Woensdag 28/8/2019

U12 - Westerlo 21-0

Verslaggever van dienst: Trainer Jef Peeters

Zoals elk jaar hebben we een traditie met Westerlo , dat zij met enkele ploegen naar Zammel komen voor een vriendschappelijke wedstrijd te spelen. Ons U12 moesten dus ook aantreden tegen de buren. Kopzorgen wel voor trainer Jef , het 1ste elftal moest hun 2de competitiewedstrijd in Rosselaar Hulsen af werken , hij was geselecteerd en kon op de ' Westel ' dag niet aanwezig zijn , Jef kennende zal dat pijn gedaan hebben , maar zijn voetbalmatch was ook belangrijk natuurlijk. Ons jongens trokken hun plan wel en collega trainer Glen Van Den Eynde pakte over van Jef , alvast bedankt Glen. Glen kon niet rekenen op een voltallige U12 kern , want Gust lag nog in de lappenmand , Thomas - Milan en Azeddin waren nog op vakantie. Vince , Xander en Sander kwamen ons versterken. Jef had een schema opgesteld wel voor Glen , maar hij mocht naargelang de wedstrijd vorderde zijn eigen goesting wel laten gaan natuurlijk , hij was de baas. De weergoden waren niet zo goed gezind als anders , veel regen , veel wind vloog over Zammel heen en enkele wedstrijden werden na enkele minuten spelen stopgezet , de U12 wedstrijd ging wel door. 

Het was een beetje afwachten wat Westerlo ging bij hebben van ploeg , maar daar kwam al snel verandering in want Zammel begon de wedstrijd zeer gretig , zoals leeuwen. Veel druk naar voor wat top was en ze vooral niet laten voetballen. Dante kan al snel de 1-0 binnen knallen in de rebound op een schot van Sander. Westerlo probeert wel te voetballen , maar de gretige thuisploeg is zo scherp als een mes en de wil naar de bal is enorm groot. De 2-0 komt er via een knappe aanval van Zammel , prima actie van Dante die met Arne samen voor doel komt , hij legt hem goed breed en Arne tikt hem makkelijk binnen. Dante die niet te houden is , loopt alweer iedereen eraf op rechts , prima voorzet alweer op Xander die de 3-0 binnen werkt. De 4-0 onderschept Dante de bal na uitverdedigen van de doelman , hij bedient Arne makkelijk voor doel. De 5-0 komt er via een hoekschop van Xander , Sander kopt de bal in doel. De 6-0 is voor Sander , prima actie van Vince die hem mooi vrij speelt. Daarmee gaan we even rusten.

Zammel heeft overal de bovenhand , Westerlo komt er bijna niet uit. Zammel begint alweer het beste en trekt alweer in de aanval. Via een individuele actie van Xander bedient hij Sander voor doel die de 7-0 binnen werkt. Het gaat met momenten echt veel te makkelijk voor Zammel , het niveau verschil is te groot en Westerlo kan er weinig tegenover zetten. De 8-0 is ook daar , Xander gaat richting doel en legt prima breed op Sander die hem makkelijk binnen tikt. We gaan de rust in met nog een doelpunt voor Zammel , Xander prikt er nog eentje bij op aangeven van Sander. 

In de 2de helft hetzelfde spelbeeld zoals in de 1ste helft , Zammel overal de bovenhand , gretig en niet te houden. Ze hebben er al snel eentje binnen liggen , Matze met de prima actie en hij bedient Xander die beheerst de 10-0 binnen legt. De 11-0 is voor Dante via een knappe actie. Sander dwingt een verdediger tot een own goal , de 12-0. De 13-0 is voor Sander op aangeven van Dante. Het verslag begint saai te worden , Zammel scoort aan de lopende band en speelt Westerlo helemaal zoek. Het knappe van Westerlo is wel dat ze blijven uit voetballen , maar Zammel zet zo goed druk dat ze er bijna niet uitkomen. De 14-0 hangt ook in de lucht , Sander werkt een pas van Dante binnen. De 15-0 is voor Matze , Dante alweer als aangever. De 16-0 komt er via Xander , hij onderschept een bal in de verdediging en werkt mooi af. Daarmee gaan we naar het laatste kwart.

Waarin Zammel nog altijd de beste ploeg is , onze buren uit Westerlo hebben al lang hun hoofdjes laten hangen en dat mag je vooral niet te snel doen tegen ons kleppers , zij blijven ervoor gaan. Ondertussen hebben ze de 17-0 ook al binnen liggen , prima pas van Matze op Rist die de bal tegen de netten jaagt. Tiebe pikt ook zijn goaltje mee , Matze als aangever 18-0. De 19-0 is voor Vince , op aangeven van Dante. Zeb heeft ondertussen zich ook al eens moeten showen met enkele knappe reddingen. De 20-0 is ook een feit , Xander alweer op aangeven van Matze. We sluiten de wedstrijd af met nog een doelpunt voor Zammel , Tiebe prikt de 21-0 makkelijk binnen.

Ons jongens winnen het buren duel , maar weinig tegenstand vandaag natuurlijk voor ons groen witte kampioenen. Toch een proficiat met jullie geleverde spel jongens , het is natuurlijk ook jullie sterkte en de gretigheid bij Zammel spatte eraf. 

Speelden mee voor Zammel: Rist , Dante , Zeb , Arne , Vince , Matze , Tiebe , Xander , Sander

Afwezig: Gust , Azeddin , Thomas , Milan

Goals: Xander ( 5 ) , Sander ( 6 ) , Arne ( 2 ) , Dante ( 2 ) , Matze ( 1 ) , Rist ( 1 ) , Vince ( 1 ) , Tiebe ( 2 ) , Own Goal ( 1 )