Vc Moldavo – Kfc Zammel 0-13

Het zonnetje is weer van de partij, als we met de voltallige groep de Molse jongens en meisjes kunnen gaan bekampen. De vorige confrontatie werd vrij makkelijk in ons voordeel beslist, maar net daarom zou deze terugwedstrijd misschien wel eens moeilijker kunnen worden dan gedacht. We verwittigden onze boys toch al maar even van dadelijk vol gas te geven.
Dit viel niet in dovemans oren en al in de eerste minuut knalt Lars de 0-1 binnen. Het is al Zammel wat de klok slaat en met mooie combinaties de kansen aan elkaar rijgt. Lu,Donart en weer Lu brengen in de 7de,8ste en 9de minuut Zammel op 0-4. Robbe en keeper Matty hebben weinig tot geen werk, maar net voor het kwartier breekt een moedig Moldavo toch een keertje uit. Matty ziet het schot voorlangs gaan. Lu zet in de 15de minuut de stand op 0-5 en zo gaan we de korte break in. Blijven voetballen en niet enkel voor eigen succes gaan is de boodschap nu. Onze ploeg heeft het begrepen en gaat door als collectief. Seppe in de 17de ,Lu in de 18de en Vince in de 23ste minuut, brengen hun ploeg op een comfortabele 0-8 voorsprong. Lucius genoot verleden week nog van zijn vakantie in Marokko, maar is vandaag gretig om zijn doelpuntentotaal op te krikken. In de 25ste minuut is hij wederom aan het feest bij de 0-9. Na knap samenspel tussen Jonathan en Neyo, is het Jonathan die de bal heel mooi in de rechter winkelhaak vlamt, met zijn rechtse nota bene en de ruststand zo op 0-10 zet.
De tweede helft kunnen we uiteraard niet meer spreken van een match en voeren we enkele positiewissels door, het spelpeil zakt hierdoor wel, maar dit geeft de kans aan enkele jongens om zich ook op deze andere posities aan te passen. Seppe en Lu zetten zich heel vaak door maar ofwel is de voorzet niet juist genoeg ofwel loopt de bezetting voor doel niet zoals het moet. Hierdoor slagen we er niet in om in het derde kwart doel te treffen. Het laatste kwart start alvast goed en Seppe kan dadelijk de 0-11 tegen de netten prikken. Een minuutje later is het Donart die zijn prima wedstrijd kracht bij zet met de 0-12. Moldavo komt nog een drietal keren de neus aan het venster steken, maar jammer genoeg voor hun, lukt een eerredder hen niet. Het is Vince die het laatste woord mag hebben en een snelle uitbraak mooi afrond door de keeper te passeren en de bal in het lege doel te leggen. Hiermee komt de eindstand op 0-13 en kijken we nu al uit naar de derby tegen VC Westerlo van volgende week.

Voor Zammel speelden: Matty, Robbe, Lars(1), Jona(1),Neyo, Vince(2), Seppe(2),Lu(5) en Donart(2)