Zaterdag 1/6/2019

U11 - TSV Gudok JO11-1 1-1

U11 - RWB Waalwijk JO12-1 2-0

U11 - RWB Waalwijk JO11-1 1-0

U11 - VV Sliedrecht JO11-2 1-0

U11 - Baardwijk JO12-2 3-0

U11 - Vlijmense Boys JO11-1 2-2

Verslaggever van dienst: Trainer Jef Peeters

Zoals jaarlijkse gewoonte had Jef alweer 2 Nederlandse tornooien voor ons kleppers vastgelegd. Het 1ste tornooi in Nederland trokken we richting RWB Waalwijk , waar we vorig jaar de winst en de beker mee naar huis namen. Het was dus aan ons voor de titel terug te verdedigen en we trokken hoopvol richting Nederland. Jef en Mario zijn mannen met ambitie als zij ergens heen trekken of een wedstrijd moeten gaan spelen , onze spelers zijn van hetzelfde kaliber , allemaal winnaars en gedreven jongens die tot het uiterste zullen gaan voor alles. Een ideale mix ook voor aan zulke tornooien mee te doen , maar vooral wat altijd op de 1ste plaats komt is het plezier en het spelletje voetbal graag doen natuurlijk , zonder deze boodschappen kom je nergens. De meeste ploegen liggen al een geruime tijd stil met de trainingen , ons U11 freakskes zijn nog altijd op trainingskoers , voor fit te blijven voor de tornooien nog. Jef kon niet op zijn voltallige selectie rekenen , Gust en Milan gingen niet mee naar Waalwijk , zij hadden andere verplichtingen. De andere jongens waren er wel weer bij , uitgerekend Mats ook , hij maakt een kleine comeback. Rist , Dante , Azeddin , Thomas , Zeb , Matze , Tiebe en Arne waren er ook bij. Het tornooi ging in de voormiddag door , vroeg uit de veren dus , maar trainer Jef stapte maar al te graag vroeg uit zijn bed , zeker voor een interessante voetbalvoormiddag. Of iedereen al goed wakker was , weet ik niet maar na een klein uur en een kwartier rijden kwamen we aan in het mooie complex van Waalwijk. Even een klein ontbijtje en een drankje voor de wedstrijden en na de openingsceremonie konden we er meteen in vliegen. De spelregels waren ook iets veranderd tegenover vorig jaar , vanaf dit jaar ook 8 tegen 8 in Nederland , het veld blijft even groot. Vooraf wisten we nog niks tegen wie we moesten , bij aankomen kregen Jef en Mario het speelschema. We zaten met 6 in een poule , waar we 5 poulewedstrijden moesten spelen. Na de 5 matchen moesten we nog voor de plaatsten spelen , afhankelijk hoeveel je geëindigd ben. We kwamen uit in de sterkste reeks van het tornooi. We troffen de ploegen TSV Gudok U11 , RWB Waalwijk U12 , RWB Waalwijk U11 , VV Sliedrecht U11 , Baardwijk U12 in de groepsfase. We konden aan het echte werk beginnen. 

Wedstrijd 1 troffen we TSV Gudok , waarin we wel het beste starten. Zammel voetbalt goed rond , maar het tempo ligt nog niet heel hoog , waardoor Gudok ook af en toe is komt piepen voor het doel van Zeb , die vandaag de plek van Milan in pakt in het doel. Niet dat Zammel moeilijkheden heeft met Gudok , want wij krijgen de beste kansen via Thomas en Arne , maar zij willen de bal veel te hard in doel rammen , beide ballen vliegen hoog over. De kwaliteit van de bal is ook niet van top kwaliteit , maar daar moeten we het toch mee doen. Via Thomas krijgen we nog een kans , maar zijn kanon staat niet scherp zoals altijd vandaag. Meestal als wij zelf de kansjes laten liggen , wordt er aan de andere kant wel gescoord en het is ook zo , Zammel komt verrassend op achterstand , de 0-1 staat op het bord na iets te slordig verdedigen bij Zammel. Toch laten onze jongens hun kopjes niet hangen , de veerkracht bij hen is altijd heel groot en ze werken allemaal samen voor de gelijkmaker toch te gaan zoeken. Die komt er ook , prima actie van Thomas die goed Mats aan de 2de paal aan speelt , die hem mooi binnen trapt en de verdiende 1-1 eindstand op het bord zet. Iedereen had misschien meer verwacht van Zammel in de 1ste match , geen man overboord , een puntje is altijd beter dan een verlies match. Onze jongens zijn in hun 1ste match altijd zoals diesels , ze komen dikwijls traag op gang , maar naargelang het tornooi vordert komen zij in vorm. 

Wedstrijd 2 troffen we de U12 van RWB Waalwijk. Een vrij grote ploeg met veel gestalte en kracht in hun rangen. Als we onze jongens op het veld zien staan en ze met hun vergelijken , heel wat kilo's en centimeters minder. Maar , zoals Jef al dikwijls gezegd heeft , klein maar fijn is niet altijd een nadeel. In het begin van de wedstrijd zien we ook een goed Zammel , ze voetballen prima rond en laten de bal het werk doen. We moeten vooral uit het duel voetballen en dat doen we ook , veel beweging zonder bal en we zijn pakken vinniger en sneller als Waalwijk. Dit loont ook snel via kansen van Arne , Mats en Thomas. De 1-0 komt ook snel op het bord , via een hoekschop wordt Dante bedient en hij brengt de bal goed voor , Matze werkt beheerst af. Zammel is de betere en Waalwijk kan er weinig of niks tegenover zetten , ze moeten achtervolgen. De 2-0 komt er ook via een geweldig schot van dat hoog in doel gaat , via Matze. Een knappe overwinning tegen een jaartje ouder van Waalwijk.

Wedstrijd 3 troffen we de U11 van RWB Waalwijk. Waarin Zammel toch iets meer tegenstand kent als de vorige wedstrijd. Niet dat ze worden weggespeeld , maar via een aantal vrije trappen moet Zeb Zammel toch enkele keren goed recht houden. Op het kunstgras speelt Zammel , als ze beginnen voetballen Waalwijk enkele keren goed op een hoopje , we krijgen wel al wat kansjes via Rist , Arne en Azeddin , maar scoren lukt niet. De 1-0 komt er wel aan , prima aanval van Zammel , waar Dante goed kan inschuiven op aangeven van Tiebe. Dante bedient Rist aan de 2de paal de 1-0 op een presenteerblaadje. De laatste minuten van de wedstrijd houd Zammel achteraan alles goed dicht en de winst is binnen.

Wedstrijd 4 troffen we Sliedrecht. Onze jongens moesten alweer op het kunstgras aantreden , normaal in hun voordeel. Ook deze wedstrijd domineren we , maar we missen iets te veel kansjes en maken het ons zelf telkens moeilijk. Via Thomas , Arne , Mats en Azeddin krijgen we enkele mogelijkheden , maar de 0 staat nog op het bord. Toch blijven we voetballen in ons spel en beginnen we niet te panikeren. Rist kan achteraan eens een keer opdrijven met bal , hij legt is aan vanop enkele meters en de keeper verkijkt zich wat op het schot , de 1-0 ligt in doel na een stevige pegel. De 1-0 kunnen we vast houden alweer en de winst is ook weer binnen.

Wedstrijd 5 en de laatste wedstrijd van de poule is tegen de U12 van Baardwijk. Waarin Zammel heer en meester is. Baardwijk kan bijna niks tegenover zetten en Zeb bijna niet bedreigen. Zammel daarentegen krijgt wel wat kansjes , de 1ste kans is ook al meteen raak , Thomas kan de 1-0 binnen knallen. Zammel voetbalt via Azeddin , Matze en Tiebe nog wel wat kansjes bijeen , maar we vergeten ze af te maken. De 2-0 komt na een knappe pas van Tiebe er ook aan , Mats trapt het mooi binnen. Thomas kan nog eens alleen naar de keeper gaan , maar zijn lob wordt gepakt. De 3-0 eindstand komt er ook , op aangeven van Thomas kan Mats de 3-0 binnen werken. Na deze overwinning kunnen we beginnen tellen , met een knappe 13 op 15 eindigen we 1ste van de poule en mogen we onderling uitmaken tegen de winnaar van poule 2 , Vlijmense Boys wie 1ste of 2de eindigt. 

Wedstrijd 6 is dus de grote finale tussen de nummers 1 van beide poules. We gaan een spannende finale tegemoet. Waarin groen wit toch heel de match de betere ploeg is tegen een potige ploeg. Zij begaan enkele zware fouten op onze spelers Rist en Thomas. Het is wel opletten , vooraan staat er een klein vinnig mannetje bij hun , hij zorgt voor het gevaar. Wij hebben ondertussen al kansjes gehad via Thomas en Rist. Maar aan de andere kant komt er een snelle counter , hun spits loopt Matze en Azeddin eraf en Zeb kan nog prima redding brengen , maar in de rebound wordt de bal tegen de netten geduwd 0-1. Zammel is niet echt aangeslagen , ze trekken al meteen in de aanval en kunnen al snel milderen tot 1-1 , alweer prima inschuiven van Dante op de rechterkant , prima pas op Rist die de verdiende gelijkmaker binnen werkt. Even later wordt Rist goed voor doel gezet , hij passeert de doelman die een fout op Rist begaat , penalty voor Zammel. Arne achter de bal , maar hij werkt de bal naast het doel , geen erg Arne , we maken dit goed als ploeg , niemand zijn fout , ik heb jou aangeduid als penaltynemer , mijn verantwoordelijkheid. Even later , een beetje tegen de gang van het spel in komen zij op voorsprong na balverlies achteraan bij Zammel , de 1-2 staat zo op het bord met nog even te spelen. We zien bij Zammel de wil om te willen winnen en iedereen super hard samen om toch nog de gelijkmaker binnen te werken. Die komt er ook verdiend , via Matze die zijn vrije trapt ziet afwijken en in doel belanden 2-2 , Zammel even uit de bol allemaal. Dit is ook de eindstand en we gaan naar penalty's voor een winnaar te kiezen. Trainer Jef duid 5 jongens aan die een penalty moeten trappen van hem , een grote verantwoordelijkheid , maar no stress boys. Nu we zo ver geraakt zijn , wil iedereen natuurlijk wel de grootste beker , iedereen gelooft in heel onze ploeg en dat is misschien wel de sterkte van Zammel. Matze - Tiebe - Arne - Rist en Dante zijn de penaltytrappers. Matze scoort de 1ste , Zeb pakt hun 1ste penalty schitterend , Tiebe scoort nummer 2 , zij scoren hun 1ste , Arne mist onze 3de , kop omhoog Arne geen erg , Zeb laat zijn keeperstalenten zien en pakt hun 3de penalty ook , Rist scoort onze 4de en zo is het 3-1 , de 3-2 scoren zij ook en Dante kan als laatste trapper van Zammel het afmaken , iedereen op de punt van hun stoel , Jef alle vertrouwen in Dante , Mario in alle staten van de zenuwen , Dante trapt zijn penalty super binnen en de buit is binnen , Zammel wint de penalty's met 4-2 , na een schitterend tornooi. Een dikke pluim voor iedereen van de spelertjes , ook Zeb die de taak als keeper super heeft overgenomen van Milan , in de wedstrijden top gekeept en goed meegedaan en in de penaltyreeks de held van de ploeg denk ik wel met de 2 penalty's die hij gepakt heeft op spectaculaire manier. Een dik verdiende 1ste plaats na een mooi parcours van onze toppers. 

We hebben vandaag laten zien dat we in Nederland ook ons mannetje kunnen staan en we spelen een schitterend tornooi. Na een trage start , zoals diesels , zijn we gegroeid in het tornooi waar we telkens laten zien hebben dat we in België ook kunnen voetballen , op onze manier , het al voetballend doen. Ieder zijn manier van spelen natuurlijk. Top gedaan kleppers , ik ben fier om van jullie trainer te zijn die 5 jaar die geweest zijn. De manier waarop jullie telkens de motivatie halen en het op het veld laten zien , het spelletje voetbal zo graag doen , alle spelers een hechte groep zijn op en naast het veld , voor mekaar door het vuur gaan , klasse gewoon. Dat is misschien wel de grootste sterkte van deze ploeg , jullie kwaliteit twijfelt niemand aan , maar als ploeg kunnen jullie zeer ver geraken mannen , vandaag nog maar eens bewezen. Dikke proficiat met jullie overwinning en de grote beker , ik heb me super geamuseerd. Neem deze momenten mee in jullie verdere carrière , want dat kan niet iedereen zeggen. Het leuke voor mij en Mario is ook , als er in Nederland naast het veld wordt gezegd tegen ons , wat een kleine jongens die groentjes , maar na de match we een proficiat krijgen voor een voetbal dat we spelen en dat jullie een goede ploeg zijn , maakt met alleen nog maar beter gezind , dat is het teken dat jullie vooral heel goed bezig zijn en de club Zammel ook sterk bezig is met de toekomst van de jeugd richting misschien en hopelijk wel het 1ste elftal. Top gasten. Nog 3 trainingen knallen en nog 1 keer knallen op het tornooi in Rosmalen op 15 juni.

Speelden mee voor Zammel: Rist , Dante , Azeddin , Matze ,  Zeb , Tiebe , Arne , Thomas , Mats

Afwezig: Milan , Gust

Goals: Rist ( 3 ) , Matze ( 3 ) , Thomas ( 1 ) , Mats ( 3 ) 

Volgende wedstrijden op Zaterdag 15/6 op het tornooi in OJC Rosmalen. Het tornooi is in de namiddag. Supporters op post!!!