Zaterdag 4/5/2019

Lierse Kempenzonen - U11 0-3

Verslaggever van dienst: Trainer Jef Peeters

De competitie van onze jongens zat erop , maar zij blijven in mei en juni wel verder trainen omwille van de tornooien die onze kleppers nog moeten spelen. Jef had er nog een vriendschappelijke wedstrijd tussen gezet , bij de buren uit Lierse Kempenzonen , het vroegere Oosterzonen. Altijd een leuke wedstrijd tegen deze ploeg op een schitterend kunstgrasveld , Lierse dat een prima voetballende ploeg is. Zammel kon terug rekenen op de gekwetste Thomas en Arne , die terug fit waren. Zeb kon er niet bij zijn , hij had andere plannen , Mats was er ook niet bij. Dante , Milan , Azeddin , Rist , Matze , Tiebe en Gust waren er ook bij. Hopelijk bleef het droog , in de nacht was er redelijk wat regen uitgevallen , maar 's morgens bij het aankomen in Lierse scheen een aangenaam zonnetje , ideaal voetbal weertje op een schitterende mat , ideaal om een tiki taki wedstrijd hopelijk voor beide ploegen. Het veldje was groot uitgezet , een U12 veld , al een beetje oefenen voor volgend seizoen waar het veld een grotere afmeting krijgt. Na een prima opwarming konden we eraan beginnen.

De wedstrijd kon op gang gefloten worden en Zammel pakt de wedstrijd meteen in handen. Lierse heeft wel enkele prima voetballers in hun rangen , maar qua kracht heeft Zammel toch iets meer de bovenhand. De bal gaat goed rond bij beide ploegen en we zien enkele mooie combinaties op de mat. Bij Zammel voetballen ze ook enkele mooie kansen bij mekaar , Matze treft tussendoor al eens de lat via een mooi schot. Aan de andere kant is Lierse vooral gevaarlijk via hoekschoppen , ze werken er 2 over het doel van Milan. Zammel krijgt nog enkele mogelijkheden , Tiebe krijgt nog een mooie kans , Matze trapt nog eens over doel , Thomas en Arne hun schotjes zijn iets te zwak voor een sterk keepende thuisdoelman te kloppen. Aan de andere kant staat Zammel goed te verdedigen , ze houden Lierse goed weg van hun doel , Rist - Dante en Azeddin zijn baas over hun tegenstander , Milan voetbalt goed mee en is aandachtig. Toch is het even later prijs voor Zammel , Thomas krijgt de bal ingespeeld en hij werkt beheerst de 0-1 op het bord. Waarmee we ook even gaan rusten.

Jef stuurt bij waar nodig is , scherp blijven spelen en vooral de linies kort bij mekaar houden. Het grote veld zorgt ook voor onze jongens dat ze veel meters moeten doen , dus de afstanden tussen verdediging - middenveld en aanval mogen niet te groot zijn. Het balletje gaat goed rond en onze jongens moeten dit blijven doen. In kwart 2 is Zammel nog altijd de betere ploeg en ze voetballen nog wel wat kansjes bij mekaar. Matze trapt na een mooie combinatie nog eens net over doel. De 0-2 komt er ook , prima combinatie tussen Azeddin en Thomas , die mooi breed legt op een kaats van Arne , Arne met de knappe afwerking overhoeks , mooie goal. Op aangeven van een prima kijkende Gust , wordt de bal breed gelegd op de inlopende Azeddin , zijn schot is iets te centraal en te stil voor de doelman te kloppen. Het blijft 0-2. Dit is ook de ruststand. We gaan even binnen drinken.

De 2de helft wordt door Zammel iets minder gestart , Lierse komt gretiger uit de kleedkamer. Zij voetballen mooi rond , Zammel op achtervolgen gezet. Bij groen wit wordt alles wat slordiger en ze vergeten te voetballen. Lierse komt tot enkele schotjes , maar ze kunnen Milan het niet echt moeilijk maken , ze worden simpel gepakt. Het tempo ligt vrij hoog en het is ' werkendag ' zoals ze zeggen , bal kwijt er terug voor werken. Fysiek zijn de meeste onder ons in topvorm , sommige hebben het toch moeilijk met het grotere veld. Zammel krijgt via Arne nog een prima kans , maar zijn schot wordt mooi gepakt door de doelman. Kwart 3 is toch meer voor Lierse , ze komen er enkele keren mooi uit via knappe combinaties , maar scoren lukt hun niet. Een beetje tegen de gang van het spel in , komt Zammel na balverlies bij Lierse achteraan toch op 0-3 , Thomas profiteert daarvan en werkt beheerst af. Daarmee is dit kwart ook gespeeld. 

We gaan naar het laatste kwart waarin , Zammel toch terug iets beter in de wedstrijd. Lierse voetbalt ook nog goed mee , maar ze komen met momenten toch wat kracht te kort voor door onze verdediging te geraken. Ze proberen met mooi voetbal wel erdoor te komen , maar onze jongens hebben iets meer power en gestalte in de ploeg dan Lierse. Via Gust , Matze , Arne en Thomas komen we nog tot kansjes , maar de wedstrijd eindigt op een mooie 0-3 overwinning tegen toch wel een goed voetballend Lierse.

Een verdiende overwinning van onze jongens op basis van een sterke 1ste helft. 2de helft was Lierse toch iets beter en vinniger als Zammel , maar we hadden al veel krachten verspilt in de 1ste helft. 2 voetballende ploegen tegen mekaar , zorgt altijd voor een mooie match , bedankt mannen van Lierse voor een aangename sportieve wedstrijd. Een chapeau aan mijn kleppers , de 1ste keer op een groter veld , dat hebben jullie goed gedaan. We zien dat we dan de bal meer het werk moeten laten doen nog , de afstanden worden een pak groter en de krachten en het fysieke moeten jullie gaan verdelen in de wedstrijd. Prima gespeeld jongens en hopelijk kunnen we nog een mooi parcours afwerken op de tornooien die er gaan aan komen.

Speelden mee voor Zammel: Rist , Dante , Azeddin , Matze , Milan , Thomas , Tiebe , Arne , Gust

Afwezig: Mats , Zeb

Goals: Thomas ( 2 ) , Arne ( 1 )

Volgende wedstrijden op Zondag 19/5 op het tornooi in Heultje , om 11h10 tegen Houtvenne , om 11h30 tegen Westerlo , om 12h10 tegen Heultje. Supporters op post!!!