KFC Zammel U12- ASV Geel: 6 april 2019
Uitslag 3-9

1 speler maakt het verschil’

Terwijl de mama’s en papa’s hun best deden voor de laatste tapdienst van deze competitie, moesten wij door het ontbreken van 4 spelers met een fel vertimmerde ploeg aan deze match beginnen. We kregen versterking van Merle, Donart en Mo waardoor we toch met voldoende spelers konden aantreden. Omdat ook Ferre wegens kwetsuur er niet bij was stelde Kobe zich bereidt om zijn plaats onder de lat in te nemen. ASV Geel start letterlijk en figuurlijk pijlsnel. Hunne spits mag dan klein van gestalte zijn en een jaartje jonger, hij is pijlsnel mét en zonder bal. Zeer dribbelvaardig en ook nog eens hard in de duels. Hij snijdt in het 1ste kwart als een mes door boter , door onze verdediging. En hierbij scoort hij ook nog eens op zijn eentje 4 keer! Geen houden aan ook in het 2de kwart. Geel loopt zo uit tot 0-7! Hiertegenover zetten wij een aantal kansen, maar de afwerking is ook ondermaats en dus blijft de 0 staan tot de rust.
In het 3de kwart met een hertekende opstelling, kunnen we eindelijk een antwoord bieden op het geelse aanvalswerk. Het aantal uitgespeelde kansen voor Geel smelten als sneeuw voor de zon en zelf komen wij nu aanvallend beter uit de verf. In minuut 2 trapt Kobe snel uit op de vrijlopende Donart en deze laat dat soort kansen niet dikwijls onbenut. 1-7, eindelijk de 0 van het bord. In dit kwart zijn we de betere ploeg, maar bij Geel lopen enkele stevige kleppers die er soms qua verdedigend werk, net wat over gaan. Gevolg is veel overtredingen en fysieke ongemakken van onze jongens na een aantal venijnige overtredingen. In het 4de kwart kan Geel al vrij snel de 1-8 scoren, maar minuutje later mogen wij juichen als Donart een verre pegel van Lennert in de rebound mag binnentikken. Het eindmoment is voor ASV Geel die in de allerlaatste seconde de stand op 2-9 brengt.

Conclusie: Zwaar verdict voor deze partij qua score waar vooral 1 speler het verschil maakte. Maar uiteraard verdiende overwinning voor ASV Geel.
Voor de mama’s en papa’s: heel erg bedankt voor jullie vlotte tapdienst!

Zij scoorden: Donart (2x)

Zij speelden: Kobe Belmans, Lomme Hannes, Senne Binnemans, Floris Vangrieken, Lennert Van Echelpoel, Mo Rashid, Merle Biesemans, Donart Hoti