Zondag 18/8/2019

U12 - Oosthoven 2-1

U12 - White Star 7-0

U12 - Dessel 6-1

U12 - St. Amands 2-1

Verslaggever van dienst: Trainer Jef Peeters

Ons 2de tornooi stond op het programma , we trokken richting Dessel waar we terug aan het echte werk konden beginnen. Na een 3 - tal weken training zijn ons jongens stilletjes aan terug naar hun niveau van vorig jaar aan het gaan , de fysiek is bijna zoals hij hoort te zijn , het balgevoel is terug bij de gasten en vooral de goesting is ook weer aanwezig. Er zijn nog enkele jongens achter die een serieuze tand gaan mogen bij steken , hopelijk zijn zij klaar voor de competitiestart. Gust , Azeddin , Tiebe zijn er niet bij. De ander jongens zijn wel paraat. Rist , Dante , Milan , Zeb , Thomas , Matze , Arne waren er wel bij , Vince en Wout komen ons versterken. Dessel had een stevig programma voor ons voorzien en we moesten al vroeg uit de veren om richting Dessel te vertrekken. De weergoden waren slecht gezind want tijdens de rit richting Dessel , volle bak regen , regen voor de hele voormiddag. Hopelijk was het niveau al redelijk wat opgekrikt van in Olen United , daar was het nog wat slapjes allemaal. In de kleedkamers zette Jef zijn manschappen nog eens extra zo scherp , de tegenstanders zijn niet van de minste. Oosthoven , White Star , Dessel en St. Amands troffen we allemaal in een echt tornooivorm in de voormiddag. De terreinen lagen er schitterend bij , nu hopelijk het voetbal ook nog. 

Wedstrijd 1 moesten we beginnen in de groepsfase tegen Oosthoven , die we al even kennen van de vorige jaren. Stevige ploeg met veel kracht en gestalte in de ploeg. De start van Zammel is wel verschroeiend , enorm veel druk naar voor wat Jef heel graag ziet en er wordt echt voor mekaar gewerkt op elke positie. Zammel is ook de betere ploeg in het spel , Oosthoven is van slag van het stevige tempo van groen wit. We voetballen al snel mooie kansjes bij mekaar , via Thomas en Dante maar de 0 blijft op het bord. Even later is het Wout die de bal krijgt , hij brengt een voorzet schot voor doel en die valt in de verste hoek binnen , 1-0 voor Zammel. Oosthoven komt ook enkele keren piepen voor het doel van Milan , maar onze doelman laat zijn reflexen ook enkele keren goed zien , hij houd Zammel goed recht. Het spel van Zammel is echt mooi om te zien , knap voetbal en mooie combinatie met momenten op de mat , vooral uitblinker Dante die een gesel is voor de verdediging van Oosthoven , zijn tegenstander is ook behoorlijk snel , maar hij wordt door Dante enkele keren zot gedraaid en eraf gelopen. Misschien een beetje tegen de gang van het spel in , komt Oosthoven op gelijke hoogte terug , de 1-1 wordt verschroeiend tegen de netten getrapt , niet te pakken. Achteraan bij Zammel staan ze wel goed te verdedigen , Wout en Zeb staan prima hun mannetje. Oosthoven wordt wel potiger met de minuut , Rist wordt van het veld getrapt met een bruuske tackle , voet vooruit op zijn enkel. Zammel echt niet van slag , Rist even naast de kan met een zakje ijs op zijn enkel. Even daarna rukt Zeb goed op op de linkerkant , prima overzicht richting Dante die de verdiende 2-1 binnen trapt , Zammel viert terecht. Dit was ook het laatste wapen feit van de wedstrijd , de overwinning is binnen.

Wedstrijd 2 troffen we White Star , nog steeds in de groepsfase. Waarin Zammel als een wervelwind start , volle gas vooruit zoals ze zeggen. We kunnen al snel de 1-0 op het bord zetten , prima actie van Arne centraal en prima steek pas op Thomas die de 1-0 binnen knalt. Zammel blijft knap voetbal op de mat brengen , van voet tot voet echt mooi om te zien. Uitblinker Dante alweer voorbij alles en iedereen , prima breed op Thomas die de 2-0 binnen werkt. Even later ongeveer dezelfde actie , Dante alweer met de actie op rechts , mooi achteruit op Thomas die de 3-0 binnen legt. Achteraan houden Wout , Matze , Zeb alles goed dicht samen met Milan , prima. Arne legt heel wat meters af in het middenveld en de flanken met Vince en Dante voetballen mooie actie bij mekaar. De 4-0 hangt ook in de lucht , deze keer is het Thomas als aangever , Dante werkt goed af. Rist scoort ook een keertje , prima pas van Dante waar hij zijn kanon is kan opzetten 5-0. Even later alweer prijs via Rist , prima achteruit leggen van Thomas , de 6-0 is een feit. White Star kan weinig tegenover zetten en voetballen bijna geen enkele kans bij mekaar , Milan heeft het rustig in doel. De wedstrijd eindigen we met nog een doelpunt voor Zammel , op aangeven van Vince kan Thomas de 7-0 eindstand vast leggen. 

Wedstrijd 3 troffen we de thuisploeg Dessel , we eindigden in de groepsfase op een mooie 1ste plaat en treffen nu de 2de van de andere groep in de halve finale. Beide ploegen beginnen goed aan de wedstrijd , Zammel toch iets meer de bovenhand en de gretigheid bij Zammel is enorm. De wil om de bal te hebben is groot en er wordt zo druk gezet door iedereen zodat Dessel weinig mogelijkheden heeft. Via een knappe actie van Thomas , kan Dante de 1-0 al snel op het bord zetten. Dessel is even van slag van het tempo van Zammel , veel beweging bij groen wit en vooral een verschroeiend tempo met momenten bij de omschakeling. Via een knappe aanval die start bij Matze achteraan , komt de bal bij Thomas die mooi verder tikt tot bij Dante kan hij de 2-0 op het bord zetten. Dessel is nu helemaal de pedalen kwijt , ze panikeren achteraan en weten met momenten niet waar ze staan , Zammel werkt elke kans dat ze nu krijgen gewoon af. De 3-0 komt er ook , prima actie van Vince die zijn mannetje achter laat , prima overzicht richting Thomas en hij laat de netten trillen. Achteraan zijn Wout , Matze en Zeb baas over hun mannetje , als zij gepasseerd zijn is er nog altijd Milan. De 4-0 hangt ook in de lucht , op aangeven van Dante kan Thomas de bal in doel knallen. Via Vince kan Dante ook nog eens scoren , de 5-0. De 6-0 is ook voor Dante , na balverlies achteraan bij Dessel. Zammel treft via Vince ook nog eens de lat. Net voor affluiten scoort Dessel nog een keertje tegen , 6-1 is de eindstand en we veroveren een plek in de finale.

Wedstrijd 4 en ook onze laatste wedstrijd , de finale dus treffen we de mannen uit St. Amands. We zien dat de wil om te winnen bij onze jongens groot is , maar dat moeten ze bewijzen op het groene tapijt. Jef en Mario toch een beetje onder stress , bij de ene al wat minder als de andere. De wedstrijd start en daarin is Zammel toch de betere in het spel , maar St. Amands is een ploeg waar je niet zo snel een goal tegen maakt , een stugge ploeg. We proberen het tempo hoog te houden , maar we voetballen iets te geforceerd. De combinaties zijn al niet zo vlot niet meer als de vorige wedstrijden , maar we voetballen wel al wat kansjes bij mekaar , die we wel vergeten af te werken. Zoals men veel zegt , als je de kansen zelf mist , krijg je dikwijls het deksel op de neus. Dat is ook even zo , St. Amands scoort de 0-1 via een snelle tegenstoot. Geen mand overboord , Jef pept onze jongens toch terug wat op , de veerkracht is groot bij Zammel want iedereen gelooft er ook meteen terug in. Groen wit voetbalt goed en de 1-1 is al meteen daar ook , knappe aanval van Zammel via enkele stationnetjes , Dante met de afwerking. Iedereen even uit de bol. We houden druk naar voor en groen wit is op zoek naar de winnende treffer misschien , die komt er ook. Prima aanval alweer van op links , de bal komt bij Thomas die goed breed legt op Rist die hem overhoeks binnen knalt 2-1. De laatste minuten is nog wel even nagelbijten , maar met een prima keepende Milan en onze sterke verdediging vandaag houden we de 2-1 vast tot op het einde en we winnen het tornooi in Dessel en eindigen op een knappe 1ste plaats na een schitterend tornooi.

Dikke proficiat jongens , jullie hebben een schitterend tornooi gespeeld van match 1 tot in de finale. De mentaliteit en inzet zat bij iedereen van in het begin goed en vooral het mooie voetbal was ook weer te zien , top. Geniet van jullie overwinning en dat was vandaag denk ik wel dik verdiend , na het mooie parcours. Iedereen heel goed gewerkt en op naar de volgende trainingen zodat we helemaal klaar zijn voor het nieuwe seizoen.

Speelden mee voor Zammel: Rist , Dante , Milan , Zeb , Arne , Thomas , Vince , Wout , Matze

Afwezig: Gust , Azeddin , Tiebe

Goals: Rist ( 3 ) , Thomas ( 7 ) , Dante ( 6 ) , Wout ( 1 )

Volgende wedstrijden op Zaterdag 24/8 op het tornooi in Beekhoek. Het tornooi begint om 13h30. Supporters op post!!!