Maandag 22/4/2019

U11 - Westerlo 1-6

U11 - Heultje 2-4

Verslaggever van dienst: Trainer Jef Peeters

Onze jongens kregen een weekendje rust , de wedstrijd tegen Tongerlo was op dinsdagavond gespeeld , waardoor ons U11 vrij waren in het weekend van 12/4. De trainingen werden ook even gestaakt en ons toppers kregen wat rust tot aan het Paastornooi in Zammel. Daar kon Jef op maar 8 jongens rekenen. Mats lag nog in de lappenmand en heeft jammer genoeg beslist om volgend seizoen te stoppen met voetballen , een zeer spijtige zaak voor ons U11 toppers , een talentje minder volgend seizoen , hopelijk veranderd hij nog van gedacht , anders veel succes Matske in je nieuwe sport , we gaan je allemaal heel hard missen , je bent een top kerel om mee te werken. Thomas had ook andere plannen en kon ook niet aanwezig zijn en Gust had ook iets anders gepland. Rist , Dante , Azeddin , Milan , Zeb , Matze , Tiebe en Arne waren er wel bij. Beide wedstrijden waren net achter mekaar gezet , niet echt comfortabel met het schitterende weer in het weekend , een 26 graden ongeveer , niet echt meteen ideaal voetbalweer , meer terrasjesweer. Enkele onder ons kunnen niet echt goed tegen de warmte , dus het zal puffen worden. Jef had gewoon gevraagd om gewoon hun best te doen , we zien wel wat er ging gebeuren dan. 2 sterke tegenstanders ook voor onze kleppers , Westerlo en Heultje. Gelegenheidsscheidsrechter Ludo was ook weer paraat en we konden eraan beginnen. 

Zammel begint op zich aardig aan de wedstrijd en heeft tegen een toch wel stevig en sterk Westerlo veel balbezit. De 1ste kleine kans is ook voor Zammel , via een voorzet beland de bal bij Tiebe , die zijn schot ziet over gaan. Op de daar op volgende uittrap onderschept Arne goed de bal na een slechte uittrap van de doelman , zijn schot wordt wel knap uit de hoek gehaald door de bezoekend doelman. De 0 blijft op het bord. De hoekschop wordt omgezet door Zammel , deze wordt makkelijk weg gewerkt , maar Zammel blijft in balbezit en via alweer Tiebe schieten we de bal naast het doel. Op dat moment verdient Zammel misschien wel een doelpuntje al. Westerlo heeft tot nu toe nog geen enkele aanval op gang kunnen zetten. Achteraan staat Zammel vrij goed te verdedigen. Westerlo komt wel tot een grote kans , na balverlies van Zammel kan geel blauw snel omschakelen op de linkervleugel , het schot wordt knap uit de hoek gered door Milan. Zammel is toch de betere in kwart , maar het probleem is dat ons laatste pasje dikwijls niet aan komt , wel veel balbezit voor groen wit. Toch is het Westerlo dat op voorsprong komt , snelle tegenstoot alweer en onze verdediging wordt gepasseerd , de bal wordt buiten het bereik van Milan getrapt in de hoek 0-1. Een beetje tegen de gang van het spel in , maar dat is voetbal. Na alweer te makkelijk door onze verdediging scoort Westerlo weer tegen , de 0-2 staat op het bord. Zammel is zeker niet slechter als Westel , maar ons pasjes komen niet altijd aan en we zijn te slordig in de omschakeling. Via een hoekschap van Matze krijgen we nog een klein kansjes , Arne raakt de bal niet goed met zijn hoofd , de bal gaat voorlangs. Op aangeven van Azeddin , kan Arne nog eens uit de draai op doel trappen , maar zijn schot is te gekraakt en gaat langs. Zammel is nog altijd de betere in het balbezit , maar scoren lukt tot nu toe niet. Westerlo heeft tot nu toe nog maar 3 kansjes gehad , maar er hangen er al 2 tegen het net. Zammel krijgt via Matze ook nog een kansjes , hij verlengd een schot van Tiebe naast het doel. Achteraan spelen we iets te ver van ons mannetje , waardoor de spitsen van Westerlo te veel ruimte en tijd krijgen , de 0-3 wordt na balverlies ook makkelijk binnen gewerkt. Dit is ook de ruststand. Even drinken en meteen wisselen van kant.

Kwart 2 wordt in gang gefloten en Zammel begint hetzelfde zoals in het 1ste kwart , veel balbezit. Al meteen een hoekschop voor Zammel , met Matze achter de bal , zijn corner beland bij Tiebe die uit de draai op de paal schiet. De bal is nog afgeweken en terug hoekschop voor Zammel , met Matze terug , prima corner op het hoofd van Arne die alweer de doelpaal treft , het zit ook niet mee voor Zammel. Dat al wel wat doelpuntjes verdiende. Op zich houd Zammel Westerlo goed weg van hun doel , Rist - Dante en Azeddin hebben het vrij goed onder controle samen met Milan. De warmte begint bij sommige toch door te dringen en Zammel wordt wat moe , maar blijft wel werken voor elke bal. Uitblinker Tiebe loopt zich te pletter op het middenveld. Westerlo komt nog eens tot een schot , van ver maar het zoeft naast het doel van Milan. Westerlo komt alweer tot scoren , snelle tegenstoot alweer , maar veel te simpel door onze verdediging , de 0-4 staat op het bord. Via een knappe aanval op de linkervleugel tussen Azeddin - Arne en Matze beland de bal bij Zeb aan de 2de paal , hij werkt de 1-4 mooi binnen. Dante kan ook eens op solo gaan , prima actie van hem maar zijn schot wordt gepakt door de doelman. De tegenaanval ook meteen van Westerlo , Zammel geraakt niet terug en de 1-5 staat ook meteen op het bord. Het vat is af bij Zammel en na slecht uitverdedigen kan Westel nog eens scoren , de 1-6 eindstand staat zo op het bord. Zammel speelde niet zo een slechte wedstrijd , het had veel balbezit en kreeg ook wel enkele mooie kansjes , maar de foutjes die we maakten werden ook afgestraft door Westerlo. Kopjes omhoog en op naar de volgende wedstrijd tegen Heultje , een kwartiertje rust in de tribune in de schaduw en dan konden we er aan beginnen.

Wedstrijd 2 wordt ook op gang gefloten door Ludo. Daarin start Zammel ook het beste aan de wedstrijd tegen een stevig Heultje. De 1ste kans is voor Zammel , Rist zijn schot wordt nog geblokt en de doelman houd de 0 op het bord. De doeltrap wordt goed onderschept door Zeb en komt bij Matze terecht die op zijn beurt Dante bedient en hij trapt de 1-0 op het bord. Na een prima onderschepping van Tiebe zet hij de aanval zelf op , de bal beland bij Dante die op zijn beurt Arne aan de 2de paal bedient en de 2-0 staat op het bord. Heultje heeft tot nu toe Milan nog niet kunnen bedreigen. Maar de 1ste kans voor Heultje is ook meteen goal , de 2-1 staat al snel op het bord. Na veel te makkelijk rond spelen van Heultje maken zijn al te gemakkelijk de 2-2 , veel te weinig druk op de bal van Zammel. 2-2 is de ruststand. 

In kwart 2 is Zammel redelijk moegestreden , sommige zijn fysiek nog in orde , maar de warmte eist zijn tol. Heultje zit frisser als Zammel , hun 1ste match nog maar ook en zij hebben wissels , Zammel niet. Via Dante krijgen we nog wel een mooie kans , maar hij besluit op de doelman. Groen wit kan nog eens een aanval opzetten , via Dante hij houd zijn snelheid en bedient Arne , zijn schot wordt makkelijk gepakt door de doelman. Zammel is moegestreden , Heultje krijgt nog een kans , de voorzet wordt aan de 2de paal naast doel gewerkt. Er is nog weinig druk op de bal van Zammel , waardoor Heultje meer en meer ruimte krijgt , op de linkerkant gaat Heultje nog eens de lijn af en aan de 2de paal wordt de bal mooi binnen geduwd 2-3. Heultje prikt ook de 2-4 snel binnen , waardoor de Zammelse kopjes helemaal naar beneden gaan. Dante krijgt nog een grote kans , maar de bal wordt van de lijn gehaald. Heultje schiet nog eens een aanval , hoog over het doel van Milan. Tiebe haalt nog eens een schot uit doel , Heultje mocht vrij trappen. Zo eindigt de match ook , 2-4 voor Heultje.

Ons jongens speelden op zich geen slecht tornooi , maar vooral de warmte en de wissel die we vandaag niet hadden deden ons de das om. We voetbalden goed mee tegen Westerlo en tegen Heultje , maar we konden de kansjes niet af maken. Toch goed gewerkt gasten! Tegen Westerlo hadden we het meeste balbezit , soms iets te slordig in de opbouw , maar goed meegedaan. Tegen Heultje begonnen we goed , maar naarmate de wedstrijd vorderde zagen we dat jullie krachten bijna op waren.

Speelden mee voor Zammel: Rist , Dante , Azeddin , Matze , Milan , Zeb , Tiebe , Arne

Afwezig: Gust , Thomas , Mats

Goals: Arne ( 1 ) , Zeb ( 1 ) , Dante ( 1 )