Oosthoven - Zammel 1-2

Het zonnetje brandt al goed wanneer we met onze 8 overgebleven U12Akes de accommodatie van Oosthoven betreden. Lucius geniet van een weekje Marokko dus geen wisselmogelijkheden vandaag.

Oosthoven start snedig en Zammel moet enkele keren flink aan de bak. Matty kan het gevaar voorlopig keren. Oosthoven rijgt de hoekschoppen aan elkaar en één daarvan krijgen we niet voldoende weggewerkt. De bal valt via de kluts in doel en we staan 1-0 in het krijt in de 8ste minuut. Oosthoven speelt scherper dan de Zammelse boys en we komen goed weg wanneer Matty wederom een doorgebroken speler een halt weet toe te roepen. Zammel komt zelf amper aan kansen in deze eerste helft en enkele schuchtere pogingen van Jonathan en Donart kunnen de doelman van de thuisploeg niet verontrusten. Oosthoven steekt nog enkele mooie aanvallen in elkaar maar tot scoren komen ze niet meer. Tijd voor onze boys eens op scherp te zetten en ze de nodige peptalk toe te spreken.

Zammel neemt in de tweede helft de handschoen op en zorgt er in ieder geval al voor dat de duels meer en meer gewonnen worden. Van oogstrelend voetbal kunnen we moeilijk praten, maar de inzet en overgave is nu wel aanwezig. We geven minder weg en komen zelf al eens meer opzetten. Jonathan heeft terug zijn linksachter positie ingenomen en Neyo mag het eens proberen op 9. Donart komt dan weer op 11 en dat loont. Donart speelt de ziel uit zijn lijf en zorgt voor dreiging bij de thuisploeg. In de 40ste minuut is het dan ook raak wanneer Jona en Donart een mooie combinatie in elkaar steken en onze jongste, de weg naar de netten weet te vinden, 1-1. Dit is wel een opsteker voor Zammel en de ploeg begint er in te geloven. Oosthoven won blijkbaar na Nieuwjaar al hun wedstrijden, dus dit wil zeggen dat het over een stevig geheel beschikt. We moeten steeds heel alert blijven voor hun stevige speerpunt, maar Robbe heeft zich goed herpakt in de tweede helft en laat zich gelden in de duels. Ook Lars en Jona doen hun duit in het zakje. Vince die nog niet volledig hersteld is van zijn ziek zijn vorige week, wisselt goeie met minder goeie momenten af, maar we merken al een beetje beterschap. Enkele mooie combinaties kunnen niet worden verzilverd door Donart, Vince of Seppe en dus blijft het spanend. Maar dan ontbind Donart nog een keer al zijn duivels en rijt hij de verdediging uit elkaar met een knappe actie, de 1-2 staat op het bord in de 50ste minuut. Zammel knokt voor wat het waard is en probeert van de druk weg te houden. We kunnen de kloof niet vergroten en net voor affluiten is de thuisploeg er vandoor. Een speler storm af op onze doelman, het schot wordt afgevuurd , maar onze zwarte panter Matty staat er weer met een sublieme redding en wordt door zijn verdedigers bijgestaan in de rebound. Zo kunnen we al strijdend een deugddoende zege meenemen naar Zammel. Proficiat boys!

Voor Zammel speelden: Matty, Robbe, Lars, Jonathan, Vince, Seppe, Neyo en Donart(2)