Zwaluwen Olmen - KFC Zammel U12: 13 april 2019
Uitslag 6-3

Zeer sterke 2de helft’

Ook voor deze verplaatsing moesten wij het stellen met 5 afwezigen. Gelukkig konden wij rekenen op Donart, Merle en Arne om toch tot een 8-tal te komen. Sander werd bereid gevonden om tot aan de rust de plaats van de gekwetste Ferre in doel in te nemen. Tijdens de 1ste helft worden wij door Olmen overklast. Wij kunnen hier weinig tegenover zetten en zo staat na 30’ spel een 6-0 score op het bord. Tijdens de rust wordt er hier en daar wat gesleuteld aan onze veldbezetting.
Groot is ieders verbazing, ook van de olmense scheids als ons ploegske als herb oren uit de startblokken schiet. Sander, Lomme, Floris en Doanrt zijn niet te houden. En na nauwelijks 1 miinuutje wordt onze 0 van het bord gevaagd. Donart trekt een solonummer op gang, legt gepast af voor Lomme en die knalt onhoudbaar binnen. We blijven de olmensen verdediging bestormen en na net geen 3 minuten is het weer raak! Kobe passt haarfijn op Donart, die de bal meepikt. Een gemeten voorzet belandt voor doel waar Floris hard met de kop scoort. Onze jongens trekken verder alle registers open. Wij missen daarbij nog een 5-6 open kansen. Je moest erbij zijn om dit te geloven. Aan de andere kant staat onze piepjonge Arne ook beresterk werk te leveren in zijn (veel te groot) doel. Met enkele karpersprongen belet hij dat Olmen nog scoort en hij houdt zijn netten de hele 2de helft ongeschonden! Voor onze aanvalslusten duurt het tot de 12’ om meer dan verdient nog eens te scoren. Kobe speelt diep op Lomme. Hij zet voor vanop rechts, Donart speelt in 1 tijd op Floris die zijn 2de mag binnenknallen. 6-3 en nog een heel kwartier om naderbij te kruipen. Helaas heeft dit 3de kwart enorm veel energie gekost. Zonder reservespelers , en de nodige vervangingen vallen er in ons middenveld teveel gaten en vertraagd ook de aansluiting naar voor. We houden wel stand en ook Olmen komt niet meer tot scoren.

Conclusie: Ongelofelijk knappe remonte tijdens een ijzersterke 2de helft. En dat bij een 6-0 achterstand uit de 1ste helft. .. FANTASTISCH!

Zij scoorden: Floris (2x) – Lomme (1x)

Zij speelden: Kobe Belmans, Lomme Hannes, Sander Herrijgers, Senne Binnemans, Floris Vangrieken, Merle Biesemans, Donart Hoti, Arne Binnemans