Witgoor Dessel - KFC Zammel U12: 30 maart 2019
Uitslag 6-3

Sterke prestatie tegen niveau 3 ploeg’

Op deze zon-overgoten zaterdag trokken wij richting Dessel om partij te geven aan Witgoor, de enige niveau 3 ploeg uit de reeks. Een sterke ploeg zondermeer met imposante lengte en een meer dan imposant sluitstuk tussen de palen.
We starten zonder schrik aan de partij en vanaf het begin creëren we kans na kans. Er wordt ijzersterk gecombineerd en in de 6de minuut krijgen wij hiervoor de beloning. Floris rushed voor de 10de keer zijn rechterflank af. Hij kapt zich mooi vrij, zet prima voor en Xander knalt met rechts in 1 tijd binnen. Knappe assist en dito afwerking voor de 0-1. Zeker verdiend op dat moment. In de waas van geluk verliezen we echter onze verdedigende taak en Witgoor profiteert optimaal voor de 1-1. Maar onze jongens zweven vandaag over de grasmat en in de 11’ mogen we weerom juichen. Floris met zijn 37ste () rush. Hij komt mooi naar binnen en lost een schot naar doel dat op de paal uiteenspat. Xander is echter goed gevolgd en knalt de rebound voorbij jerommeke. We rusten kort met een 1-2 voorsprong. Het 2de kwart zijn onze jongens daar weer. Wout mag in minuut 4 aanleggen voor een kanonskogel, maar hij treft de lat. Xander is weerom goed gevolgd maar mist dit keer de rebound voor 1-3. En zoals zo dikwijls in het voetbal valt deze goal wel aan de overkant. Ferre gaat met de voet naar een voorzet maar krijgt de bal onvoldoende weggewerkt en Witgoor mag makkelijk binnentrappen. En Witgoor krijgt in de 11’ weerom een cadeau van onze verdediging om veel te makkelijk op voorsprong te komen. Uiteraard spijtig voor onze sterke aanval van vandaag. In Q3 gaan we helemaal onderuit. Voor de 4-2 helpen we een handje door een afgeweken bal in eigen doel te werken. Maar ook de 5-2 en 6-2 komen er door individuele flatertjes. Dat is dan het leergeld dat onze jonge spelertjes betalen om het spelleke onder de knie te krijgen. Gelukkig blijven we aan onze aanvalskant toch voor die extra goal gaan. In minuut 14 verovert Sander de bal in zijn middenveld. Gemeten pass op Korneel die op fluwelen wijze de bal voorbij jerommeke plaatst. 6-3 en dit wordt ook de eindstand. In Q4 kregen wij ook de nodige kansen, maar hier stond telkenmale de sterk keepende witgoor goalie die ons van verdiende extra goaltjes hield.

Conclusie: Zeer sterke partij in aanvallend opzicht. Spijtig van de iets teveel verdedigende flatertjes.

Zij scoorden: Xander (2x) – Korneel (1x)

Zij speelden: Korneel Wuyts, Kobe Belmans, Lomme Hannes, Sander Herrijgers, Senne Binnemans, Floris Vangrieken, Lennert Van Echelpoel, Ferre Leysen, Xander Vervoort, Wout Caethoven