goed opschuiven als er druk wordt gezet , veel korter op ons mannetje en meer voetballen als dat gaat. Groen wit luistert goed en start iets gretiger aan kwart 2 , ze schakelen een versnelling hoger. Op het middenveld verricht Tiebe heel wat werk en loopwerk. Vooraan zorgen Dante en Xander voor de acties , Thomas heeft zijn handen vol met de stevige verdediger. Op een lange bal van Tiebe , is Thomas eerder op de bal als zijn verdediger , hij gebruikt zijn sterke lichaam en kan alleen naar doel gaan , met een knappe stifter werkt hij de 2-1 mooi over de doelman. Achteraan bij Zammel staat het vrij goed , Dante - Rist en Matze zijn baas over hun aanvallers. Thomas wordt goed in de hoek gestuurd door Arne , de bal blijft op de lijn rollen en Thomas reageert sneller als zijn verdediger en kan alleen naar doel gaan , hij werkt de 3-1 goed voorbij de Desselse doelman. Zammel zet nog eens goed druk , met Thomas als aanjager , hij veroverd goed de bal en gaat zijn mannetje voorbij tot 2 keer toe , prima breed op de inlopende Arne die de 4-1 op het bord zet. Knappe goal jongens. Dit is ook de ruststand.

Jef houd ons manschappen scherp en gretig , want tegen Dessel is een match nooit niet gespeeld. Ze hebben kwaliteit en kracht in de ploeg , we zullen nog een hele 2de helft ervoor moeten knokken voor een goed resultaat neer te zetten. We komen ook scherp buiten en starten goed aan kwart 3. Op aangeven van Rist , stuurt hij Thomas alleen naar doel die de 5-1 binnen werkt. Via iets te slordig verdedigen bij Zammel , prikt Dessel er ook nog eentje bij , zo wordt het 5-2. Beide ploegen voetballen aardig rond , het tempo ligt enorm hoog met het warme weer , de duels zijn ook pittig een ideale mix voor een leuke pot voetbal. Beide ploegen krijgen niet heel veel kansjes meer en daarmee gaan we nog een laatste keer rusten en op naar kwart 4.

De vermoeidheid bij Zammel begint in de benen te kruipen , Jef vraagt om nog een kwartier te knallen , voor mekaar te werken en vooral het balletje het werk te laten doen , die wordt niet moe natuurlijk. Dessel is nog een keertje gevaarlijk met een hoge bal over doel van Zeb. Zammel komt er ook nog een keertje uit via Dante , maar hij tikt hem iets te ver voor zich waardoor de doelman hem heeft en Dante raakt met zijn knie de toppen van de doelman , hij moet er even af voor verzorging. We spelen even met zijn 7 verder , wat krachten kost natuurlijk. Even later wringt Thomas zich alweer vrij van zijn verdediger , hij kan alweer alleen naar doel gaan , zo moet je ze hem vandaag niet geven want hij prikt hem alweer tegen de netten 6-2. Achteraan en in het midden werken onze jongens zich te pletter , wat een karakter , schitterend gasten. Dessel krijgt ook meteen een kansje , maar ze werken de bal naast. Na slecht uitverdedigen van Zammel , kan een Desselse speler eens aanleggen en trapt de bal voorbij Zeb , 6-3. Dessel is alweer gevaarlijk , de bal gaat maar voorlangs. Zammel heeft het even moeilijk , slecht uitverdedigen alweer , de bal wordt onderschept en Dessel vergeet de kansjes af te maken. Dante onderschept aan de andere kant een te korte inspeel pas van de doelman , hij kan alleen naar doel gaan en werkt mooi de 7-3 binnen. Op hoekschop scoort Dessel ook nog een keertje , de speler knikt hem mooi binnen 7-4. Zammel is echt moegestreden , maar blijft vechten voor elke bal. Na mooi samenspel tussen Tiebe en Thomas kan Thomas nog een keertje aanleggen , maar de bal vliegt over. Dessel werkt ook nog eens een grote kans naast het doel van Zeb. Even later alweer minder uitverdedigen bij Zammel , de 7-5 eindstand wordt staalhard binnen geknald. 

Ons jongens speelden vandaag met net genoeg volk een sterke wedstrijd. Dessel in kwart 1 en 4 de bovenhand en Zammel in kwart 2 en 3 de bovenhand. We kregen een boeiende topper met heel veel tempo in de match en enkele prima combinaties via beide kanten. Dikke proficiat jongens met jullie fel bevochten overwinning , op karakter noemen ze dat! Chapeau gasten.

Speelden mee voor Zammel: Rist , Dante , Zeb , Arne , Thomas , Matze , Tiebe , Xander

Afwezig: Gust , Azeddin , Milan

Goals: Dante ( 1 ) , Arne ( 1 ) , Thomas ( 5 )

Volgende wedstrijd op Zaterdag 7/9 in Booischot om 11h00. Supporters op post!!!