Kfc Zammel – St Dimpna 1-3

Op deze frisse woensdagavond mochten we de buren van St-dimpna ontvangen op de Zammelse velden. Deze ploeg is wat te vergelijken met de onze en hadden quasi hetzelfde moeilijke parcours afgelegd in onze sterke reeks, namelijk al hun wedstrijden verloren. Jonathan is uit het gips, maar deze partij kwam net te vroeg voor hem.
De wedstrijd gaat van start en St-Dimpna neemt het heft in handen. Mathias moet al dadelijk enkele keren de meubelen redden, want we zijn niet bij de les. Na enkele waarschuwingen is het dan toch zo ver, Robbe speelt terug op Matty, deze heeft geen aanspeelmogelijkheid en met altijd de voetballende oplossing in het achterhoofd, speelt Matty de onder druk staande Robbe in. Deze verliest het duel en het staat 0-1 in de 5de minuut. Lars wordt in het midden door zijn rechtstreekse tegenstrever langs alle kanten gepasseerd en hierdoor komt Robbe telkens tegen twee mensen te spelen, gevolg, 0-3 na 7 minuten. Onze ploeg is nog een schim van de ploeg van verleden seizoen. In een poging om de wedstrijd in handen te nemen wisselen Lars en Vince van plaats en zowaar begint Zammel in de wedstrijd te komen. De aanvallen van de bezoekers worden veel sneller afgebroken en we beginnen zelf enkele hele goede acties in elkaar te steken. De afhakende Seppe die eerst nog wat te veel de actie zoekt,maar na enkele keren toch begint te kaatsen en dan de diepte opzoekt, zorgt voor meer druk naar voren toe. Maar Donart, Lu, Vince,Lars en Seppe kunnen de uitstekende mogelijkheden niet verzilveren. We zijn dan ook al aan het eind van de eerste helft als Seppe en Donart een mooie combinatie op poten zetten en Seppe ditmaal wel de netten kan doen trillen,1-3 in de 28ste minuut. Jammer genoeg is er het rustsignaal, want de ploeg was net aan een heel goede periode bezig.
De tweede helft starten de bezoekers weer het best met alweer een kans die Matty moet onschadelijk maken. Maar dan is het terug Zammel dat de forcing tracht te voeren. Vele hoekschoppen volgen maar we kunnen hier toch weinig gebruik van maken. Ook de bezoekers dwingen wel wat corners af en deze komen wel steeds gevaarlijk voor doel. Pogingen van Vince en Lars uit de tweede lijn en open kansen voor Donart en Seppe, worden ofwel door de keeper gepakt,ofwel naast getrapt. Scoren lukt toch o zo moeilijk voor de groen witten dit seizoen en komt daarbij dat we steeds wel heel makkelijk doelpuntjes te slikken krijgen. Maar ook de mentaliteit van sommige spelertjes laat te wensen over, als we achterstaan en een bal in ons voordeel buiten gaat, is er niemand die haast maakt om de bal te gaan te halen. Geen winnaarsmentaliteit noemen we dat dan. Vlak voor tijd is er dan nog een afgekeurd doelpunt voor Zammel, wanneer een speler te vroeg uit loopt maar Lu de bal toch binnen kan werken. De opnieuw genomen vrijschop door Lu, wordt over het doel getikt door de uitstekende doelman van St-Dimpna. De bezoekers zijn een tweetal keer nog wel gevaarlijk maar het merendeel van de kansen zijn toch voor onze jongens geweest, maar wie niet kan scoren, kan ook geen wedstrijden winnen. We eindigen deze wedstrijd dan ook op een ontgoochelende 1-3. Dit weekend is het vrij en dan weer heel veel werk aan de winkel, zowel om de kopjes omhoog te krijgen als om het spel en vechtlust in iedere speler terug te krijgen. Volgende week moeten jullie het dan maar eens laten zien tegen Pulderbos, nog zo één van de sterkere tegenstrevers in de reeks.

Voor Zammel speelden: Mathias, Robbe,Vince,Lars,Neyo,Seppe (1),Donart,Lucius.