Zaterdag 24/8/2019

U12 - Berg en Dal 7-1

U12 - Beekhoek 10-0

Verslaggever van dienst: Trainer Jef Peeters

Voor ons laatste tornooi van de voorbereiding trokken ons kleppers richting Ten Aard , op de terreinen van Beekhoek was het te doen. Men excuses voor het late verslag , maar onze verslaggever van dienst heeft de vorige dagen het redelijk druk gehad. We hadden er tot nu toe een prima voorbereiding opzitten , alles gewonnen tot nu toe , beter kan niet. Het niveau is stilletjes aan naar het beste voetbal aan het gaan en ons kleppers zijn fysiek bijna op hun top. De weergoden waren alweer goed gezind , iets te warm voor te voetballen , ideaal terrasjesweer wel. Trainer Jef kon nog niet rekenen op zijn voltallige kern , Gust ligt nog in de lappenmand , Thomas en Azeddin waren nog op vakantie. Vince en Senne kwamen ons versterken. Rist , Dante , Milan , Zeb , Matze , Tiebe , Arne waren er ook bij. De tegenstanders voor vandaag waren Berg en Dal en Beekhoek. We konden er dus aan beginnen.

Onze 1ste wedstrijd troffen we de mannen van Berg en Dal. Zammel begint zoals dikwijls met veel druk naar voor en laat hun tegenstanders vooral niet voetballen vanaf minuut 1. De meeste ploegen hebben het enorm moeilijk met de hoge druk , Berg en Dal ook. Ze weten niet waar heen als ze uit voetballen en de handelingssnelheid is niet zo snel als de mannen van Zammel. We zien ook meteen het niveau verschil tussen groen wit en de mannen uit Meerhout. Via een kanonskogel van Tiebe komen we verdiend op 1-0 voorsprong. Zammel blijft ondanks het warme weer veel tempo houden in het spel , prima combinaties op de toch wel knappe grasmat in Ten Aard , met momenten mooi om te zien. Tiebe deze keer als aangever bedient Rist de 2-0 op een presenteerblaadje. De 3-0 komt er via een hoekschop van Dante , de bal beland bij Rist die Tiebe goed vrij speelt en die de 3-0 binnen knalt. Even later ongeveer dezelfde fase , deze keer hoekschop via Arne die Senne bedient , prima overzicht van Senne op Tiebe die de 4-0 binnen legt. Berg en Dal komt in het 1ste deel van de wedstrijd niet bij Milan , hij heeft een rustige namiddag tot nu toe. We gaan even drinken en wisselen van kant.

Jef heeft niet veel te zeggen onder de korte rust , enkele puntjes die bijgestuurd worden , maar voor de rest staat de ploeg prima opgesteld. De taken worden gedaan en Zammel moet niet echt diep gaan voor resultaat te boeken. Ze blijven baas in het 2de deel van de wedstrijd. De 5-0 hangt al snel tegen de netten , prima kaats van Rist op Matze terug die hem stevig tegen de touwen jaagt. Zeb werkt zich te pletter achteraan en houd samen met Senne en Matze de 0 op het bord. De 6-0 komt er ook aan , prima actie van Dante op de rechtervleugel , prima breed op Rist die hem simpel binnen tikt. Even later laat Zammel zich toch verrassen , ze staan achteraan iets te hoog en Berg en Dal schakelt snel om en trapt de 6-1 voorbij Milan. De wedstrijd sluit Zammel af met nog een goaltje , Vince die een prima wedstrijd speelt gaat het lijntje is af en bedient mooi Matze voor doel , die de 7-1 eindstand binnen werkt.

Onze 2de wedstrijd troffen we de thuisploeg Beekhoek , de mannen spelen ook in het groen. Daar start Zammel alweer als beste ploeg , veel druk naar voor en veel balbezit. Ze voetballen goed rond , wat Jef ook gevraagd heeft omwille van het warme weer. Ons vedetten hebben dat ook begrepen , ze laten de bal goed rond gaan. De mentaliteit zit ook overal goed , bij Zammel wordt hard gewerkt voor de bal terug in de ploeg te hebben. Groen wit , Zammel dus komt ook al snel op voorsprong , op pas van Rist scoort Arne de 1-0. De 2-0 komt er ook al snel , prima inschuiven van Senne die Tiebe goed bedient , hij werkt de bal mooi binnen. Beekhoek heeft weinig verhaal tegen het vinnige Zammel , via een individuele actie van Dante , lopen we 3-0 uit. Net voor affluiten van het 1ste gedeelte scoort Matze ook nog een keertje , via hoekschop van Dante 4-0. 

Ons jongens hebben al veel gegeven , maar blijven geconcentreerd en de honger is nog groot bij Zammel. De winst mentaliteit zit bij ons mannen serieus in hun vel , ze willen nog meer. Ze vliegen er ook weer meteen in als leeuwen. Dante kan nog eens het lijntje af gaan , prima achteruit op Rist die de 5-0 binnen knalt. De 6-0 is voor Rist alweer , hij kan profiteren van bal verlies achteraan bij Beekhoek. Even later alweer Rist , Tiebe met het prima voorbereidende werk en de 7-0 staat zo al snel op het bord. De 8-0 is ook voor Rist , op aangeven van een prima spelende Dante. Ondertussen treft Matze ook nog eens het doelkader , hij werkt een voorzet van Dante op de paal. De 9-0 komt er ook aan , Dante alweer met de knappe actie voorbij alles en iedereen. Beekhoek kan geen vuist meer maken en is niet opgewassen tegen het gretige Zammel. We sluiten deze wedstrijd af met nog een doelpunt voor Zammel , Rist prikt er nog eentje in op aangeven van Dante 10-0. Achteraan hadden Zeb , Senne en Tiebe samen met Milan een rustige namiddag. 

Ons jongens speelden vandaag alweer een prima tornooi. Ze hebben niet echt diep moeten gaan en waren iets te sterk voor de 2 ploegen die we tegen kregen. Dikke proficiat jongens met jullie 2 knappe overwinningen. Zo zitten de tornooien erop en kunnen we ons concentreren op de competitiewedstrijden. 

Speelden mee voor Zammel: Rist , Dante , Milan , Zeb , Arne , Vince , Senne , Matze , Tiebe

Afwezig: Gust , Azeddin , Thomas

Goals: Matze ( 3 ) , Rist ( 7 ) , Tiebe ( 4 ) , Arne ( 1 ) , Dante ( 2 )