Zaterdag 15/6/2019

 

U11 - Maliskamp 5-0

U11 - Tricht 0-1

U11 - Rosmalen 2 0-1

U11 - Rosmalen 3 2-0

U11 - Trinitas 2-0

Verslaggever van dienst: Trainer Jef Peeters

Voor ons laatste Nederlands tornooi en ons laatste wedstrijden van het seizoen trokken we richting Rosmalen , waar het tennistornooi ook bezig was in het weekend. Jef had alles zoals altijd redelijk goed op tijd geregeld en normaal gingen de wedstrijden in de namiddag door , maar hij kreeg op vrijdagavond ineens telefoon van Rosmalen , dat zij 's avonds pas ontdekt hadden dat onze wedstrijden in de voormiddag door gingen. Niet zo leuk misschien voor sommige , in plaats van te kunnen uit slapen , moesten we er heel vroeg uit alweer. De weergoden in de voormiddag waren ook niet van goede wil , veel regen nog onderweg richting Rosmalen , maar tegen dat onze wedstrijden begonnen stopte het met regenen. Jef kon rekenen op zijn voltallige selectie voor hun laatste tornooi en had weer wat puzzelwerk met de wissels dus , we speelden in totaal 5 wedstrijden , tegen Maliskamp ,  Tricht , Rosmalen 2 , Rosmalen 3 en Trinitas. Bij het aankomen , melden ze ons dat Maliskamp jammer genoeg niet kon komen in de voormiddag , dus een wedstrijd minder of een forfait en 3 punten erbij. Milan , Dante , Azeddin , Rist , Thomas , Zeb , Mats , Gust , Matze , Tiebe en Arne waren er dus bij. Het tornooi op zich , was dit jaar niet zo spectaculair als anders , er was maar 1 jongensreeks , een beetje jammer wel. De accommodatie daarentegen , was weer tip top in orde. Er waren pas 2 nieuwe kunstgrasvelden aangelegd en er kwamen er nog 2 bij. Daar kunnen in België nog wel iets van leren , van de subsidies. De 1ste wedstrijd moesten we dus rusten , vanwege de forfait van Maliskamp.

In wedstrijd 2 troffen we Tricht , waarin Zammel het meeste balbezit heeft en Tricht geen enkele kans bij mekaar voetbalt. Groen wit speelt niet aan een verschroeiend tempo , maar dat is niet nodig , ze voetballen wel via Thomas - Tiebe en Gust kansen bij mekaar , maar we wringen ze de nek om of ze worden gepakt door de doelman. Zammel probeert het balletje te laten gaan op het grote veld in Rosmalen , ze krijgen nog wel wat kansjes , maar telkens is het net niet. Op een kwartier tijd moet je natuurlijk zo snel mogelijk op zoek gaan naar dat doelpuntje en als je zelf de kansjes meestal mist , krijg je dikwijls nog het deksel op je neus. Tricht dat tot dan nog geen enkele kans bij mekaar heeft gevoetbald , wordt door Zammel een beetje geholpen. De bal wordt terug gespeeld naar achter , we hebben alle tijd van de wereld om hem rustig te stoppen , maar we werken hem in de voeten van de aanvaller en die pakt het cadeau'tje natuurlijk aan en werkt de 0-1 eindstand op het bord , jammer maar helaas niks aan te doen. Uit deze foutjes leren we hopelijk wel. Zammel verliest dus hun wedstrijd , die we nooit mochten verliezen tegen een zwak Tricht. 

In wedstrijd 2 troffen we Rosmalen 2 , waarin groen wit toch iets beter speelt , maar veel kansjes voetballen we niet bij mekaar. Thomas , Arne en Mats krijgen wel mogelijkheden , maar alweer werken we veel te nonchalant af , de 0 blijft op het bord. Het tempo ligt ook veel te laag in de balbehandeling van Zammel , we hebben te veel tijd nodig in controles en onze inspeel passen zijn met momenten echt rampen. Rosmalen is wel iets sterker als Tricht , maar nu niet om te zeggen dat ze Zammel weg spelen , hier zou een Zammel op niveau makkelijk moeten tegen winnen. Maar net zoals in de 1ste wedstrijd geven we de wedstrijd alweer uit handen na een foutje achteraan , we spelen de bal slecht in en die wordt onderschept , Rosmalen kan alleen naar doel gaan en werkt de 0-1 voorbij Milan , alweer met een strikje rond. Die fouten moeten er volgend seizoen uit jongens , we kiezen nog te dikwijls de moeilijkste oplossing , HOU HET SIMPEL. De wedstrijd wordt alweer nipt verloren met 0-1. Na de wedstrijd begint het terug te donderen boven Rosmalen , Jef en Mario zijn zeker niet tevreden en uitten dit ook tegenover de hele groep , we zijn niet zomaar naar hier gekomen om op een rustig tempo te komen voetballen , als het goed is mag het ook gezegd worden , als het zoals ze bij ons zeggen , ' op niks een trekt ' mag dat ook is gezegd worden , op een fatsoenlijke manier. Sommige jongens slapen nog op het veld , tijd om wakker te worden. Het voetbal dat we gewend zijn van Zammel hebben we tot nu toe nog niet gezien , dit is jullie sterkte gasten , het balletje laten gaan , AL VOETBALLEND. 

In wedstrijd 3 zien we een veel gretiger en vinniger Zammel ook , we troffen Rosmalen 3. We zien ook meteen meer beweging zonder bal en met bal. Veel meer de bal het werk laten doen en vooral DRUK naar voor , dat ik vraag van de ganse ploeg. Eindelijk , hoor ik naast het veld zeggen van sommige ouders. Er moet voor gewerkt worden , van zelf gaat het niet. Zammel voetbalt goed rond en houd het veld ook groot , Rosmalen moet achtervolgen. We voetballen al mooie kansjes bij mekaar , Mats laat een grote kans liggen , Thomas en Dante krijgen er ook maar vergeten het af te werken. Achteraan heeft Rist - Zeb en Azeddin weinig werk , maar het is vooral opletten op de counters waar Rosmalen op rekent. Zammel scoort ook hun 1ste doelpunt van het seizoen eindelijk , Matze wordt weggestuurd op de linkervleugel , prima voorbij de Rosmalense doelman 1-0. Zammel houd tempo in de wedstrijd en Rosmalen kan 1 keertje bij Milan komen , hij is attent. Via een mooie aanval die begint bij Gust , die op zijn beurt Matze weg stuurt en die mooi breed legt op Tiebe , kan Tiebe de 2-0 makkelijk binnen werken. Dit is ook de eindstand. 

In wedstrijd 4 en ook onze laatste wedstrijd van het tornooi , troffen we Trinitas. In mijn ogen de beste ploeg die we tegen kwamen , ze probeerden ook te voetballen. Daarin alweer een gretig en vinnig Zammel. We starten goed met veel druk op de bal en we laten de bal goed het werk doen. We gebruiken ook onze wapens , we hebben allemaal snelle jongens en we laten Trinitas achter de bal lopen. Via Rist - Thomas krijgen we al enkele knappe mogelijkheden om de score te openen , maar de doelman houd ze recht. Even later wordt Rist foutief gestopt en vrije trap voor Zammel , de 1-0 hangt tegen de netten. Achteraan heeft Milan , Arne , Azeddin en Dante alles onder controle , ze zijn baas over hun tegenstander. We krijgen nog mogelijkheden via Gust en Tiebe , maar de 1-0 blijft op het bord. Even later is het toch weer prijs , prima voorzet en actie van Thomas , prima afwerking van Rist 2-0. Dit is ook de eindstand.

Een beetje een wrang gevoel bij trainer Jef en Mario. Wij zijn van gedacht dat hier veel meer in zat , vooral in wedstrijd 2 en 3 , daar geven we het veel te makkelijk weg. Uiteindelijk worden we nog mooi 3de en brengen we toch een beker mee naar Zammel. Vooral de laatste 2 wedstrijden waren goed. Een proficiat met jullie 3de plaats en geniet nu vooral van jullie welverdiende rust , na een lang en slopend seizoen. Vorige week zaterdag hebben we op ons eindeseizoensfeestje het seizoen echt afgesloten met een leuke BBQ en de nodige drank en ijs en cadeau's , de vakantie kan beginnen. Ik zie jullie terug op de startdag op zaterdag 27/7 en allemaal een welverdiende vakantie jongens! 

Speelden mee voor Zammel: Dante , Rist , Azeddin , Milan , Zeb , Thomas , Mats , Gust , Arne , Matze , Tiebe

Goals: Rist ( 2 ) , Matze ( 1 ) , Tiebe ( 1 )

Ons seizoen zit erop! 

 

 

Overzicht seizoen 2018-2019:

Zaterdag 22/6 afsluiter gehad van mijn weireldploegske! Alvast bedankt voor de plezante cadeau!! We hebben er weer een geweldig seizoen op zitten. Voor nieuwjaar niveau 3/2 ingeschreven , na nieuwjaar naar niveau 3 gegaan. We hebben dit jaar ook weer stappen omhoog gezet , goed voetbal gebracht en vooral veel plezier beleefd met onze fantastische ploeg. Vanaf U7 heb ik de meeste al onder mijn hoede , als we het parcours vanaf dan tot nu bezien , is dit alleen maar een dikke verdienste van jullie , hard werkende spelertjes , leergierig , super discipline , super mentaliteit , super inzet elke week. Ik weet van mezelf dat ik een voetbal zot ben en veel vraag en verwacht van jullie , maar dat is natuurlijk met de positieve bedoeling om jullie een prima opleiding te geven naar de toekomst. Jullie zijn een super groep om mee te werken en volgend jaar doen we er nog een jaartje bij natuurlijk , mijn laatste seizoen met jullie als groep.

Nog even een bedankje aan alle mama’s , papa’s , grootouders , ... die ons mannen altijd op tijd op de training en de wedstrijden brengen. Aan al onze trouwe supporters die er elke week bij zijn. Aan alle vrijwilligers en helpers in Zammel , onze terreinverzorger die ons tapijten altijd piek fijn in orde brengt , en degene die ik nog allemaal vergeten ben natuurlijk!

We gaan een maandje goed uit rusten en op zaterdag 27/7 beginnen we er terug aan op de startdag van het nieuwe seizoen. Ik zie er alvast al naar uit , samen met jullie voor mijn laatste jaar als trainer of speler. 

 

Even een overzicht van enkele statistieken van ons U11'kes:

Aantal trainingen ( 73 in totaal ):

- Rist: 69 

- Dante: 62 

- Azeddin: 64 

- Milan: 35 

- Zeb: 36 

- Mats: 51

- Matze: 65 

- Tiebe: 67 

- Arne: 39 

- Gust: 61 

- Thomas: 57

Aantal wedstrijden ( 82 in totaal ):

- Rist: 81 

- Dante: 76 

- Azeddin: 76 

- Milan: 47 

- Zeb: 62

- Mats: 58 

- Matze: 77 

- Tiebe: 81 

- Arne: 68 

- Gust: 42 

- Thomas: 65 

Aantal doelpunten:

- Rist: 44 

- Dante: 31 

- Azeddin: 20 

- Milan: Veel reddingen

- Zeb: 6

- Mats: 49 

- Matze: 58 

- Tiebe: 47

- Arne: 61 

- Gust: 11 

- Thomas: 96

Aantal gescoorde penalty's:

- Rist: 20 op 30 

- Dante: 19 op 31

- Azeddin: 12 op 29

- Milan: 5 op 26

- Zeb: 8 op 22

- Mats: 10 op 22 

- Matze: 18 op 31

- Tiebe: 17 op 30  

- Arne: 15 op 27 

- Gust: 7 op 19  

- Thomas: 17 op 30

Aantal wedstrijden: 82

Winst: 55

Verlies: 13

Gelijk: 14

Aantal gemaakte doelpunten: 445

Aantal tegen doelpunten: 151

 

Alweer een knap seizoen van ons getalenteerde U11'kes. Allemaal een welverdiende vakantie! Ik ga me al voorbereiden natuurlijk op het nieuwe seizoen! Tot dan!