Zaterdag 6/4/2019

U11 - St. Dimpna 8-6

Verslaggever van dienst: Trainer Jef Peeters

Na een prima wedstrijd van dinsdag konden we donderdag een rustige training afwerken. De wedstrijd van zaterdag volgde al snel op. Vrijdagavond werd er geen goed nieuws door gemaild naar Jef , Balen had via het wedstrijdblad forfait laten aantekenen en als het afgelast wordt of er forfait wordt gegeven , krijgt Jef dat al snel aan in zijn mailbox. Hijzelf , zat vrijdagavond in de quiz van Zammel , dus was het niet makkelijk om nog een wedstrijd te zoeken voor zaterdagvoormiddag , maar met een voetbal zot van een trainer kan je best niet te snel zeggen dat het geen voetbal is , hij luisterde al meteen is in de trainersgroep van België op facebook , maar kreeg daar weinig reactie op , dus dachten we dat we naar een vrij weekend gingen gaan. In de late uurtjes kwamen we thuis en 's morgens ineens een getril rond men oren via men gsm , de trainer van de U10 provinciaal van St. Dimpna die mij al een paar keer had opgebeld , zij stonden al om 09h00 op het veld , maar hun tegenstander Hoboken was niet komen opdagen , hij belde mij op en zij wilden nog naar Zammel komen om een vriendschappelijk wedstrijd te spelen tegen ons kleppers , even de jongens om bevestiging vragen of ze nog willen voetballen en natuurlijk ging de wedstrijd door. Jef kon nog niet op Mats rekenen hij was nog gekwetst , Gust was op vakantie. De andere jongens waren wel paraat. Rist - Dante - Milan - Azeddin - Zeb - Thomas - Matze - Arne en Tiebe. Voor nieuwjaar hadden we al eens tegen SAV gespeeld , ze hebben een prima en stevige ploeg. Wij zelf hebben ook jongens van 2009 , dus altijd leuk voor hun om eens tegen leeftijdsgenoten te spelen. Ludo had ondertussen de U12 al op gang gefloten , vervanger Jo pakte het fluitje onder zijn hoede en floot de wedstrijd in goede banen. Met een ideaal voetbalweertje en een prima opwarming konden we er aan beginnen. 

Zammel start aan een enorm tempo aan de wedstrijd en SAV weet even niet waar ze staan of moeten beginnen. Groen wit zet hoog druk en laat St. Dimpna niet aan voetballen komen. We kunnen al snel tot gevaar komen , Thomas knalt al snel tegen de lat. Het is wel oppassen , bij St. Dimpna staan enkele prima talentjes tussen de lijnen , ze schakelen met momenten enorm snel om , Milan moet zich al enkele keren tonen. Toch is Zammel de betere ploeg en voetbalt echt goed rond vandaag , het tempo is echt verschroeiend met momenten , 1 a 2 tijden zelfs. De thuisploeg komt ook verdient op voorsprong via een schitterende aanval , Dante kan de lijn af gaan , prima achteruit op Thomas die nog eens breed legt op Matze die de 1-0 binnen werkt. SAV weet met momenten niet waar ze staan , Zammel komt van overal en onze vleugelspelers wisselen goed met onze vleugelbacks , waardoor SAV er geen antwoordt op heeft. De 2-0 komt er ook al snel , prima actie van Thomas op de vleugel , prima achteruit gelegd op de inlopende Tiebe die hem staal hard binnen knalt. De 3-0 komt er ook al snel , Tiebe gaat goed door tot op de achterlijn , prima achteruit op de inlopende Matze die hem ook staal hard binnen jaagt. SAV komt ook enkele keren gevaarlijk opdrijven , Rist - Zeb en Azeddin hebben hun handen vol met de vinnige aanvallers van SAV , maar ze verdedigen prima vandaag. Toch moeten ze zich even later gewonnen geven , prima tegenstoot van St. Dimpna , de 3-1 hangt tegen de touwen. Net voor het affluiten van het 1ste kwart , scoort Zammel opnieuw , Thomas alweer als aangever , Matze prikt de 4-1 binnen. 

Jef heeft er weinig aan toe te voegen , klein puntje misschien , de kansjes afwerken jongens. Het voetbal is goed , het baltempo is verschroeiend en er is heel veel beweging met en zonder bal , inzet en mentaliteit is TOP. In het 2de kwart begint Zammel alweer goed , veel druk op de bal en naar voor , SAV heeft het moeilijk om eruit te komen , maar zij hebben enkele jongens in de ploeg die het verschil wel kunnen maken , Rist heeft zijn handen vol met het nr 10 , Azeddin met Zakaria van SAV. Aan de rechterkant speelt een sterke Zeb een dijk van een wedstrijd , hij verdedigd prima. Op het middenveld is Tiebe alweer de uitblinker , hij legt weer veel kilometers af en plooit zich dubbel voor de ploeg. Vooraan met Arne , Matze , Thomas en Dante houden we goed druk vooruit , zij zorgen voor veel kansjes maar deze worden niet scherp genoeg afgewerkt. Zammel laat wel fraaie dingen zien op het veld , echt knappe combinaties en oogstrelend voetbal met momenten. Op een trap van Thomas die door een sterke SAV doelman gepakt wordt , kan Arne de 5-1 in de rebound binnen tikken. Dit is ook de ruststand.

Het is toch oppassen geblazen en daar waarschuwt Jef onze mannen toch voor , zulke ploegen kunnen een match snel doen kantelen , iedereen denkt dat ik een glazen bol heb , maar dat is niet. Dat is ook te merken in het begin van de 2de helft , waarin onze jongens een heel ander spel laten zien , we pakken alles te makkelijk op , we winnen geen duels meer , we komen als 2de bij de bal , SAV een stuk beter als Zammel dus en gretiger. De goals volgen zich ook snel op bij SAV , de 5-2 komt er al snel , wel een gelukje , Milan wil de bal in de hoek pakken maar hij wipt over zijn armen in doel door een bots in het veld. Dat kan gebeuren natuurlijk. Maar we zien een heel ander Zammel dan in de 1ste helft , geen druk meer op de bal , veel te laks verdedigen , overal lopen waar we niet moeten lopen , samengevat , we dachten al dat we gewonnen hadden. De verdienste van SAV natuurlijk dat 2 stappen sneller voetbalt in één keer , maar Zammel probeert er ook nog wel enkele keren uit te komen , maar ze zijn veel te nonchalant met de afwerking , Thomas - Arne - Matze werken veel te slap af. St. Dimpna kan snel achter mekaar scoren en de 5-3 hangt ook al snel tegen de netten , alweer veel te laks verdedigt. De 5-4 hangt ook al snel tegen de touwen , Milan is kansloos. Via een hoekschop , waar wij nog met zijn 3 staan uit te leggen wie wie pakt , scoort de Zakaria van SAV de 5-4 , geen druk van Zammel op de bal. Op korte tijd staat SAV op gelijke hoogte , de 5-5 is ondertussen ook al binnen getrapt. Zammel heeft een prima 1ste helft op korte tijd gewoon weg gesmeten , de mannen uit centrum Geel scoren zelfs de 5-6 , omdat moment verdient. Jef moet toch enkele keren zijn stem is verheffen , we worden ook op tijd wakker en pikken toch het niveau terug wat op van de 1ste helft. Maar we smossen met onze kansjes voor doel , Thomas is te overhaast telkens en mist toch wel enkele grote kansjes , maar ook Arne - Matze en Dante missen er veel. Op naar een spannend laatste kwart.

Jef toch even met een donderpreek , we smijten op een kwartier tijd de prima 1ste helft gewoon weg door veel te laks te voetballen in het 3de kwart , ons jongens kijken met verbazing naar een preek van Jef toch wel , ze weten dat het terug een pak beter moet en dat laten ze ook snel zien in kwart 4. Waarin ze terug het tempo van in de 1ste helft oppikken en de bal laten gaan terug in plaats van er mee te lopen. We voetballen alweer veel kansjes bij mekaar , maar alweer veel te laks in de afwerking , Jef hekelt zich er toch wel aan samen met Mario. De supporters naast het veld , slagen ook tot verstomming , dat zijn ze niet gewend. Ondertussen toch wel een leuke wedstrijd tussen 2 sterke ploegen , die goed op en af gaat. Zammel toch iets de bovenhand. Een uitstekende Milan moet zich wel enkele keren tonen wat zijn keeperstalenten zijn , hij houd Zammel enkele keren recht. SAV smost ook met de kansjes. Aan de andere kant is het deze keer wel raak voor Zammel , de net ingevallen Arne scoort op aangeven van Rist de 6-6 gelijkmaker. Zammel blijft doordrukken en dat loont ook , iedereen op de punt van hun stoel naast het veld. De voorsprong hangt in de lucht , wanneer Zammel nog eens in de aanval trekt , prima actie van Arne , die goed achteruit legt op Tiebe die de 7-6 binnen knalt. Iedereen toch wel even uit de bol en onze jongens vliegen Tiebe rond zijn nek. Aan de andere kant krijgt SAV ook nog enkele kansjes , maar alweer een sterke Milan met de prima reflexen. De wedstrijd eindigt met nog een doelpuntje voor Zammel , de snelle Matze wordt weggestuurd op de linkervleugel , prima overzicht van onze kleine wittekop op de inlopende Dante die de 8-6 eindstand op het bord zet , prima uitgespeelde counter.

We zagen vandaag een enorm leuke wedstrijd tussen 2 sterke ploegen. Zammel speelde vandaag , buiten het 3de kwart wat veel te laks was toch een schitterende partij tegen een sterk St. Dimpna. Op basis van een sterke 1ste helft toch wel een verdiende overwinning voor de mannen van Zammel , SAV dat een ruime achterstand wel goed maakte in een sterk 3de kwart liet ook fraaie dingen zien. Voor iedereen een leuke match voor naar te kijken , spanning tot de laatste minuut , zo hoort het en mag het elke week zijn. Dikke proficiat jongens met jullie geleverde spel vandaag , de mindere puntjes moeten er nog uit , maar dat is jeugdvoetbal , dat schommelt met momenten nog hard tussen goed en minder goed. Klasse boys en op naar een weekje rust , in Zammel toch. Enkele onder jullie gaan op voetbalkamp , veel plezier en geniet van jullie vakantie. Wij trainen deze week niet en in het weekend staat er geen wedstrijd op het programma. 

Speelden mee voor Zammel: Rist , Dante , Thomas , Azeddin , Matze , Milan , Zeb , Tiebe , Arne

Gekwetst: Mats

Afwezig: Gust

Goals: Matze ( 3 ) , Arne ( 2 ) , Dante ( 1 ) , Tiebe ( 2 ) 

Volgende wedstrijd op Maandag 22/4 in Zammel op het Paastornooi tegen Westerlo om 12h30 en tegen Heultje om 13h15. Supporters op post!!!