Zaterdag 27/4/2019

Olen United - U11 2-8

Verslaggever van dienst: Trainer Jef Peeters

Na een drukke voetbalweek , Paastornooi , training , vriendschappelijke wedstrijd , trokken onze jongens richting Olen United voor de laatste competitiewedstrijd van het seizoen. Toch oppassen geblazen , Olen dat niveau 3/2 is , niet onderschatten dus. Alle vertrouwen wel in onze jongens , de laatste weken zijn ze op volle toeren aan het draaien. Bewolkt weertje boven de Olense velden , die er schitterend bij lagen wel , ideaal voor een leuke pot voetbal. Thomas lag in de lappenmand , hij kwam wel mee supporteren voor zijn ploeg. Mats was er ook niet bij. Dante - Milan - Azeddin - Rist - Zeb - Matze - Tiebe - Arne en Gust waren wel paraat. Jef zette onze manschappen scherp voor de laatste match in competitie , hopelijk waren onze jongens er alweer op gebrand om een goed resultaat neer te zetten op de vroegere terreinen van AC Olen. We konden er aan beginnen.

De wedstrijd start goed voor Zammel , veel balbezit voor groen wit , Olen moet achtervolgen. Het tempo in de beginfase ligt vrij hoog bij Zammel , waardoor we Olen met momenten wegspelen. Veel snelheid in onze ploeg , dat is soms leuk om te zien. Toch wringen we redelijk wat kansjes ook de nek om in de beginfase , via Matze - Gust en Arne. Toch vegen we ook al snel de 0 van het bord , een prima spelende Zeb met de trap op doel , Matze kan nog met zijn voetje de bal in doel deviëren 0-1. Zammel blijft tempo in de wedstrijd houden en voetbalt goed rond met momenten , deze keer een mooie start van een mooie aanval via mooi samenspel tussen Rist en Dante , die goed de lijn af gaat en Arne de 0-2 mooi bedient. Rist kan even later profiteren van balverlies bij Olen , hij trapt de 0-3 staal hard voorbij de doelman. We missen nog redelijk wat kansjes , dat is met momenten toch nog een groot werkpuntje bij de meesten. We gaan even rusten , 0-3. 

Jef heeft weinig te zeggen , vooral tempo houden in de wedstrijd , Olen niet in de match laten komen , de kansjes die we krijgen , proberen af te werken. Kwart 2 start Zammel alweer goed , Olen heeft er niet veel tegenover te zetten , ze komen wel enkele keren aan Milan zijn goal , maar Milan staat goed op te letten en houd de 0 op het bord , in het spel voetbalt hij ook goed mee en heeft hij wel wat werk. Via een knappe combinatie tussen Dante en Rist beland de bal aan de 2de paal bij Azeddin , die de 0-4 mooi binnen trapt. Zammel voetbalt nog een resem van kansjes bij mekaar , maar ons kanon staat vandaag niet zo scherp als anders. Dit is ook de ruststand.

Na een korte rust , beginnen we aan de 2de helft , enkele positiewissels bij Zammel en we trekken alweer in de aanval. De voetballen de ene aanval na de andere bij mekaar , maar telkens is de laatste pas of een tikje te veel de oorzaak dat de stand op 0-4 blijft. De nonchalance begint er wat in te komen bij Zammel , het tempo daalt ook iets met momenten , maar Olen heeft weinig verhaal nog altijd tegen het sterke Zammel , ze voetballen de wedstrijd rustig uit. Op aangeven van Tiebe , kan Dante zijn doelpuntje ook meepikken , de 0-5 is een feit. Daarmee is het 3de kwart ook gespeeld en gaan we naar het laatste kwart van de wedstrijd. 

Waarin Zammel nog altijd de betere ploeg is , maar het spel wordt even stil gelegd denkt iedereen , voor een gekwetste speler van Olen , Milan aan de bal , maar de spits loopt door op Milan en verovert de bal en de 5-1 wordt binnen getrapt , iedereen even van slag , de scheidsrechter doet alsof hij van niks weet , de goal telt dus. Fairplay ver te zoeken , maar geen erg , het zij zo. Onze jongens zeuren even , maar pikken de wedstrijd terug op en voetballen meteen terug in de aanval. Op aangeven van een niet te houden Dante kan Rist de 1-6 binnen trappen. Het gaat even snel , deze keer de rollen omgekeerd , op aangeven van Rist kan Dante de 1-7 binnen tikken in de korte hoek. Olen scoort via een hoekschop , nog een keertje tegen en de 2-7 is een feit. We sluiten de wedstrijd af , met nog een doelpuntje voor Tiebe die met een knappe vrij trap , op afleggen van Rist de 2-8 eindstand op het scorebord zet.

Verdiende overwinning , waar Zammel niet al te diep moest voor gaan. We zitten de laatste weken in een prima flow , behalve maandag misschien , maar dat is al ruim terug goed gemaakt de voorbije week. Prima mentaliteit alweer van iedereen , prima inzet , daar kan je veel mee bereiken in het voetbal. Een dikke proficiat met jullie overwinning , tot nu toe hebben we er al een schitterend seizoen opzitten , dat nog lang niet gedaan is. Top top top!

Speelden mee voor Zammel: Rist , Dante , Azeddin , Matze , Milan , Zeb , Tiebe , Arne , Gust

Afwezig: Mats , Thomas

Goals: Tiebe ( 1 ) , Dante ( 2 ) , Azeddin ( 1 ) , Arne ( 1 ) , Rist ( 2 ) , Matze ( 1 ) 

Volgende wedstrijd op Zaterdag 4/5 in Lierse Kempenzonen om 10h00. Supporters op post!!!