KFC Zammel U12 – SKS Herentals: 25 april 2019
Uitslag 1-6

Kopje onder in 2de helft’

Deze match was onze laatste officiële match bij de U12. Owv Lentefeesten en oudercontacten werd deze match tot 2x toe naar een andere datum verplaatst. Dus dank aan de mensen van SK Herentals voor hun flexibele opstelling.
Door het afhaken van Lennert en de wegens kwetsuur nog steeds afwezige Ferre, moeten we het stellen zonder reserve speler. Aan de andere kant van het veld liepen daarentegen 12 herentals spelers zich warm.
Scheids Lex fluit de match op gang en ons 8-tal gaat meteen voor het spreekwoord, de aanval is de beste verdediging! Ze zijn dan ook de betere ploeg in dit 1ste kwart, maar onze kansen krijgen geen afwerking. Ook in het 2de kwart zetten we de beste acties op en krijgen uitgelezen kansen om de score te openen. En zoals vaak gebeurt dan het gevreesde. Herentals mag na een goeie individuele actie van hun middenvelder de score openen. Niet getreurd echter. Een minuutje later wordt Sander foutief gestuit op een ideale afstand van doel. Floris eist de vrije trap op en pegelt het leder richting doel. Zijn kanonsbal spat uiteen op de dwarsligger. Het geluk is vandaag niet aan onze kant. In het 3de kwart neemt Sander de plaats van Kobe in onder de lat en hierdoor verliezen wij het spel in het middenveld. De sterke herentalse middenvelder krijgt nu meer ruimte die hij heel graag benut. Wel spijtig om vast te stellen dat ondanks 4 reservespelers, deze zeer goeie speler gewoon de ganse match mocht spelen… Herentals loopt uit tot 0-3. In de 15’ minuut kan Floris eindelijk een deel van zijn frustraties kwijt als hij voorbij alles en iedereen soleert en nog knap afwerkt ook. Het laatste kwart is er teveel aan voor onze moegestreden jongens. Door de stevigheid en bitsigheid van de duels worden een paar van onze jongens fysiek uitgeschakeld zodat verder aandringen geen zin meer heeft. Herentals kan zo nog 3 keer makkelijk scoren. Eindstand 1-6

Conclusie: We speelden een voortreffelijke 1ste helft maar door omstandigheden gingen wij kopje onder in de 2de. Toch nen dikke proficiat mannekes voor het getoonde spel!

Zij scoorden: Floris (1x)

Zij speelden: Korneel Wuyts, Kobe Belmans, Lomme Hannes, Sander Herrijgers, Senne Binnemans, Floris Vangrieken, Xander Vervoort, Wout Caethoven