Kfc Zammel U12A – U13 Houthalen 4-1

Woensdag 4/4 stond er voor onze boys de vriendschappelijke terugwedstrijd tegen Houthalen U13 op het programma. In de heenwedstrijd speelden we er een verdienstelijke wedstrijd,maar moesten we in het laatste kwart de duimen leggen voor de fysiek sterkere en grotere kerels van Limburg en eindigde de wedstrijd toen op 5-3. Lucius en Neyo waren niet van de partij nu, dus kregen we wel de nodige versterking van de U13 ploeg. Stan Steurs,Tuur en Brend kwamen onze U12A-kes versterken.
De bezoekers nemen van het begin het initiatief en Zammel staat al dadelijk onder druk. Maar dat wij over een betrouwbare keeper beschikken is wederom duidelijk. Matty red enkele vroege doelpogingen en voorkomt zo een achterstand. Houthalen beschikt over een grote balvaardige jongen op het midden en zelfs Stan S en Tuur kunnen hem maar moeilijk afstoppen. Hij creëert enkele kansen voor zichzelf, maar goed verdedigend werk van Zammel zorgt ervoor dat deze pogingen vanuit een moeilijke hoek moeten ondernomen worden, waardoor zijn kans op scoren toch beperkter wordt.Jonathan,Lars,Brend en Robbe moeten enkele keren gepast tussenkomen om onheil te voorkomen, maar doen dit met brio. Zammel overleeft de eerste 10 minuten en komt stilaan maar zeker in de wedstrijd. Donart heeft terug zijn snelle benen gevonden en racet er enkele keren zijn tegenstrever er vanaf. Jammer genoeg weet hij vooralsnog niet te scoren. Ook Stan S kan enkele schoten niet kadreren, en als dat wel gebeurt staat de doelman in de weg. Het spel gaat nu op en neer, maar Zammel kan via een snelle uitbraak scoren. Eerst is er een goeie en stevige interventie van Robbe achteraan, hij speelt de bal tot bij Jonathan, deze diep op Donart en ze vervolledigen de dubbele één twee waardoor Donart alleen voor doel verschijnt en de doelman geen schijn van kans laat,1-0 in de 29ste minuut. Dit is tevens ook de ruststand.
Zammel gaat in de tweede helft nog beter spelen en leggen combinaties op de mat die de bezoekers naar adem doen happen. De versterking van de drie U13 spelers, zorgt voor een bepaalde rust aan de bal en dit heeft een positief effect op onze U12 spelers. Lars imponeert ook vandaag weer met zijn krachtige ingrepen en laat zich gelden tegen de grotere en stevigere jongens van Houthalen. Hij wordt hiervoor beloont wanneer een afvallende bal voor zijn voeten rolt en Lars verschroeiend uithaalt,2-0 in de 35ste minuut. We krijgen nog enkele goede kansen maar vergeten deze af te maken. Vince,Donart en Seppe, zijn net niet scherp genoeg en de pogingen worden geblokt of naast getrapt. De bezoekers doen enkele verschuivingen vooraan en beginnen aan hun slotoffensief. Zammel kreunt onder de druk, maar dan is er altijd weer Mathias die de meubelen red. Zelfs een poging naar de winkelhaak duikt hij met de allure van Thibaut Courtois uit zijn doelvlak. Even later volgt er een voorzet die aan de tweede paal wordt ingetrapt maar vanop korte afstand wordt gestopt door Matty. De bezoekers beginnen zich te ergeren en durven al zich al eens bezondigen aan onsportief gedrag. Eerst wordt Brend nagetrapt en wanneer de bal dan bijna een metertje uitgaat en ze toch nog blijven doorspelen, merk je dat ze enigsinds gefrustreerd geraken. Zammel laat het niet aan het hart komen en Stan S profiteert van de ruimte die de bezoekers weggeven op het einde, hij knalt de 3-0 binnen in de 57ste minuut. Een vrije trap van Robbe valt op de lat en in de rebound is het Vince die met te hoog geheven voet de bal binnen werkt. Het doelpunt wordt terecht afgekeurd voor gevaarlijk spel. Houthalen speelt nu enkel nog lange ballen en probeert hun snelle spits de ruimte in te sturen. Robbe, die dit heel de wedstrijd onder controle had, verkijkt zich op de diepe bal en de spits komt alleen voor Matty en scoort de 3-1 in de 59ste minuut. Robbe wordt even later in een duel nog neergetrokken en heeft te veel pijn aan de schouder om verder te kunnen, Lars neemt zijn plaats in voor de laatste minuutjes. Stan S zet ook zijn prima prestatie kracht bij en knalt de eindstand ,4-1, op het bord in de 60ste minuut. Een knappe partij tegen een stevige tegenstrever met enkele balvaardige spelers in de rangen. Maar de Zammelse boys toonden de juiste mentaliteit en gingen volop mee in de strijd en brachten dan ook bij momenten nog eens knap voetbal. Bedankt Stan,Tuur en Brend voor jullie prima bijdrage en ook de U12A boys die tegen spelers van een jaar ouder, toch knap weerwerk boden. Top gedaan mannen!

Voor Zammel speelden: Matty,Robbe,Lars(1),Brend,Tuur,Stan S(2),Jonathan, Donart(1),Vince en Seppe.