KFC Zammel U12 – KFC Mol: 19 januari 2019
Uitslag 2-3

Beide ploegen aan mekaar gewaagd’

Koning Winter is duidelijk in het land. Het zammelse A-terrein lag er maagdelijk wit bevroren bij onder een stralend mooie winterzon. ‘Fris aan de vis’ ook bij een temperatuur net onder het vriespunt. Maar geen gezeur bij de kids. De manschappen dienden wel postioneel worden aangepast omdat Ferre zich woensdag kwetste aan de pols. Vrijwilligers Sander en Kobe wilden uiteindelijk elk 1 helft tussen het kader plaatsnemen. Wout kwam mee supporteren, maar is zelf nog herstellende en dus was er maar ruimte voor 1 vervanging elke 7.5 minuut.
Scheids Lex fluit de match op gang. Beide ploegen tasten mekaar wat af. Vanaf de beginfase zijn ze aan mekaar gewaagd, wat zorgt voor een leuke evenwichtige match. Door het hogere gras zijn de loopfases zwaar. En omdat ook de bal niet goed doorrolt én mede door de koude wordt er aan een hoog tempo energie opgebruikt. Sommige gezichten lopen op die manier al snel rood aan. Een pluspunt wel voor hun fysieke conditie
We zitten ondertussen in de 6’als Floris vanop rechts een hoekschop mag trappen. Normaal wordt dit een out-swinger met zijn rechtervoet, maar tot ieders verbazing, zeker van de molse verdedigers, gaat de bal strak en staalhard over alles en iedereen en valt in de verste hoek in het mandje! Straffe goal, met de nodige portie geluk, maar de 1-0 is een feit. Het spel blijft op en af gaan en ook onze inval-keeper Sander doet zijn duit in het zakje door bij een tegenaanval van Mol rond de 10’, gepast uit te komen en de bal tijdig weg werken. Het is echter maar uitstel, want 2’ later breekt Mol nog eens door onze verdediging en nu laten zij Sander kansloos. We rusten kort bij 1-1. In het 2de kwart zijn we de best voetballende ploeg. We krijgen een 3-tal zeer goeie kansen, met regisseurs, Lomme, Floris, Lennert en Xander, maar de afwerking laat op zich wachten. We missen soms nog net dat extra beetje kracht en snelheid, maar dat we kunnen voetballen, weten we wel. Er wordt niet gescoord in dat 2de kwart en dus gaan bij een 1-1 stand, voor een 10-tal minuutjes de warme kleedkamer opzoeken. Ook onze vurige supporters kunnen zich snel gaan opwarmen aan de nodige hete drankjes. Door al het blazen in hun drankjes missen ze wel het 1ste doelpunt in het 3de kwart. Want idd, Mol gaat meteen na aftrappen richting doel, waar ondertussen Kobe de plaats van Sander heeft ingenomen. Mol mag al te makkelijk door de verdediging wandelen en het schot dat volgt is onhoudbaar voor Kobe. In de 4’ is het diezelfde Kobe die ons met 2 knappe karpersprongen behoedt voor een grotere achterstand. Het spel gaat nu mooi over en weer met kansjes aan beide kanten. Gescoord wordt er niet meer. In het 4de kwart zien we bij onze groen-witten dat de ‘naftbak’ stilaan leeg geraakt. De aansluitingen verlopen in alle geledingen trager, waardoor er teveel ruimte aan de tegenstander wordt gelaten. Zij krijgen dan ook een aantal goeie kansen. In de 11’ puren zij uit 1 van die kansen de 1-3. Koude douche natuurlijk, maar onze kleppers geven niet op. Floris en Sander zetten nog een aantal goeie aanvallen op, maar worden meermaals tegen de grond gewerkt bij stevige, maar faire duels. De strak leidende scheids heeft de match echter goed in handen en zit er steeds met de neus bovenop om de juiste beslissingen te nemen. Toch wel een groot verschil met de leiding van vorige week . In de laatste minuut van de reguliere speeltijd wordt Floris in zijn actie weerom foutief gestuit. De al pijnlijke en stevig ingewikkelde linker-enkel van Floris wordt nog maar eens geraakt. Een duidelijk ‘opgefokte’ Floris krijgt de kans om via de daaropvolgende vrije trap zijn zen-peil onder controle te krijgen. Hij legt dan ook alle woede in zijn schot en…. Geen houden aan voor de molse goalie die de kanonskogel voorbij zijn linkeroor hoort knallen. 2-3 wordt ook meteen de eindstand.

Conclusie: Dikke Proficiat voor het getoonde spel een Jullie inzet! Mits nog wat winst aan kracht en snelheid zijn jullie klaar voor de volgende strijd! Aan jullie inzet op de trainingen zal het niet liggen, want ook daar zijn jullie steeds met de volledige ploeg aanwezig. Dat toont jullie voetbalhonger en het plezier dat jullie beleven aan het spelletje! Zeker ook na de matchen en de trainingen in de kleedkamer is de sfeer geweldig! Heel knap, mannekes! Houwe zo!

Zij scoorden: Floris (2x)

Zij speelden: Korneel Wuyts, Kobe Belmans, Lomme Hannes, Sander Herrijgers, Senne Binnemans, Floris Vangrieken, Lennert Van Echelpoel, Ferre Leysen, Xander Vervoort