Kfc Zammel – Kfc Oosthoven 3-3

Op vele terreinen werd volop afgelast, maar gelukkig was dat in Zammel wel even anders. Want het sparen van de veldjes de afgelopen weken en het extra werk van terreinverzorger Peter, zorgde er voor dat de Zammelse jeugd hun wedstrijden in eigen huis perfect konden afwerken. Robbe was nog niet hersteld van zijn blessure,maar kan volgende week terug aanpikken op training.
Omdat we deze keer ons veldje op het A-terrein moesten maken zijn de ruimtes een pak groter om te belopen. Zammel is dan ook maar net met 8 spelers, waardoor we zonder wisselspeler deze wedstrijd moeten afwerken. Oosthoven is een stevige tegenstrever en de wedstrijd is dan ook in evenwicht. Matty moet vanaf het begin al enkele pogingen van de bezoekers onschadelijk maken, maar ook de bezoekende doelman heeft zijn deel van het werk moeten verrichten. Zammel speelt iet wat nerveus en dit geeft de bezoekers de mogelijkheden om te counteren. Mathias moet tot twee maal toe een doorgebroken speler een halt toe roepen. Beide doelmannen ontpoppen zich vandaag tot absolute uitblinkers, want de reddingen die ze tonen zijn van hoge kwaliteit. Toch kan Zammel net voor de korte break de score openen via uitblinker Donart, eerst is er een twijfelachtige duel tussen Seppe en zijn tegenstrever, maar Seppe neemt de bovenhand en legt voor op Donart die niet aarzelt en de voorsprong op het bord zet in de 14de minuut. De bezoekers nemen de wedstrijd in handen en brengen in de 19de minuut de bordjes in evenwicht,1-1. Zammel ziet even af nu en tracht de schade te beperken. Doelman Matty onderscheidt zich wederom vandaag met sublieme reddingen. Zammel komt iets minder aan kansen en wanneer het toch zo ver komt is het wederom de dekselse doelman die pogingen van Seppe,Donart en Lu kan redden. We gaan dan ook rusten met een 1-1 stand.
In de tweede helft neemt Oosthoven een vliegende start en scoort het al snel de 1-2 na minder goed verdedigen van Zammel. Matty red eerst nog maar de herneming is voor een Oosthovense speler en we staan in het krijt. Zammel ligt onder druk en slikken in de 36ste minuut, na drie reddingen van Matty, de 1-3. Nochtans is Lars achteraan beresterk, maar laten de vleugelbacks en middenvelder Vince te veel ruimte voor hun tegenstrevers. Zammel schakelt wel terug een tandje hoger en begint terug een pak beter te voetballen. Uitblinker Donart , loopt zich mooi vrij op rechts en krijgt de bal in de diepte aangespeeld van Seppe, Donart aarzelt wederom niet en knalt overhoeks knap binnen, 2-3 in de 37ste minuut. De wedstrijd is nu helemaal los en Zammel schakelt zowaar nog een tandje hoger. Vince heeft meer rust aan de bal en ook vooraan wordt er knap vrijgelopen en gecombineerd. De bezoekers zien sterren en Donart schud de ene actie na de andere uit zijn schoenen. Het is een wonder dat de keeper deze pogingen onschadelijk weet te maken. Toch blijft Zammel aandringen en na heel mooi samenspel komt Donart één tegen één met zijn tegenstrever, hij omzeild zijn mannetje en legt dan ook nog eens de bal heel cool in het hoekje in de 50ste minuut, 3-3.
Jonathan en Neyo zijn nu helemaal bij de les en geven hun ploeg dat extraatje om de wedstrijd in ons voordeel te doen kantelen. Zammel maakt aanspraak op de overwinning en gaat er vol voor. Enkele mooie combinaties brengen Seppe tot twee maal toe in stelling, maar Seppe wacht net iets te lang om te schieten ,waardoor er steeds een voetje of redding van de keeper ,roet in het eten gooien. De spanning is te snijden, en deze wedstrijd verdient misschien geen winnaar, maar toch heeft Zammel in de eindfase veel meer overwicht en kansen om deze wedstrijd alsnog in hun voordeel te doen kantelen. Maar wanneer Lu’s schoten ook nog mooi gered worden door de uitstekende doelman, moeten we eerlijk zijn en zeggen dat deze enorm spannende en uiterst genietbare wedstrijd eindigt op een 3-3 gelijkspel. Chapeau ook aan de bezoekers, die eveneens op een voetballende manier, deze wedstrijd mee kleurden tot één van de, zo niet spannendste wedstrijd van het seizoen. Man of the match is ditmaal Donart,die met zijn jaartje minder toch maar even de hele verdediging aan de praat hield vandaag. Voor al onze gasten, een dikke pluim voor jullie inzet en karakter, want zonder wissel, deze tegenstrever achteruit drijven in het laatste kwart, is een prestatie op zich. Top Gasten!

Voor Zammel speelden: Matty,Lars,Neyo,Jona,Vince,Lu,Donart(3) en Seppe.