Paastornooi KFC Zammel

KFC Zammel U12- KFC Mol: 20 april 2019
Uitslag 5-3

Verdiende overwinning na boeiende match’

Met temperaturen die ver boven de normale waarden lagen moesten wij het op ons eigen paastornooi opnemen tegen KFC Mol. Door de afwezigheid van 4 titularissen moesten we weer op zoek naar versterking om toch tenminste met een 8-tal aan de start te kunnen komen. Vanuit de ploeg van U11 kregen we de nodige versterking van 2 youngsters, Thomas en Arne. Zonder vervangingen en onder een loden zon was het zaak om niet meteen alle energie op te souperen. We starten sterk en al na 2’ laten onze jongsten zien dat ze het U12-niveau aankunnen. Aanval op rechts via Thomas die een gemeten voorzet aflevert voor Arne die de bal met een staalharde volley achter de doelman laat verdwijnen. Fantastische goal voor de 1-0. Niet gedaan want we blijven goed voetballen. 7’, de bal belandt via een 3-tal tussenstations bij Arne in de spits. Hij legt terug voor Kobe die staalhard afwerkt. Dompertje in de 2de helft als Mol kan tegenscoren door een foutje in de verdediging. Door onze sterke 1ste kwart zitten we een beetje door onze krachten heen. Het 3de kwart verloopt gelijkopgaand maar het is Mol dat in de 2’ langszij kan komen. We tanken nog 1 keer voldoende vocht en vatten resoluut het laatste kwart aan. Sander heeft ondertussen het keepersplunje aan Kobe overgelaten en zo krijgen we toch meer grip op het middenveld en meer stuwing naar voor. De aanvalsgolven beginnen weer te vlotten en er komen kansen tot scoren. 4’, Sander opent links op Korneel, die knap met de linker voortrekt en Arne staat op de juiste plek om mooi met het hoofd af te werken. 2 minuten later komt er een voorzet vanop rechts van Lomme. Weer is het Arne die op de juiste moment inloopt en de bal voorbij de molse goalie kan deviëren.Nog is onze aanvalsdrift niet te gedaan want nog eens 2 minuutjes verder in de match is het Thomas die de score kan aandikken tot 5-2! Het laatste woord is voor Mol die 4 minuten voor affluiten de 5-3 mogen vastleggen.

Conclusie: Zeer boeiende, spannende match met 2 jonge spelers die de aandacht opeisten tijdens een schitterende editie van ons eigen paastornooi. Knappe prestatie van iedereen!
Ook bedankt aan de mama’s en papa’s voor de tapdienst op dit paastornooi!

Zij scoorden: Arne (3x) – Kobe (1x) – Thomas (1x)

Zij speelden: Korneel Wuyts, Kobe Belmans, Lomme Hannes, Sander Herrijgers, Senne Binnemans, Lennert Van Echelpoel, Arne Binnemans, Thomas Coppens