Vrijdag 2/8/2019

U12 - OG Vorselaar 3-2

U12 - Vosselaar 3-2

Verslaggever van dienst: Trainer Jef Peeters

Het nieuwe seizoen is weer van start gegaan , naar jaarlijkse gewoonte beginnen we het seizoen altijd op de startdag van de jeugd met een eerste training. Deze was al achter de rug en na een stevige trainingsweek stond er ook al ons eerste tornooi op het programma , op vrijdagavond in Olen United. De verslaggever had nog vakantie , vandaar het late verslag waarvoor mijn excuses , terug naar het echte leven. Ons U12 trokken met 9 jongens richting Olen , Gust was gekwetst en Matze was nog op vakantie. Rist , Dante , Milan , Azeddin , Thomas , Zeb , Arne , Tiebe en Vince van de U11 waren er wel bij. De tegenstanders die we voorgeschoteld kregen waren OG Vorselaar en Vosselaar , 2 serieuze testen al vroeg in het nieuwe seizoen. De voorbereiding dient natuurlijk voor terug het balgevoel te krijgen , de fysieke paraatheid terug omhoog te krikken en het mooie voetbal terug in de benen te krijgen. Mijn trouwe afgevaardigde Mario was er ook weer bij zoals gewoonlijk , hij vliegt er alweer met de volle goesting in dit jaar. De terreinen in Olen lagen er schitterend bij , ideaal zomers weertje voor een leuke pot voetbal hopelijk. We konden er na een stevige opwarming aan beginnen. 

Wedstrijd 1 troffen we OG Vorselaar , de wedstrijd start nog al rommelig voor beide ploegen en we merken al snel dat er veel slordigheden te zien zijn op het veld. Er wordt veel gelopen met bal op het veld en we zien al snel jongens naar adem happen , wat normaal is. We zijn nog maar een weekje aan het trainen , de fysiek is nog niet top , de bal laten gaan jongens is de boodschap. Naarmate de wedstrijd vordert probeert Zammel de vrij ruimte te zoeken op een voetballende manier , Vorselaar dat toch wel een stugge tegenstander is en de duels steviger aan gaat als Zammel , de groen witte zijn met momenten veel te plat en reageren telkens iets te traag waardoor Vorselaar toch makkelijk stand houd. Even later komt Zammel toch op een 1-0 voorsprong , Dante met de prima actie op rechts voorbij zijn tegenstander op aangeven van Thomas , de bal hangt tegen de touwen. Vorselaar doet goed mee en komt ook enkele keren tot scoringspositie , maar Milan houd goed de 0 op het bord. Aan de andere kant krijgt Zammel nog kansjes via Dante , Thomas en Arne maar we zijn nog niet scherp genoeg voor doel. Even later is het wel prijs , knappe actie alweer van Dante op rechts , prima voorzet richting Thomas die de 2-0 op het bord zet. Daarmee gaan we van kant wisselen en even rusten. Jef stuurt onder de korte rust toch even bij en er moet meer druk gezet worden als ploeg , niet met een paar man , met allemaal. De bal moet meer rond gaan , er wordt veel te veel met de bal gelopen , wat niet lukt op het grotere veld van dit jaar. 

De 2de helft begint gelijk op gaand , Vorselaar komt toch iets beter in de wedstrijd en Zammel heeft het met momenten moeilijk in het spel , ze kunnen Vorselaar wel van hun goal houden. Het spel is te slordig met momenten bij Zammel , maar ze scoren nog wel een keertje , Tiebe met de pas op de weglopende Thomas die de 3-0 binnen trapt. Vorselaar kan al snel tegen scoren , de 3-1 is snel een feit , via bal verlies achteraan bij Zammel , veel te makkelijk weggegeven. Zammel verliest veel te veel duels overal en Vorselaar is een pak steviger als groen wit , we komen enkele keren goed weg achteraan en Milan moet Zammel enkele keren recht houden. De 3-2 wordt ook veel te simpel weggegeven , Vorselaar pakt het cadeau met een strikje aan. Zammel krijgt ook nog wel mogelijkheden , maar de stand blijft 3-2 en de winst gaat mee naar Zammel. 

Wedstrijd 2 troffen we Vosselaar , de mannen uit Turnhout. Zij komen dit jaar uit in onze reeks in competitie. We zien al snel dat dit een ploeg is met veel kwaliteit in hun rangen. Vooraan zien we al snel een spits die heel onze achterlijn aan de praat houd , als hij aan de bal is , is het oppassen geblazen. Zammel moet toch een tempo hoger gaan spelen , willen ze tegen deze ploeg iets raken. Vosselaar krijgt al enkele mogelijkheden om de score te openen , maar ze wringen de kansen de nek om. Even later is het toch prijs , een schot wordt afgeweken op een Zammels been en de 0-1 staat op het bord. Zammel reageert al meteen , een stevige trap van Thomas vliegt al snel tegen de netten 1-1. De handelingssnelheid van Zammel is met momenten iets te traag , waardoor Vosselaar het goed in de handen heeft en Zammel goed van hun doel houd. Even later scoren ze de 1-2 ook , op dat moment misschien wel verdient. Daarmee gaan we even rusten. Trainer Jef moet ons jongens toch even wakker schudden , het tempo moet de hoogte in , de duels moeten gewonnen worden , beweging zonder bal en met bal moet veel en veel beter en vooral veel korter op ons mannetje spelen , we laten ze met momenten voetballen , druk op de bal vraagt Jef. 

Ons jongens proberen na de rust toch iets meer druk naar voor te zetten , achteraan wordt er iets korter gespeeld op hun mannetje , wat toch iets beter is. Zammel laat met momenten iets beter de bal rond gaan , waardoor Vosselaar soms moet achtervolgen. Via Dante kunnen we terug op gelijke hoogte komen , na een knappe aanval van achteruit naar voor kunnen we via Dante de 2-2 op het bord zetten , mooie goal. Het blijft spannend , Vosselaar krijgt nog mogelijkheden om de score te vergroten , maar Milan houd met een knappe reflex Zammel recht of Vosselaar wringt hun kans de nek om. Aan de andere kant mikt Thomas nog eens op de paal en krijgen we nog kansjes via Rist , Dante en Vince. Net voor affluiten denkt iedereen dat deze wedstrijd op een gelijkspel gaat eindigen , maar Zammel denkt daar anders over. Thomas kan richting doel gaan , via een slechte pas van de doelman van Vosselaar die ver uit zijn doel staat , maar vergeet af te werken , de bal komt bij Vince hij vloert de doelman met een knappe lob over de doelman , de 3-2 voor Zammel. 

We winnen vandaag 2 wedstrijden , wat wel knap is. Het spel was niet altijd het mooiste om te zien , dat kan veel beter. Vooral op het grote veld moeten we meer de bal laten gaan , de fysiek was ook nog niet top. Jef verwacht ook dat er gewerkt wordt op het veld , druk vooruit en meters doen. Na een weekje trainen was niet alles slecht natuurlijk , we missen nog redelijk wat wedstrijdritme , we winnen beide wedstrijden en dat is wel goed voor het vertrouwen meteen. We speelden ook niet tegen de minste ploegen , beide ploegen waren van prima kwaliteit. Dikke proficiat met jullie 2 overwinningen , we starten goed aan het nieuwe seizoen. 

Speelden mee voor Zammel: Rist , Dante , Azeddin , Milan , Zeb , Tiebe , Arne , Thomas , Vince

Afwezig: Gust , Matze

Goals: Thomas ( 2 ) , Dante ( 3 ) , Vince ( 1 )