Donderdag 25/4/2019

U11 - Brasschaat 5-2

Verslaggever van dienst: Trainer Jef Peeters

Na misschien een beetje ontgoocheling op ons Paastornooi , ondanks de 2 verliezen. Had Jef in plaats van een training op donderdag een vriendschappelijke wedstrijd geregeld tegen misschien wel de beste of 1 van de beste U11 ploegen van de provincie Antwerpen , op gewestelijk niveau. Brasschaat dat richting Zammel kwam , via Jens Aerts ( speler seniors KFC Zammel ) , kwamen ze bij mij terecht. Zij zijn de finalisten in de finale van Cup Het Nieuwsblad nu woensdag , op het A - veld in Westerlo om 16h00. Zij spelen in competitie in reeks U12 niveau 3 en zijn nog bijna ongeslagen dit jaar. Een serieuze test voor ons kleppers , maar we geloven in onze boys. Jef nog niet Mats rekenen , de andere jongens waren er wel terug bij. Dante - Rist - Azeddin - Milan - Zeb - Thomas - Matze - Arne - Tiebe en Gust waren er weer bij. Een ideaal voetbalweertje voor een leuke avondmatch hopelijk in Zammel , het terreintje lag er prima bij en ook een beetje vochtig voor een snelle balcirculatie , hopelijk spektakel. Ludo kon vandaag niet komen fluiten , Jurgen pakte zijn job over. Veel supporters waren komen opdagen. We konden er dus aan beginnen.

De wedstrijd wordt op gang gefloten en Zammel start enorm gretig en vinnig aan de wedstrijd en drukt Brasschaat helemaal tegen hun doel. De hoge druk bij Zammel laat Brasschaat niet in de wedstrijd komen en groen wit voetbalt enkele prima aanvallen in mekaar. De prima combinaties worden door Arne - Matze en Thomas net niet afgewerkt. Zammel houd veel tempo in de wedstrijd en laat het balletje goed gaan , telkens als Brasschaat in balbezit komt , wil Zammel meteen de bal terug. Prima gretigheid van onze boys. We kunnen de 0 ook van het bord vegen , prima trap van Thomas die gered wordt door de doelman , maar Arne is goed gevolgd om de verdiende 1-0 op het bord te zetten. Brasschaat probeert vooral op power erdoor te komen , maar ze worden goed opgevangen door een uitstekende verdediging van Zammel , Rist - Azeddin en Dante houden de 0 op het bord met Milan. Een hardwerkende Tiebe alweer , beukt zich overal door heen en bedient Arne de 2-0 op een schoteltje , prima dieptebal van Tiebe en Arne uit een scherpe hoek overhoeks in de winkelhaak , fraaie goal. Brasschaat is echt van slag , van de vinnige en indrukwekkende start van Zammel , 2-0 is ook de stand na een kwartiertje voetballen. 

Jef houd onze kleppers scherp , er zit veel power in de ploeg bij Brasschaat , vooral de duels blijven aan gaan en het tempo van de bal hoog houden en de bezoekers zeker niet in de wedstrijd laten komen. Toch start Brasschaat na enkele wissels iets vinniger aan het 2de kwart en ze komen ook tot enkele kansjes. Milan moet enkele keren mooi plat gaan , hij houd lang de 0 op het bord. Zammel krijgt ook nog enkele knappe mogelijkheden , maar onze afwerking is iets te nonchalant , Arne - Thomas en Gust kunnen niet tot scoren komen. Brasschaat doet het wel en ze prikken een keer snel tegen , iets te makkelijk door op de vleugel en de bal wordt aan de 2de paal binnen gewerkt. 2-1 is ook de ruststand na een tot nu interessante wedstrijd tussen 2 goede ploegen.

Bijsturen moet altijd als trainer , maar veel verandering wil Jef niet. Het is vooral belangrijk om scherp te blijven verdedigen , de meters moeten vandaag extra gedaan worden in de benen en de duels mogen niet beginnen te verliezen , ondanks de grote jongens bij Brasschaat. Voetballend is Zammel de betere en de kleine vinnige jongens bij groen wit zorgen voor veel gevaar bij de thuisploeg. We voetballen redelijk wat kansjes bij mekaar , Brasschaat doet ook goed mee , maar iets meer met de lange bal of hun grote flankspeler. Toch is het groen wit dat alweer een verdiend doelpuntje maakt , prima hoekschop van Matze op de inlopende Arne die zijn kwaliteit laat zien en de 3-1 binnen kopt. Knappe goal alweer. Brasschaat krijgt ook enkele goede mogelijkheden , een kanonskogel vliegt onderkant lat terug uit doel. Milan moet zich ook enkele keren laten vallen op enkele gevaarlijke schoten. Even later moet hij zich toch gewonnen geven , op een vrij trap wordt de bal via een hoofd van Brasschaat in doel verlengd , 2-3 met nog een spannend slot dat we tegemoet gaan. We gaan even drinken.

Onze jongens zijn vandaag in bloedvorm , ze stralen vertrouwen uit en gaan door op hun elan in het laatste kwart. Ze voetballen echt goed vandaag , veel snelheid in de handeling , prima passen , veel beweging met en zonder bal , duels zijn voor Zammel en de goals komen er ook aan. Via een aanval op de rechtervleugel , komt de bal achteruit op Azeddin , die in 1 tijd de bal op de slof neemt en de 4-2 binnen knalt. Brasschaat geraakt niet zo snel door de verdediging van Zammel , groen wit staat goed te verdedigen en helpt Milan enorm goed om de aanvallers af te stoppen. We krijgen nog wat kansjes , maar Matze - Arne en Thomas vergeten het alweer af te maken. Net voor affluiten , sturen we Thomas het straatje in en hij werkt uit een scherpe hoek geweldig af tussen de benen van de doelman , de 5-2 eindstand staat zo op het bord.

Een schitterende wedstrijd vandaag van onze jongens , tegen toch wel een vrij sterke ploeg. Prima gevoetbald jongens en ons toch wel klein , maar fijn ploegje heeft het gedaan , de finalisten , wat Jens vooraf op gehoopt had toch even met de voetjes terug op de grond gezet , net voor de finale is dit misschien wel eens goed , ( de woorden van Jens ). Een dikke chapeau aan mijn kleppers voor hun match , schitterende mentaliteit , schitterende inzet en er alles aan gedaan vandaag! Prima boys , fier op jullie. Aan Brasschaat wens ik nog het beste en vooral nu woensdag , hopelijk bekerwinst voor jullie! We komen alvast met een paar mannen kijken. 

Speelden mee voor Zammel: Rist , Dante , Azeddin , Matze , Milan , Zeb , Tiebe , Arne , Gust , Thomas

Afwezig: Mats

Goals: Arne ( 3 ) , Azeddin ( 1 ) , Thomas ( 1 )